AfterDawn logo

Windows 10:lle julkaistu iso päivitys – Ladattavissa ilmaiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
24 kommenttia

Microsoft on aloittanut Creators Update -päivityksen jakelun Windows 10 -tietokoneille. Ilmainen päivitys on saatavilla kaikialla maailmassa.

Ohjelmistojätti summaa vuosipäivityksen sisältämät keskeisimmät uudistukset seuraavasti: "Windows 10 Creators Update on suunniteltu sytyttämään ihmisten luovuus tarjoamalla muun muassa 3D- ja yhdistetyn todellisuuden ominaisuuksia, kehittyneempiä pelikokemuksia, uusia Microsoft Edge -selainominaisuuksia sekä parannetut tietoturva- ja tietosuojatoiminnot."

Käytännössä Windows 10 sisältää uuden kolmiulotteisia sisältöjä tukevan Paint 3D:n, jonka avulla voi näppärästi luoda kolmiulotteisia virtuaalisisältöjä esimerkiksi HoloLens-laseja varten. PC-pelaajille on tarjolla sisäänrakennettu tuki Beam-suoratoistopalvelulle sekä Game Mode -pelitila, jota käyttämällä pelaaja voi varmistaa kokoonpanonsa resurssien kohdentumisen juuri peliin. Microsoft Edge -selain kuluttaa aiempaa vähemmän virtaa, minkä lisäksi sen avulla voi katsoa Ultra HD -sisältöjä Netflixistä.


Microsoft suosittelee odottamaan, että Windows 10 lataa Creators Update -päivityksen automaattisesti koneelle.

24 KOMMENTTIA

heidiwenger1/24

Vai että ihan ilmaiseksi ladattavissa Microsoftin päivitys? Kyllä nyt kelpaa?

Linux-käyttöjärjestelmät kuten aina ilmainen Ubuntu nousee nyt joka rintamalla voimakkaammin kuin koskaan. Kehittäjiä palkataan lisää firmaan kuin toiseenkin sitä tukemaan. Käyttäjän itsemääräys ja vapaus kiinnostaa tavallisia kuluttajia, sattuneesta syystä.

Pelaaminen? Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Wimoweh2/24

Originally posted by heidiwenger:

Vai että ihan ilmaiseksi ladattavissa Microsoftin päivitys? Kyllä nyt kelpaa?

Linux-käyttöjärjestelmät kuten aina ilmainen Ubuntu nousee nyt joka rintamalla voimakkaammin kuin koskaan. Kehittäjiä palkataan lisää firmaan kuin toiseenkin sitä tukemaan. Käyttäjän itsemääräys ja vapaus kiinnostaa tavallisia kuluttajia, sattuneesta syystä.

Pelaaminen? Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Ai että, hauskaa seurata tätä Linuxin ylistämistä. Tismalleen samat 3 kappaletta tässä kommentissa, jotka jo aiemmin olen muutamaan kertaan lukenut näistä uutisten kommenteista. Saatko tästä mainostamisesta ihan rahaa? :)

hannibal_pjv3/24

Toivottavasti!
Muuten menisi ihan hukkaan...
Näitä foorumeja lukevat lähinnä pelaajat ja 7/10 ei riitä jos joku mielipeli kuuluu siihen 3/10 ryhmään. Todellisuudessa se ei mene kyllä noin... Sanoisin, että 3/10 pelistä saattaa saada Linux version jos hyvin käy ja loput sitten eivät.

Mutta hyötykäyttöön Linux on ollut järkivalinta jo vuosikausia ja tilanne paranee koko ajan.
Pari isoa firmaa kun vielä siirtäisi työkalunsa Linuxin puolelle. Adoben Photoshop ehkä tärkeimpänä ja jokunen muu oikea ja iso firma videoeditoinnin puolella. Olen huomannut, että vaikka esim. Gimp tarjoaa ihan riittävät välineet kuvankäsittelyyn, niin "wanhat" Photoshop huru-ukot eivät vaihtaisi vaikka heille siitä maksaisi.
Eli paljon on vielä tehtävää Linuxin eteen, jotta se oikeasti olisi vaihtoehto Winkalle suuren yleisön silmissä.
Mutta jos ei tartte isoja ja kalliita korporaattiohjelmia niin Linux on hieno systeemi. Isän koneeseen asensin muutama vuosi takaperin ja hän on ollut erittäin tyytyväinen. Wanha ja ruppainen kone, jonka tuuletin huusi hoosiannaa Windows XP:n alla toimii hiljaisesti ja sujuvasti kevyellä Linuxilla. Mutta sekään ei tee Linuxista kaikille sopivaa käyttistä... Valitettavasti...

Itsellä oli Linux asennettuna tuplabootin takana, mutta ei sitä tullut sitten oikeasti käytettyä yhtään mihinkään, kun ohjelmat, joita käytti enimmäkseen olivat siellä Winkkapuolella.
Ehkä sitten joskus. Toivoisi, että vaikka EU ottaisi Linuxin kunnolla käyttöön ja rahoittaisi ohjelmientekoprojekteja sinne puolelle.

G0lden_Kebab4/24

Originally posted by heidiwenger:

Vai että ihan ilmaiseksi ladattavissa Microsoftin päivitys? Kyllä nyt kelpaa?

Linux-käyttöjärjestelmät kuten aina ilmainen Ubuntu nousee nyt joka rintamalla voimakkaammin kuin koskaan. Kehittäjiä palkataan lisää firmaan kuin toiseenkin sitä tukemaan. Käyttäjän itsemääräys ja vapaus kiinnostaa tavallisia kuluttajia, sattuneesta syystä.

Pelaaminen? Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.


Nyt on todella taas myyntitekstiä huhheijjaa..

Pitää itsekkin sanoa, että Debian on ollut useamman vuoden serveri käytössä joten linuxista pidän kovasti ja tasantarkkaan tiedän mitä sille voi/ei voi asentaa.

Itsellä nyt ei vain ole esimerkiksi mahdollisuutta laittaa sitä media/pääkoneeseen jolla pelaan vaikka miten haluaisin, Kun niitä kalliita pelejä joita tullut hankittua Esim BF1, ARMA, Witcher3, ei vain saa Linuxiin Ja dual boottia en halua. koska en jaksa vaihdella kahden järjestelmän välillä.

Niin ihan turha siitä joka ketjussa on saarnata.

Asiaan, Tuosta updatesta eniten kiinnostaakin juuri tuo uusi Game mode, odotellaan..

muppis5/24

Originally posted by G0lden_Kebab:


Asiaan, Tuosta updatesta eniten kiinnostaakin juuri tuo uusi Game mode, odotellaan..


Asensin CU:n tuolla työkalulla ja tuo Game mode ei tuonut kyllä minulle mitään näkyvää parannusta. Ehkä en vain sitten pelaa tarpeeksi resurssisyöppöä peliä, mene ja tiedä. Jotakin kuitenkin kiinnostaa, että millaisella pelaan niin i5-4690K, 16 gigaa muistia, R9 280X ja Samsungin 850 EVO SSD.

hannibal_pjv6/24

Sinulla on aika tykki kokoonpano. Luulisi että eniten hyötyvät vähän nuhapumput laitteet, kun oheistauhka vähenee taustalla, niin silloin jää enemmän resursseja pelille. Ja ilmeisesti vain osa peleistä hyötyy tuosta pelimodesta noin muutenkin. Mutta annas katsoa kun tulee testejä, niin nähdään paremmin missä tapauksissa isistä on hyötyä.

jartar7/24

Creators update asennettu. Tänään käynnistäessä herjasi , että esrv.exe lakkasi toimimasta. Ongelma korjaantui päivittämällä Intel driver update utility uusimpaan.

captainpirk8/24

Itsellä kyllä toimii Linuxissa "kymmenen kymmenestä" pelistä jo nyt. Mad Maxin ja Dirt Rallyn ostin viimeksi.

Tuosta Gimp ja Photoshop dilemmasta: Photoshop alkaa olemaan hyvinkin korvattavissa Gimpillä ja Kritalla mutta Photoshopin hiukan aiemmat versiot myös toimivat Winen kautta Linuxissa moitteetta!

Saarnaamista tai ei mutta on kyllä hemmetin tärkeää saada ihmiset siirtymään vapaisiin ohjelmistoihin. Vapaus ei tarkoita muuten välttämättä ilmaista!

jartar9/24

Originally posted by captainpirk:

Itsellä kyllä toimii Linuxissa "kymmenen kymmenestä" pelistä jo nyt. Mad Maxin ja Dirt Rallyn ostin viimeksi.

Tuosta Gimp ja Photoshop dilemmasta: Photoshop alkaa olemaan hyvinkin korvattavissa Gimpillä ja Kritalla mutta Photoshopin hiukan aiemmat versiot myös toimivat Winen kautta Linuxissa moitteetta!

Saarnaamista tai ei mutta on kyllä hemmetin tärkeää saada ihmiset siirtymään vapaisiin ohjelmistoihin. Vapaus ei tarkoita muuten välttämättä ilmaista!


Eli jos ihminen pelaa täsmälleen samoja pelejä kuin sinä, niin Linux kannattaa hommata ja valokuvaajallekkin se kelpaa jos jaksaa pelleillä Winen ja vanhan photarin kanssa. Nyt tuli niin hyvä mainospuhe, että ihme jos ei ihmisiä ala kiinnostamaan :D :D Kevään tullen Linux trollit alkaa kaivautua koloistaan...

Vapaus tarkoittaa myös valinnanvapautta. Jotkut eivät vaan sitä ymmärrä...

wiza10/24

Itse tuossa asentelin tuon ja rikkoi sitten käynnistävalikon hakuominaisuuden. Jonkun aikaa meni että hoksasin pakottaa Windows Search -prosessin lopetuksen jonka jälkeen haku alkoi taas toimimaan. Muutenkin on jäänyt sellanen fiilis että vähän on keskeneräisenä ja bugisena laitettu jakoon. En olisi muuten edes asentanut mokomaa vielä mutta kun piti windows asentaa uuteen koneeseen niin tuo Creators update -versio sieltä pakotettiin asentamaan. Ollaan nyt sitten betatestaajana.

jartar11/24

Originally posted by wiza:

Itse tuossa asentelin tuon ja rikkoi sitten käynnistävalikon hakuominaisuuden. Jonkun aikaa meni että hoksasin pakottaa Windows Search -prosessin lopetuksen jonka jälkeen haku alkoi taas toimimaan. Muutenkin on jäänyt sellanen fiilis että vähän on keskeneräisenä ja bugisena laitettu jakoon. En olisi muuten edes asentanut mokomaa vielä mutta kun piti windows asentaa uuteen koneeseen niin tuo Creators update -versio sieltä pakotettiin asentamaan. Ollaan nyt sitten betatestaajana.


Siellä ei mikään ole hajonnut jos uudelleen käynnistys ongelman ratkaisee. Ihan tavallista, että koneen asennuksen yhteydessä uudelleen käynnistyksiä tarvitaan.

Kun puhut bugeista ja keskeneräisyyksistä niin oletan sun antavan siitä esimerkkejä.

Eikä puhuta höpöjä. Eilen julkaistu creators update ja nyt on jo pakko asentaa se kun uuden Windowsin asentaa kun mikään muu ei ole mahdollista :D :D

pentsu12/24

Ymmärtääköhän nämä jonnet että yritysmaailmassa tarvitaan vähän muutakin kuin kuvankäsittelyä ja taulukkolaskentaa? Monilla yrityksillä on myös paaaljon ihan omia softia jotka ovat tarkoitettu vain yrityksen sisäiseen käyttöön ja siten myös tehty vain yhdelle käyttöjärjestelmälle.

muppis13/24

Originally posted by hannibal_pjv:

Sinulla on aika tykki kokoonpano. Luulisi että eniten hyötyvät vähän nuhapumput laitteet, kun oheistauhka vähenee taustalla, niin silloin jää enemmän resursseja pelille. Ja ilmeisesti vain osa peleistä hyötyy tuosta pelimodesta noin muutenkin. Mutta annas katsoa kun tulee testejä, niin nähdään paremmin missä tapauksissa isistä on hyötyä.


Ilmeisesti sitten. En niin kauheasti seuraa PC-puolen rautakehitystä. :)
Nyt muistin, että oli yksi ongelma päivityksen jälkeen. Starttivalikko ei toiminut eikä siihen auttanut kuin EnableXAMLStartMenu -rekisterikikka.

arivesa14/24

Ei tuota Creators Update asennuksen valmisteluohjelmaa olisi pitänyt kysymättä asentaa.
Osiossa "poista päivitykset" ei sitä näy poistettavaksi, mutta näyttää olevan ladattuna.

Mitenkäs poistat?

mcmopo15/24

Originally posted by arivesa:

Ei tuota Creators Update asennuksen valmisteluohjelmaa olisi pitänyt kysymättä asentaa.
Osiossa "poista päivitykset" ei sitä näy poistettavaksi, mutta näyttää olevan ladattuna.

Mitenkäs poistat?

Poistaminen tapahtuu palaamalla aikaisempaan versioon. Käytännössä windows ei tunnista tuota enään päivitykseksi vaan kokonaan uudeksi käyttöjärjestelmäksi. Eli homma toimii samalla tavalla kuin ensimmäisen ison päivityksen kanssa.

wiza16/24

Originally posted by jartar:

Originally posted by wiza:

Itse tuossa asentelin tuon ja rikkoi sitten käynnistävalikon hakuominaisuuden. Jonkun aikaa meni että hoksasin pakottaa Windows Search -prosessin lopetuksen jonka jälkeen haku alkoi taas toimimaan. Muutenkin on jäänyt sellanen fiilis että vähän on keskeneräisenä ja bugisena laitettu jakoon. En olisi muuten edes asentanut mokomaa vielä mutta kun piti windows asentaa uuteen koneeseen niin tuo Creators update -versio sieltä pakotettiin asentamaan. Ollaan nyt sitten betatestaajana.


Siellä ei mikään ole hajonnut jos uudelleen käynnistys ongelman ratkaisee. Ihan tavallista, että koneen asennuksen yhteydessä uudelleen käynnistyksiä tarvitaan.

Kun puhut bugeista ja keskeneräisyyksistä niin oletan sun antavan siitä esimerkkejä.

Eikä puhuta höpöjä. Eilen julkaistu creators update ja nyt on jo pakko asentaa se kun uuden Windowsin asentaa kun mikään muu ei ole mahdollista :D :D

Bugi on bugi. "Uudelleenkäynnistys" ei auttanut, vaan juuri sovelluksen pakotettu lopettaminen tehtävänhallinnan kautta. Sinustako peruskäyttäjänkin pitäisi tajuta mennä tehtävänhallintaan ja sammuttaa Windows Search -prosessi? Kun edes windowsin uudelleenasennus tai indeksien poistaminen ja uudelleenluominen tai Cortanan apin uudelleenasennus ei suoraan korjannut vikaa. Olkoonkin "eilen julkaistu" mutta ei suoraan Microsoftin sivuilta ainakaan saanut vanhempaa versiota. Toki olisin saanut halutessani muualtakin ladattua sen vanhemman version, mutta en jaksanut lähteä epävirallisilta sivuilta lataamaan Windowsia.

Lisäksi tässä on kaksi bluescreeniä tullut jo asennuksen jälkeen ja kaikki uusimmat ajurit on kuitenkin asennettuna yms. En muista että olisin Windows XP:n jälkeen edes saanut bluescreeniä mutta Creators Update niitä näyttää antavan. :) Siitäkin huolimatta uskon että MS päivittää tämän vielä toimivaksi etten varmaan jaksa lähteä etsimään mitään vanhempaa asennustiedostoa kun kuitenkin kaikki ohjelmat on jo asennettuna.

jartar17/24

Originally posted by wiza:

Bugi on bugi. "Uudelleenkäynnistys" ei auttanut, vaan juuri sovelluksen pakotettu lopettaminen tehtävänhallinnan kautta. Sinustako peruskäyttäjänkin pitäisi tajuta mennä tehtävänhallintaan ja sammuttaa Windows Search -prosessi? Kun edes windowsin uudelleenasennus tai indeksien poistaminen ja uudelleenluominen tai Cortanan apin uudelleenasennus ei suoraan korjannut vikaa. Olkoonkin "eilen julkaistu" mutta ei suoraan Microsoftin sivuilta ainakaan saanut vanhempaa versiota. Toki olisin saanut halutessani muualtakin ladattua sen vanhemman version, mutta en jaksanut lähteä epävirallisilta sivuilta lataamaan Windowsia.

Lisäksi tässä on kaksi bluescreeniä tullut jo asennuksen jälkeen ja kaikki uusimmat ajurit on kuitenkin asennettuna yms. En muista että olisin Windows XP:n jälkeen edes saanut bluescreeniä mutta Creators Update niitä näyttää antavan. :) Siitäkin huolimatta uskon että MS päivittää tämän vielä toimivaksi etten varmaan jaksa lähteä etsimään mitään vanhempaa asennustiedostoa kun kuitenkin kaikki ohjelmat on jo asennettuna.


Ei tuossa sun selityksessä ole järkeä. Prosessit sammuu kun koneen asentaa jos ne on jumissa. Jos prosessin sammuttaa niin ei se mitään muutosta sen toimintaan tee. Se, että "pakottamalla" sammuttaa ohjelman ei mitään korjaa.

Omaan laiskuuteen voi toki vedota, mutta ei se todeksi muuta sitä että sun ei olisi ollut pakko asentaa creators update versiota.

wiza18/24

Originally posted by jartar:

Originally posted by wiza:

Bugi on bugi. "Uudelleenkäynnistys" ei auttanut, vaan juuri sovelluksen pakotettu lopettaminen tehtävänhallinnan kautta. Sinustako peruskäyttäjänkin pitäisi tajuta mennä tehtävänhallintaan ja sammuttaa Windows Search -prosessi? Kun edes windowsin uudelleenasennus tai indeksien poistaminen ja uudelleenluominen tai Cortanan apin uudelleenasennus ei suoraan korjannut vikaa. Olkoonkin "eilen julkaistu" mutta ei suoraan Microsoftin sivuilta ainakaan saanut vanhempaa versiota. Toki olisin saanut halutessani muualtakin ladattua sen vanhemman version, mutta en jaksanut lähteä epävirallisilta sivuilta lataamaan Windowsia.

Lisäksi tässä on kaksi bluescreeniä tullut jo asennuksen jälkeen ja kaikki uusimmat ajurit on kuitenkin asennettuna yms. En muista että olisin Windows XP:n jälkeen edes saanut bluescreeniä mutta Creators Update niitä näyttää antavan. :) Siitäkin huolimatta uskon että MS päivittää tämän vielä toimivaksi etten varmaan jaksa lähteä etsimään mitään vanhempaa asennustiedostoa kun kuitenkin kaikki ohjelmat on jo asennettuna.


Ei tuossa sun selityksessä ole järkeä. Prosessit sammuu kun koneen asentaa jos ne on jumissa. Jos prosessin sammuttaa niin ei se mitään muutosta sen toimintaan tee. Se, että "pakottamalla" sammuttaa ohjelman ei mitään korjaa.

Omaan laiskuuteen voi toki vedota, mutta ei se todeksi muuta sitä että sun ei olisi ollut pakko asentaa creators update versiota.

Sepä se, ei sen pitäisikään mitenkään erota että sen pakottaa sammumaan, mutta niin se vain meni. Useamman päivän etsin syyllistä vikaan mutta ainoastaan se pakottamalla lopettaminen auttoi asiaan. Joskus sitä vaan tapahtuu että joku vika korjaantuu tekemällä jotain minkä ei PITÄISI tehdä mitään. Eikä varsinaisesti ollut ensimmäinen laatuaan sinä aikana kun olen tietokoneita harrastanut. Kuka tietää, ehkä lataamassani Windowsin asennusmediassa oli jopa jotain vikaa. Silti oma kokemukseni tästä päivityksestä on että se on varsin buginen paska.

Eikä mun varmastikaan ollut "pakko" asentaa Creators updatea, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa että MS:n sivuilla ei ollut edes suoraan tarjolla vanhempaa versiota eikä mielestäni sen latauksen yhteydessä sanottu mikä versio tulisi asentumaan. Rupea siinä sitten 2x viallisen Win10 asennuksen jälkeen etsimään jostain jotain vanhempaa asennusmediaa jostain random sivuilta. Kuitenkin yleisesti järkevintä on ladata käyttis suoraan virallisilta sivuilta.

EDIT: Niin ja viallisilla asennuksilla siis tarkoitan että ensimmäisellä asennuksella haku ei toiminut ollenkaan, asensin windowsin uusiksi ja haku toimi lähes oikein, mutta joillakin oudoilla sivuvaikutuksilla. Kuitenkin niin että oli yleisesti ottaen käytettävissä. Ja prosessin lopetus korjasi vian ainakin näillä näkymin lopullisesti.

Raqoo19/24

Originally posted by pentsu:


Ymmärtääköhän nämä jonnet että yritysmaailmassa tarvitaan vähän muutakin kuin kuvankäsittelyä ja taulukkolaskentaa? Monilla yrityksillä on myös paaaljon ihan omia softia jotka ovat tarkoitettu vain yrityksen sisäiseen käyttöön ja siten myös tehty vain yhdelle käyttöjärjestelmälle.

Jossain tuotantolaitoksessa/-linjassa ei kukaan haluaa ohjaavan laitteen päivittyvän automaattisesti. MS on pari vuosikymmentä viritellyt käyttöjärjestelmää tekemään aivan muuta kuin asiakkaiden tarpeisiin - IE2 päivitys, marraskuu -95 josta alkaen PC päässä on suoritettu selainpäässä ohjelmia ja Adobe Flash Player asennus setti on aina ollut aivan liian suuri pitääkseen sisällään pelkän näyttöohjelma!

arivesa20/24

Creators eli W10.3 1703 versio, kuten tapahduttuaan lopulta itsensä nimesi, ei ollut poistettavissa latausversiona, vasta asennuttuaan voi palata aiempaan, ehkä, sitä en ole yrittänyt.

Ainoa mitä saatoin tehdä, oli asennus /reboot-päivän lykkäys. Tein sitä viikkoja, mutta kerran unohdin. Silloin oli ohjelma ryhtynyt päivittymään aamuyöstä, sammutettuun koneeseen ja ilman verkovirtaa.

Seurauksena oli kesken jäänyt asennus, ja typötyhjä akku aamulla. Varttitunnin latauksen jälkeen suostui kone vasta käynnistymään. Tämäkö on asiakaspalvelua? Onneksi on toinen kone.

Mikä ihmetyttääkin: Siihen ei ole tuota Creators 1703 päivitystä edes ehdotettu. Koneet ovat miltei identtisiä Lenovoita, ja molemmissa oli .2 päivitys, muistaakseni 1607 versio. Mistä johtuu moinen eriparisuus?

1703 ei ole ongelmoinut vielä mitenkään, mutta ainakin nämä muuttuivat: "Tarkista päivitykset" on korvattu automaatilla, tarkistaa alati eikä voi estää.

Myös W-Shield virustorjuntaohjelman kilpikuvake task barissa muuttui virattomaksi, ei johda enää mihinkään. On siis kytketty samaan automaattiin. Kuvake poistoon.

Vaikka haittoja en ole vielä havainnut, olisi kohtuullista kysyä eikä pakottaa, kuten tässä kävi.

arivesa21/24

Minulta on jo kaksi konetta päätynyt e-jätteeksi, Windows päivitysten seurauksena. En suhtaudu asiaan yliolkaisesti.

Mutta noiden palautusyrityksistä jäi mieleen ohje: pakkosammutus 3 kertaa peräkkäin avaa koneen vikasietotilaan. Silloin voisi käynnistää asennusmediasta, väitettiin, mutta kenellä moisia enää on?

W-kasista kympiksi päivitetty kone ei enää huolinut orgista W8 kiekkoa mediaksi. Myös sen orgis Product ID oli jo viraton. Eikä vikasietotilasta löytynyt pääsyä palautukseen, eli viraton ohje.

Saipahan MS taas myydyksi uusia koneita/lisenssejä minullekin, mikä lie homman koko ideakin. Pakkotuotettua e-jätettä asiakkaan piikkiin. Varsinainen "ekoteko".

johtaja5922/24

Originally posted by arivesa:

Minulta on jo kaksi konetta päätynyt e-jätteeksi, Windows päivitysten seurauksena. En suhtaudu asiaan yliolkaisesti.

Mutta noiden palautusyrityksistä jäi mieleen ohje: pakkosammutus 3 kertaa peräkkäin avaa koneen vikasietotilaan. Silloin voisi käynnistää asennusmediasta, väitettiin, mutta kenellä moisia enää on?

W-kasista kympiksi päivitetty kone ei enää huolinut orgista W8 kiekkoa mediaksi. Myös sen orgis Product ID oli jo viraton. Eikä vikasietotilasta löytynyt pääsyä palautukseen, eli viraton ohje.

Saipahan MS taas myydyksi uusia koneita/lisenssejä minullekin, mikä lie homman koko ideakin. Pakkotuotettua e-jätettä asiakkaan piikkiin. Varsinainen "ekoteko".

Ihanko oikeasti kannoit kaksi konetta SER lavalle? :D

arivesa23/24

Originally posted by johtaja59:

Originally posted by arivesa:

Minulta on jo kaksi konetta päätynyt e-jätteeksi, Windows päivitysten seurauksena. En suhtaudu asiaan yliolkaisesti.

Mutta noiden palautusyrityksistä jäi mieleen ohje: pakkosammutus 3 kertaa peräkkäin avaa koneen vikasietotilaan. Silloin voisi käynnistää asennusmediasta, väitettiin, mutta kenellä moisia enää on?

W-kasista kympiksi päivitetty kone ei enää huolinut orgista W8 kiekkoa mediaksi. Myös sen orgis Product ID oli jo viraton. Eikä vikasietotilasta löytynyt pääsyä palautukseen, eli viraton ohje.

Saipahan MS taas myydyksi uusia koneita/lisenssejä minullekin, mikä lie homman koko ideakin. Pakkotuotettua e-jätettä asiakkaan piikkiin. Varsinainen "ekoteko".

Ihanko oikeasti kannoit kaksi konetta SER lavalle? :D

----
Ei tässä D:t huvita. En vastuullisena "kantanut pönttöön", lavaa ei täällä ole, vaan purin palasiksi. Muovit paikalliseen polttojätteeseen, metallit kierrätykseen, ja vain piirilevyt SER-pönttöön.

Mutta missasit näemmä pointin, MS:llä ei ole oikeutta tuhota asiakkaansa omaisuutta. Niin kuitenkin selvästi tapahtuu, enkä taatusti ole ainoa myyntikampanjansa uhri.

arivesa24/24

Onneksi kuitenkin molempien jäljellä olevien koneiden päivitys 1607 versiosta uusinpaan 1703 versioon, ei näemmä tuottanut ongelmia kumpaankaan. Aikaa tosin kului tolkuttomasti, mutta ei haittaa kun päivittää yhden kerrallaan.

Päivitysproseduuri on kyllä pitkä ja raskas, reboottien määrä yllätti. Ja viimein voituani sammuttaa, tuli heti käynnistyksessä ilmoitus: koneellesi on tarjolla päivityksiä. Sama siis jälleen jatkui.

Miten kukaan voi pärjätä yhdellä koneella, jos oikeasti myös tarvitsee sitä johonkin, kuten minä?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT