AfterDawn logo

Windows 10:stä tulee uusi versio – Tarkoitettu todellisille tehokäyttäjille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Microsoft on esitellyt uuden Windows 10 -version, joka on tarkoitettu kovimmille ammattikäyttäjille. Uusi Windows 10 Pro for Workstations on nimensä mukaisesti tarkoitettu järjestelmiin, joissa tehdään todellista tuottavaa työtä.

Ohjelmistojätti on yksinkertaistaistanut Windows 10 Pro for Workstationsin eroavaisuudet neljäksi pääkohdaksi. Ensimmäinen on ReFS-tiedostojärjestelmä, joka tarjoaa käyttäjälleen "pilvitason" vastustuskyvyn datavirheiden varalta ja se pystyy käsittelemään massiivisiakin tiedostoasemia. ReFS:stä löytyy lisäksi virheiden automaattinen korjaus.

Toinen myyntivaltti on tuki uudelle NVDIMM-N-muistiteknologialle, joka tarjoaa erittäin nopeat kirjoitus- ja lukunopeudet, vaikka kyseessä onkin haihtumaton muistityyppi eli muistiin tallennettu tieto ei häviä virtojen häviämisestä huolimatta. Kolmas pääominaisuus on nopean tiedostojakamisen työpisteiden välillä mahdollistava SMB Direct -jako-ominaisuus.

Viimeisenä muttei vähäisempänä uudistuksena on laajennettu rautatuki. Workstations-käyttäjät voivat asentaa koneeseen parhaimmillaan neljä Intel Xeon- tai AMD Opteron -suoritinta (aiemmin vain kaksi). Muistia järjestelmä tukee kuuteen teratavuun asti (aiemmin 2 teratavua).

5 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/5

Se ihmetyttää, että ReFS on vain tässä setissä... Nuo muut ominaisuudet ovat selvästi ammattikäyttöön, mutta turvallisempi tiedostojärjestelmä hyödyttäisi tavallistakin sukan kuluttajaa...

muppis2/5

Originally posted by hannibal_pjv:

Se ihmetyttää, että ReFS on vain tässä setissä... Nuo muut ominaisuudet ovat selvästi ammattikäyttöön, mutta turvallisempi tiedostojärjestelmä hyödyttäisi tavallistakin sukan kuluttajaa...


Sehän tarkoittaisi oikeasti hyödyllistä ominaisuutta kuluttajille, käyttäjille joille kaikki pitäisi olla ilmaista ja parasta. Meinaatko, että tapahtuu? ;)
Sellaista Windowsia odotellessa missä ei ole mitään ylimääräistä ohjeisohjelmaa ja siihen saisi rakennella päälle millaisen p*akasan haluaa, kuten Linuxissa. Pelikoneessa en ole käyttänyt kuin Game DVR:ää, muut ohjelmat on saanu olla ihan rauhassa viemässä levytilaa.

perhana3/5

En minä itsekkään suurtakaan osaa mukana tulevista oheisohjelmista tarvitse, vaan poistan ylimääräiset... mutta kylläpä noissa kaikissa kokeilemissani normikäyttäjälle tarkoitetuissa linux-jakeluissakin tulee melkoinen liuta oheissovelluksia mukana... olisikin muuten mielenkiintoista nähdä esimerkiksi helposti asennettava ubuntu jossa ei tule mukana selainta eikä minkäänlaista office-korviketta, ja siihen olisi mahdollista asentaa edge-selain ja microsoft office :D

Näppishemmo4/5

Originally posted by perhana:

En minä itsekkään suurtakaan osaa mukana tulevista oheisohjelmista tarvitse, vaan poistan ylimääräiset... mutta kylläpä noissa kaikissa kokeilemissani normikäyttäjälle tarkoitetuissa linux-jakeluissakin tulee melkoinen liuta oheissovelluksia mukana... olisikin muuten mielenkiintoista nähdä esimerkiksi helposti asennettava ubuntu jossa ei tule mukana selainta eikä minkäänlaista office-korviketta, ja siihen olisi mahdollista asentaa edge-selain ja microsoft office :D

Ja Ubuntussa mukana tuli ainakin ennen Firefox selain ja jos sen halusi poistaa normaaliin tapaan niin se asensi Thunderbird ohjelman:D Ja jos sen taas poisti niin asensi takaisin Firefoxsin. Tähän auttoi yksi Sudo koodi jolla sai molemmat poistettua. Että ei se Ubuntu ole sen helpompi turhien ohjelmien kannalta kuin Windows.

jartar5/5

Originally posted by muppis:


Sehän tarkoittaisi oikeasti hyödyllistä ominaisuutta kuluttajille, käyttäjille joille kaikki pitäisi olla ilmaista ja parasta. Meinaatko, että tapahtuu? ;)
Sellaista Windowsia odotellessa missä ei ole mitään ylimääräistä ohjeisohjelmaa ja siihen saisi rakennella päälle millaisen p*akasan haluaa, kuten Linuxissa. Pelikoneessa en ole käyttänyt kuin Game DVR:ää, muut ohjelmat on saanu olla ihan rauhassa viemässä levytilaa.


On mahdotonta tehdä käyttistä missä on oletuksena vain sellaiset ohjelmat mitä jokainen yksittäinen käyttäjä halutaan.

Jos tehdään sellainen käyttis missä ei ole mitään "ylimääräistä" ohjelmaa niin sen markkinat olisi äärettömän pienet, koska ei Linux käyttäjät sitä hyväksyisi koska se on väärän valmistajan tuotos. Täysin puhtaan Windowsin toivovien ryhmä on oikesti hyvin pieni.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT