AfterDawn logo

Intelin suorittimissa vakava haavoittuvuus – Suorituskyky voi heikentyä jopa 30 prosenttia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Intelin suorittimista on löydetty vakava tietoturva-aukko, jonka takia käyttöjärjestelmäkehittäjien on julkaistava pikimmiten tietoturvapäivitys. Koska tietoturva-aukko löytyy Intelin prosessoreiden raudasta, on sen piirissä poikkeuksellisen paljon laitteita.

Microsoft työstää parhaillaan ohjelmistopäivitystä haavoittuvuuden tilkitsemiseksi ja se tullaan todennäköisesti julkaisemaan seuraavan päivitystiistain yhteydessä. Linux-piireissä korjaus on jo julkaistu, mutta koska Intel ei ole vielä virallisesti julkistanut haavoittuvuuteen liittyviä tietoja, on korjauspäivitykseen liittyvästä koodista poistettu kokonaan kommentit. Tämä hankaloittaa koodin tulkintaa ja sitä kautta haavoittuvuuden analysointia.

Koska haavoittuvuus liittyy Intelin x86-64-mikroarkkitehtuuriin, koskettaa se myös macOS-käyttöjärjestelmää.

Käyttäjien kannalta ohjelmistopäivitys tuo mukanaan myös ei-toivottuja asioita. Tietokoneiden suorituskyky voi laskea hyvinkin paljon. Toistaiseksi on mitattu jopa 5–30 prosentin suorituskykyheikennyksiä tehtävästä riippuen.


Intelin on tarkoitus kertoa virallista tietoa haavoittuvuudesta myöhemmin tässä kuussa.

4 KOMMENTTIA

v1gor1/4

Tuore testi jossa ilmenee että bugi ei vaikuta Linuxissa:

https://www.phoronix.com/scan.php?page=...al-Gaming-Tests

v1gor2/4

Tuore testi jossa ilmenee että bugi ei vaikuta Linuxissa:

bit.ly/2CzdBd6

perhana3/4

Originally posted by v1gor:

Tuore testi jossa ilmenee että bugi ei vaikuta Linuxissa:

https://www.phoronix.com/scan.php?page=...al-Gaming-Tests

Nerokkaasti oivallettu... suorittimen hidastuminen ei hidasta näytönohjaimen toimintaa peleissä :-O
Muutahan tuo linkin testi ei sitten kerrokkaan, siinä on siis testattu ainoastaan sitä vaikuttaako tuo bugin korjaus näytönohjaimen nopeuteen peleissä, mutta ei sitä vaikuttaako se muiden suoritintehoa vaativien ohjelmien nopeuteen.

arivesa4/4

Tämä DW:n uutisista:

http://www.dw.com/en/intel-chip-flaw-ju...-be/av-42031759

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki