AfterDawn logo

Microsoft lisäsi mainoksia Windows 10:een – Näin estät näkymisen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
28 kommenttia

Microsoft on toiminut aggressiivisesti houkutellessaan käyttäjiä siirtymään Windows 10:n pariin. Määrätietoisuus ei lopu pelkästään siihen, vaan maaliskuusta alkaen ohjelmistojätti on alkanut esittää omien palveluiden mainoksia Windows 10:ssä.

Tarkemmin sanottuna Microsoft on alkanut esittää pieniä OneDrive-pilvipalvelua mainostavia pop-up-ikkunoita, kun resurssienhallinnassa avaa pikakäyttönäkymän (Quick Access). Pop-up-ikkuna kertoo käyttäjälle, että 6,99 dollarin kuukausimaksua vastaan hänellä olisi mahdollisuus saada teratavu pilvitallennustilaa ja Office 365 -paketin toimistosovellukset.

Mainoksen näkymisen voit kuitenkin estää.

Näin estät OneDrive-mainoksen näkymisen Windows 10:ssä

Avaa resurssienhallinta (Oma tietokone) ja valitse ikkunan yläreunassa oleva Näytä-välilehti. Asetusnauhan lopusta löytyy Asetukset-painike, jonka takaa löytyy Muuta kansio- ja hakuasetuksia. Avautuvasta ikkunasta valitse Näytä-välilehti. Edessäsi näky listaa edistyneistä asetuksista, sieltä pitäisi löytyä myös sellainen asetus kuin Näytä synkronointipalvelun ilmoitukset. Poista merkintä tästä kohdasta, ota asetusmuutos käyttöön ja paina OK.

28 KOMMENTTIA

ricky_rapper1/28

Itse ohitin Windowsin ongelmat asentamalla Linux Ubuntun. Työkoneella joutuu vielä kärsimään Windowsista.

Yllättävän moni tutkija on tullut siihen tulokseen, että Bill Gatesin käyttöjärjestelmän Windowsin kaupallinen menestys on pelkkää sattumaa.

IBM:llä eri ohjelmisto-osastojen epäsovun takia valittiin ulkopuolinen MS-DOS käyttöjärjestelmä IBM:n koneisiin. IBM:n oli oma käyttöjärjestelmä, mutta firman johto ei tajunnut että ohjemistopuoli tulee olemaan hardwarea suurempi business. Gatesin omaisuus ei siis johtunut hänen erinomaisuudestaan vaan IBM:n johdon tyhmyydestä. Maailma on pullollaan vastaavia tarinoita satumaisista omaisuuksista, jotka tipahtavat syliin täysin arvaamattoman yhteensattuman takia.

Microsoft ei ole koskaan kuunnellut kuluttajia kuin vasta korkeintaan äärimmäisen pakon sanelemana. Tuotetukensa on huono vitsi: "oletko tarkistanut että verkkojohto on kiinni?" ja näin päin pois.

Windows 10 on uusin sairasmielisen sabotoinnin ilmentymä vakoiluineen. Juuri kun kaikki alkoi toimia hienosti ja sujuvasti Windows 7 kanssa niin Microsoft sabotoi työt todella tehokkaasti.

jartar2/28

Originally posted by ricky_rapper:

Itse ohitin Windowsin ongelmat asentamalla Linux Ubuntun. Työkoneella joutuu vielä kärsimään Windowsista.

Yllättävän moni tutkija on tullut siihen tulokseen, että Bill Gatesin käyttöjärjestelmän Windowsin kaupallinen menestys on pelkkää sattumaa.

IBM:llä eri ohjelmisto-osastojen epäsovun takia valittiin ulkopuolinen MS-DOS käyttöjärjestelmä IBM:n koneisiin. IBM:n oli oma käyttöjärjestelmä, mutta firman johto ei tajunnut että ohjemistopuoli tulee olemaan hardwarea suurempi business. Gatesin omaisuus ei siis johtunut hänen erinomaisuudestaan vaan IBM:n johdon tyhmyydestä. Maailma on pullollaan vastaavia tarinoita satumaisista omaisuuksista, jotka tipahtavat syliin täysin arvaamattoman yhteensattuman takia.

Microsoft ei ole koskaan kuunnellut kuluttajia kuin vasta korkeintaan äärimmäisen pakon sanelemana. Tuotetukensa on huono vitsi: "oletko tarkistanut että verkkojohto on kiinni?" ja näin päin pois.

Windows 10 on uusin sairasmielisen sabotoinnin ilmentymä vakoiluineen. Juuri kun kaikki alkoi toimia hienosti ja sujuvasti Windows 7 kanssa niin Microsoft sabotoi työt todella tehokkaasti.


Bill Gates on maailman rikkain mies ja Windows ylivoimaisesti suosituin tietokoneen käyttöjärjestelmä vuodesta toiseen. Sattumalta ei tällaista tapahdu...

Ehkä hauskin väite koskaan on se, että Bill Gates on rikas siksi, kun IBM:n johto oli niin tyhmää :D :D :D

Pettämätön rikkauden kaava on etsiä joku itseään tyhmempi jonka jälkeen voi odottaa miljardien tippuvan pankkitililleen...

heidiwenger3/28

Itsellä tuli windowsmitta täyteen kun noita mainoksia rupesi vilisemään. Minä en niitä tilannut enkä niitä halunnut. Spämmäystä.

Bill Gates muuten tukee väestönvähennys agendaa mm. Planned Parenthood aborttiklinikoidensa (ennen tuon nimi oli tarkoituksenmukaisempi) kautta sekä rokotteiden rahoituksen joiden sisältö on viime vuosina muutettu tutumpienkin rokotteiden kohdalla. Suomessakin on jo arkipäivää rokotteiden aiheuttamat terveydenromahtamiset.

Microsoftia ei tulisi kenenkään tukea tänä päivänä nyt kun on vapaita vaihtoehtoja jotka kunnioittavat käyttäjän tahtoa ja valintoja.

KaaliX4/28

Opetatteko seuraavaksi miten tällä saitilla estetään mainosten näkyminen, kiitos.

_Kk_5/28

Originally posted by KaaliX:

Opetatteko seuraavaksi miten tällä saitilla estetään mainosten näkyminen, kiitos.

uBlock on kova sana ;)

jartar6/28

Originally posted by heidiwenger:

Itsellä tuli windowsmitta täyteen kun noita mainoksia rupesi vilisemään. Minä en niitä tilannut enkä niitä halunnut. Spämmäystä.

Bill Gates muuten tukee väestönvähennys agendaa mm. Planned Parenthood aborttiklinikoidensa (ennen tuon nimi oli tarkoituksenmukaisempi) kautta sekä rokotteiden rahoituksen joiden sisältö on viime vuosina muutettu tutumpienkin rokotteiden kohdalla. Suomessakin on jo arkipäivää rokotteiden aiheuttamat terveydenromahtamiset.

Microsoftia ei tulisi kenenkään tukea tänä päivänä nyt kun on vapaita vaihtoehtoja jotka kunnioittavat käyttäjän tahtoa ja valintoja.


Voit mennä tuota roskaa viljelemään magneettimedian sivuille. Pidetään tämä kuitenkin tekniikka painotteisena sivustona.

guy_fawkes7/28

Originally posted by jartar:


Voit mennä tuota roskaa viljelemään magneettimedian sivuille. Pidetään tämä kuitenkin tekniikka painotteisena sivustona.

Eipä ole roskaa. Disinformaatiota Gatesista on kyllä liikkeellä kosolti. Ei hän mikään hyväntekijä ole vaikka sellaisen kuvan varmistanut itsestään annettavan. Nykyään tietoa saavat muutkin kuin vain harvat ja valitut.

Itse olen hylännyt Microsoftin tuotokset käytännöllisistä syistä. Windows ei yksinkertaisesti pysy kasassa vaikka kuinka kaiken koittaa varmistaa. Suunniteltu hajoilemaan.

jartar8/28

Originally posted by guy_fawkes:


Eipä ole roskaa. Disinformaatiota Gatesista on kyllä liikkeellä kosolti. Ei hän mikään hyväntekijä ole vaikka sellaisen kuvan varmistanut itsestään annettavan. Nykyään tietoa saavat muutkin kuin vain harvat ja valitut.

Itse olen hylännyt Microsoftin tuotokset käytännöllisistä syistä. Windows ei yksinkertaisesti pysy kasassa vaikka kuinka kaiken koittaa varmistaa. Suunniteltu hajoilemaan.


Tämä ei kuitenkaan ole oikea sivusto rokote ja aborttivastaisuuden levittämiseen. Juuri teidän tapaiset henkilöt tekee Linuxiin siirtymisestä hyvin vaikeaa. Olette onnistuneet yhdistämään Linuxin rokotteiden ja aborttien vastustamiseen...

by the way. Windows seiskan asensin koneeseen vuonna 2009 tai 2010. Kymppiin vaihdoin joulukuussa. Mitään ongelmia ei ole tuossa välissä ollut. Tuota Windowsin hajoamis roskaa jaksaa fanaattisimmat Linux fanit jauhaa vaikka XP:n jälkeen vakaus ongelmat hävisi kokonaan....

WereCatf9/28

Minen pidä yhtään Microsoftin tavasta puskea Windowsin mukana mainoksia yms., mutta se on ihan asia erikseen, kuin Windows tekniseltä näkökannalta katottuna: minul on Windows 10 ollut jo Insider Preview - versioista lähtien asennettuna useammalla koneella ja kyllä se on ihan vakaa ja toimiva. Kertaakaan mitään yllättäviä "hajoamisjuttuja" tullut eteen.

Linux taas... palvelinkäyttiksenä mahtava, mutta työpöydällä se jää pahasti Windowsin jalkoihin. Aina jotain hajoaa tai ei toimi oikein, ja kaikki eri DE:t on tavalla tai toisella rikki tai vajaita. Mie käytin Linuxia pääkäyttiksenä monta vuotta, kunnes kyllästyin siihen, että aina sai jotain olla korjaamassa, ja siirryin Windowsiin. Linux pyörii edelleen palvelimilla, mut ei kyllä enää varmaan koskaan työpöydällä.

perhana10/28

Originally posted by heidiwenger:

Itsellä tuli windowsmitta täyteen kun noita mainoksia rupesi vilisemään. Minä en niitä tilannut enkä niitä halunnut. Spämmäystä.

Eli et varmaan myöskään käytä android-puhelinta tai muitakaan googlen tuotteida niissä vilisevien mainosten vuoksi?

heidiwenger11/28

Originally posted by perhana:

Originally posted by heidiwenger:

Itsellä tuli windowsmitta täyteen kun noita mainoksia rupesi vilisemään. Minä en niitä tilannut enkä niitä halunnut. Spämmäystä.

Eli et varmaan myöskään käytä android-puhelinta tai muitakaan googlen tuotteida niissä vilisevien mainosten vuoksi?

Näin on, en käytä. Ainoa älypuhelimeni mitä olen koskaan ostanut on ensimmäinen Jolla jossa siis Sailfish OS. Seuraavaksi varmaankin Turing tai Intex Aquafish. Sailfishista en luovu missään tapauksessa! On niin suoraviivainen ja selkeä.

heidiwenger12/28

Originally posted by WereCatf:

Minen pidä yhtään Microsoftin tavasta puskea Windowsin mukana mainoksia yms., mutta se on ihan asia erikseen, kuin Windows tekniseltä näkökannalta katottuna: minul on Windows 10 ollut jo Insider Preview - versioista lähtien asennettuna useammalla koneella ja kyllä se on ihan vakaa ja toimiva. Kertaakaan mitään yllättäviä "hajoamisjuttuja" tullut eteen.

Linux taas... palvelinkäyttiksenä mahtava, mutta työpöydällä se jää pahasti Windowsin jalkoihin. Aina jotain hajoaa tai ei toimi oikein, ja kaikki eri DE:t on tavalla tai toisella rikki tai vajaita. Mie käytin Linuxia pääkäyttiksenä monta vuotta, kunnes kyllästyin siihen, että aina sai jotain olla korjaamassa, ja siirryin Windowsiin. Linux pyörii edelleen palvelimilla, mut ei kyllä enää varmaan koskaan työpöydällä.

Itselleni asennettiin Linux Mint ja en edes huomannut käytössä eroa entiseen Windowsiin. Paitsi siis sen että nimenomaan mitään EI hajonnut tai kadonnut. Eikä ollut enää pakotettuja uudelleenkäynnistyksiä jne.

Se on usein näemmä distrovalinnasta kiinni mutta vaikuttaisi siltä että laitteistosi ei ole ollut kovinkaan yhteensopiva Linuxin kanssa. Sitä oli ennen paljon liikkeellä. Tai sitten sinulla on vain ollut huono tsäkä :-)

Windowsiin en itse tule palaamaan enää koskaan missään muodossa nyt kun kaikki on Linuxissa sisäistetty ja tosiaan tuo pelipuolikin on nykyään tarjonnaltaan lähes winukan vertaista!

jartar13/28

Originally posted by heidiwenger:


Itselleni asennettiin Linux Mint ja en edes huomannut käytössä eroa entiseen Windowsiin. Paitsi siis sen että nimenomaan mitään EI hajonnut tai kadonnut. Eikä ollut enää pakotettuja uudelleenkäynnistyksiä jne.

Se on usein näemmä distrovalinnasta kiinni mutta vaikuttaisi siltä että laitteistosi ei ole ollut kovinkaan yhteensopiva Linuxin kanssa. Sitä oli ennen paljon liikkeellä. Tai sitten sinulla on vain ollut huono tsäkä :-)

Windowsiin en itse tule palaamaan enää koskaan missään muodossa nyt kun kaikki on Linuxissa sisäistetty ja tosiaan tuo pelipuolikin on nykyään tarjonnaltaan lähes winukan vertaista!


Ehkä se Linuxin ongelma on vaan tässä. Se, että valehtelee Windowsin hajoilevan poistaa uskottavuuden jo toisessa lauseessa.

"Pakotetut uudelleenkäynnistykset" eivät ole ongelma vähintään 99,99% käyttäjistä koska vain minimaalinen osa ihmisistä pitää konetta auki 24/7. Se, että koneen joutuu välillä sammuttamaan on vain marginaaliselle ryhmälle ongelma.

Lisäksi on aina järkevää syyttää KÄYTTÄJÄÄ siitä jos Linux ei toimi. Huono tuurikin on tähän turha vetää mukaan. Jos käyttis ei toimi niin se ei toimi. Ongelmat pitäisi korjata sen sijaan, että syytetään ettei käyttäjä kuluttanut koko elämäänsä tutkimalla etukäteen mikä Linux omalla kokoonpanolla mahdollisesti toimisi nyt ja tulevaisuudessa...

pentsu14/28

Originally posted by heidiwenger:

tosiaan tuo pelipuolikin on nykyään tarjonnaltaan lähes winukan vertaista!

Juu, pelithän ne on mikä kaiken ratkaisee. 70% maailman PC käyttäjistä on väärässä, Linuxin käyttäjät (2%) oikeassa.

Vai hetkinen. Voisikohan syy sittenkin olla joku muu?

ricky_rapper15/28

Originally posted by jartar:


Se, että valehtelee Windowsin hajoilevan poistaa uskottavuuden jo toisessa lauseessa.

"Pakotetut uudelleenkäynnistykset" eivät ole ongelma vähintään 99,99% käyttäjistä

Niin että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin hajoava Windows? Älä nyt viitsi. Kenenkähän uskottavuus tässä poistuu ja myös paljastaa minkä tahon eteen nuo kirjoittelut kirjoitellaan.

Myönnät myös pakolliset uudelleenkäynnistykset. Sanot että ne eivät ole ongelma lähes 100% (!) käyttäjistä. On kuitenkin raportoitu suuren luokan rahallisista tappioistakin niiden takia; firman koneet eivät enää päivityksen ja pakkouudelleenkäynnistyksen jälkeen enää palanneetkaan työpöydälle, vaan "jotakin tapahtui" (Windows kympin surullisen kuuluisa vikailmo).

Mitään tuollaista pakkoa ei tulisi olla luonnollisesti olemassakaan, vaan käyttäjän oma kontrolli koska tapahtuu ja mitä. Kuten Linux maailmassa on.

Edit: mobiilityyppausvirheet

jartar16/28

Originally posted by ricky_rapper:


Niin että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin hajoava Windows? Älä nyt viitsi. Kenenkähän uskottavuus tässä poistuu ja myös paljastaa minkä tahon eteen nuo kirjoittelut kirjoitellaan.

Myönnät myös pakolliset uudelleenkäynnistykset. Sanot että ne eivät ole ongelma lähes 100% (!) käyttäjistä. On kuitenkin raportoitu suuren luokan rahallisista tappioistakin niiden takia; firman koneet eivät enää päivityksen ja pakkouudelleenkäynnistyksen jälkeen enää palanneetkaan työpöydälle, vaan "jotakin tapahtui" (Windows kympin surullisen kuuluisa vikailmo).

Mitään tuollaista pakkoa ei tulisi olla luonnollisesti olemassakaan, vaan käyttäjän oma kontrolli koska tapahtuu ja mitä. Kuten Linux maailmassa on.

Edit: mobiilityyppausvirheet


Tottakai mikä tahansa voi hajota milloin tahansa mikroaaltouunista lähtien, mutta yleisesti ottaen Windows on erittäin vakaa. Hajoavaa Windowsia ei ole olemassa.

Uudelleen käynnistys ei edelleenkään ole ongelma kenellellekkään joka ei pidä konetta 24/7 auki. Se on edelleenkin äärimmäisen harvinaista. Se, ettei Windows kone lähtisi päivityksen jälkeen päälle on äärimmäisen harvinaista kun otetaan huomioon koneiden suuri määrä. Firmoissahan ei "pakkouudelleen käynnistämisiä" tapahdu, vaan tuollaisessa käytössä se on firman valinta. Aika helppo on ruksata se vaihtoehto, ettei päivityksiä asenneta automaattisesti.

Se taas on äärimmäisen tavallista, että Linuxista luovutaan toimimattomuuden ja ongelmien suhteen. Aina puhutaan miten Linuxissa kaiken voi korjata, mutta sitä ei sitten tuoda esille miten vaikeaa se on ja kuinka paljon tietotaitoa se vaatii.

En tiedä vieläkö sama mantra jatkuu, mutta yhdessä vaiheessa linux fanaatikot puhui miten kätevää on komentoriviltä säätää kaikki jutut tietokoneessa. Kertoo hyvin paljon siitä miten kaukana "tavallisesta" käyttäjästä Linux fanaatikot on. Kun "täydellinen" käyttis ei kelpaa edes ilmaiseksi, niin tuotteessa täytyy olla todella suuria ongelmia. En tiedä miten riitaista ja näköalatonta porukkaa kehityksessä on kun yli 20 vuotta puhuttu miten Linux valtaa markkinat, mutta edes ilmaiseksi ei saada ihmisiä tarttumaan tuotteeseen...

heidiwenger17/28

Originally posted by jartar:


Tottakai mikä tahansa voi hajota milloin tahansa mikroaaltouunista lähtien, mutta yleisesti ottaen Windows on erittäin vakaa. Hajoavaa Windowsia ei ole olemassa.

"Mikä tahansa voi hajota milloin tahansa mutta hajoavaa Windowsia ei kuitenkaan olemassa."

Kannattaisiko kuitenkin tarkistaa vielä pariin kertaan mitä kirjoittaa jos kerran Microsoftin asiaa ajaa.

Firmat ja yksityishenkilöt, joiden ehdottomasti piti ja pitää saada automaattipäivitykset (pakkopäivitykset) windowsista pois, tulee käyttää windowsin komentokehoitetta ja kirjoittaa käskyt siihen manuaalisesti.

Esim:

cmd
net stop wuauserv
net stop bits
net stop dosvc

Entä rekisterinmuokkaus käsin windowsissa saman asian tiimoilta:

Automaattinen:
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 2 /f

Manuaalinenj:
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f

Pois päältä:
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Automaattinen (pitkitetty käynnistys):
REG add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 2 /f

Hyvin aloittelija ja tavan käyttäjälle ystävällistäkö? Miksi ei käyttäjän vain yksinkertaisesti anneta päättää? Miksi ei valintaa kunnioiteta kun kerran klikkaa turvavalikossa että "EI" ? Asetusten on raportoitu palautuneen vakioksi päivityksen jälkeen.

Linuxissa taas (esim. Ubuntu tai Mint) ei tarvitse nykyään käyttää päätettä ellei halua. Se voi olla kuitenkin kätevää esim. debuggauksessa koska siihen tulostuu kaikki mitä tapahtuu kun ajaa jotakin. Apua saa täten nopeasti foorumilta tai IRC:stä livenä (päinvastoin kuin Microsoftin kohdalla). Monasti se on myös nopein reitti esim. tarkistaa versionumero milloin mistäkin kuin klikkailla valikoissa.

Päivityksiä ei pakoteta koskaan. Linux-todellisuudessa käyttäjä päättää koska ja mitä ja miten. He jotka ovat antaneet Linuxille mahdollisuuden eivät haluaisi toimintamallia enää mitenkään toisin.

Linux-yhteisöllä ei ole valtavaa markkinointikoneistoa takanaan mutta käyttäjämäärä kasvaa tällä hetkellä sattuneesta syystä vauhdilla. Kiitos myös tahojen kuten Valve joka on tehnyt suuren palveluksen pelaamisen eteen pingviinikäyttikselle. Alustariippumaton ja tehokas Vulkan on grafiikkapuolella tullut syrjäyttääkseen alustariippuvaisen Microsoft DirectX:n.

jartar18/28

Originally posted by heidiwenger:


Linux-yhteisöllä ei ole valtavaa markkinointikoneistoa takanaan mutta käyttäjämäärä kasvaa tällä hetkellä sattuneesta syystä vauhdilla. Kiitos myös tahojen kuten Valve joka on tehnyt suuren palveluksen pelaamisen eteen pingviinikäyttikselle. Alustariippumaton ja tehokas Vulkan on grafiikkapuolella tullut syrjäyttääkseen alustariippuvaisen Microsoft DirectX:n.


Kun yli 20 vuodessa ei olla saatu mitään aikaan niin on turha syyttää "markkinointi koneistoa". Kun tuote on ilmainen ja sitä on kokoajan voinut netissä mainostaa ja kaveripiireissä levittää tietoa, niin ongelmat on todella suuria kun se ei kelpaa. Some tekee levittämisestä vieläkin helpompaa, mutta siltikään Linux ei kelpaa.

Helpoin on syyttää toista, mutta todellisessa maailmassa Linux ja sen yhteisö voi katsoa vain peiliin. Siellä se syyllinen on aina ollut.

Sitä en tiedä miten Vulkan menestyy, mutta alustariippuvuus ei siihen vaikuta. Linuxin parin prosentin osuus kun ei missään paina...

pentsu19/28

Originally posted by heidiwenger:


Linux-yhteisöllä ei ole valtavaa markkinointikoneistoa takanaan mutta käyttäjämäärä kasvaa tällä hetkellä sattuneesta syystä vauhdilla.

Totta. Linux käyttäjien määrä on kasvanut viimeisen 5 vuoden aikana 0,6%. Lähteessä ei kerrottu kenen kustannuksella.

Lumikki20/28

Tietääkseni sekä Mac että Linux ovat kasvattaneet osuuttaan ja se on tullut Windowsin kustannuksella. Joku 0.6% kasvu ei kuulosta paljolta, mutta jos sitä vertaa siihen kuin paljon koko markkinaosuus oli aikaisemmin niin kasvua on tullut aika reippaasi. Joten kyse ei ole siitä että Windowsin osuus olisi laskenut paljon vaan että muiden osuus on kasvanut huomattavasti, verrattuna siihen mitä markkinat ovat olleet.

Linux on Desktop puolella edelleen marginaalinen käyttöjärjestelmä mutta sen suosio on kovassa kasvussa.

jartar21/28

Originally posted by Lumikki:

Tietääkseni sekä Mac että Linux ovat kasvattaneet osuuttaan ja se on tullut Windowsin kustannuksella. Joku 0.6% kasvu ei kuulosta paljolta, mutta jos sitä vertaa siihen kuin paljon koko markkinaosuus oli aikaisemmin niin kasvua on tullut aika reippaasi. Joten kyse ei ole siitä että Windowsin osuus olisi laskenut paljon vaan että muiden osuus on kasvanut huomattavasti, verrattuna siihen mitä markkinat ovat olleet.

Linux on Desktop puolella edelleen marginaalinen käyttöjärjestelmä mutta sen suosio on kovassa kasvussa.


Windowsin osuus tietenkin laskee kokoajan kun ihmiset siirtyvät yhä enemmän tietokoneista pois ja hoitaa samat asiat tabletilla tai kännyllä. Tämä ei ole mikään ihme, kun näkee millaista kuraa muutaman sadan euron läppärit on mitä marketeissa myydään.

Linux varmasti on kasvattanut suosiota jonkin verran sen vuoksi kun vanhojen Windows versioiden tukia on tiputettu pois. Jotkut pelastaa muuten roskiin menevän koneen Linuxilla.

Sen sijaan Linux suosion kasvua ei ole uusissa koneissa näkyvissä. Linuxilla varustettujen koneiden myynti ei ole missään vaiheessa ottanut tuulta alleen. Ilmeisesti Linux yhteisö on niin riitaisa, etteivät saa yhtä hyvää Linuxia rakennettua jolla voitaisiin massoja kosiskella...

Lumikki22/28

Quote:

Sen sijaan Linux suosion kasvua ei ole uusissa koneissa näkyvissä. Linuxilla varustettujen koneiden myynti ei ole missään vaiheessa ottanut tuulta alleen.


Tämä nyt ei ole mikään ihme asia kun ottaa huomioon Windowsin kymmenien vuosien monopolin käyttäjän laitteissa. Ei ihmisten asenteita ja tottumuksia asioihin muuteta hetkessä. Puhumattakaan asenne eroista kaupallisen ja avoimen yhteisön välillä.

Quote:

Ilmeisesti Linux yhteisö on niin riitaisa, etteivät saa yhtä hyvää Linuxia rakennettua jolla voitaisiin massoja kosiskella...


Tämä vain todistaa että et edes ymmärrä mikä Linux yhteisö on. Ei se yhteisö ole sen riitaisempi kuin mikään muukaan vaan jokainen kehittää samalta pohjalta sellaista jakeluversiota kuin he itse haluavat. Kyse on siis vain erillaisesta kulttuurista miten asioita hoidetaan. Eli kukaan ei sanele että sen "Linuxin" pitää olla joku yksi ja sama vaan jokainen voi valita juuri sen itselleen sopivan version.

Kaiken kaikkiaan asioiden ymmärtäminen vaatii hieman sitä että tajuaa kaupallisen liiketalouden ja avoimien asioiden filosofisia eroja. Ne vaikuttaa asioihin, koska niissä on valtavia eroja ajatellumaailmassa. Esimerkiksi yksi on se että kaupallinen taho tekee asiaa rahan takia ja avoin yhteisö taas haluaa antaa asioita muille ilmaiseksi. Tämäkin asia vaikuttaa siihen missä paikoissa erillaiset asiat näkyvät.

Tarkoitan vastauksena että Linux yhteisön ei ole koskaan tarkoitustaakan tehdä "yhtä" hyvää ainoaa Linuxia, koska se ei ole sen yhteisön tarkoitus. Tarkoitus on tehdä erillaisia jakeluversioista jotka sopivat erillaisille ihmisille. Eikä niin että yritetään sovittaa yhtä jokaiselle. Mitä tulee siihen mikä on hyvä niin se on aika "maku" asia. Itse esimerkiksi en pidä Linuxia tai Windowsia mitenkään tosiaan parempana, vaan erillaisina. Joissa molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

jartar23/28

Originally posted by Lumikki:

Tämä nyt ei ole mikään ihme asia kun ottaa huomioon Windowsin kymmenien vuosien monopolin käyttäjän laitteissa. Ei ihmisten asenteita ja tottumuksia asioihin muuteta hetkessä. Puhumattakaan asenne eroista kaupallisen ja avoimen yhteisön välillä.


Linux on ollut olemassa kymmeniä vuosia. Asenteiden muuttamiselle on ollut aikaa.

Originally posted by Lumikki:

Tämä vain todistaa että et edes ymmärrä mikä Linux yhteisö on. Ei se yhteisö ole sen riitaisempi kuin mikään muukaan vaan jokainen kehittää samalta pohjalta sellaista jakeluversiota kuin he itse haluavat. Kyse on siis vain erillaisesta kulttuurista miten asioita hoidetaan. Eli kukaan ei sanele että sen "Linuxin" pitää olla joku yksi ja sama vaan jokainen voi valita juuri sen itselleen sopivan version.

Tarkoitan vastauksena että Linux yhteisön ei ole koskaan tarkoitustaakan tehdä "yhtä" hyvää ainoaa Linuxia, koska se ei ole sen yhteisön tarkoitus. Tarkoitus on tehdä erillaisia jakeluversioista jotka sopivat erillaisille ihmisille. Eikä niin että yritetään sovittaa yhtä jokaiselle. Mitä tulee siihen mikä on hyvä niin se on aika "maku" asia. Itse esimerkiksi en pidä Linuxia tai Windowsia mitenkään tosiaan parempana, vaan erillaisina. Joissa molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.


Tuotahan se riitaisuus on. Suurin osa ihmisistä haluaa tietokoneella selata nettiä, käyttää somea ja kirjoittaa sähköpostia. Ei heitä kiinnosta miten käyttis toimii eikä heillä ole mielenkiintoa päivätolkulla pohtia mikä olisi itselle sopiva käyttis.

Linux yhteisö selvästi kehittää käyttistä muiden sijaan pelkästään itselleen. Ei ihme, että se on ollut vuosikymmeniä marginaalissa ja tulee pysymään siellä...

Lumikki24/28

Quote:

Linux on ollut olemassa kymmeniä vuosia. Asenteiden muuttamiselle on ollut aikaa.


Kyllä ja Ei. Kuluttajien asenteita olisi voinut muokata, mutta sitä ei vain haluttu. Ongelma oli kaupallisten tahojen asenteissa. Esimerkiksi avoimille asioille lähes kukaan kaupallinen taho ei halunnut tehdä pelejä, ne tehtiin lähes yksinomaan Windows käyttöjärjestelmälle, sen saavuttaman monopolin takia. Onhan tämä ymmärrettävää että miksi tehdä peliä järjestelmälle jossa on niin vähän käyttäjiä. Mutta kun se että ohjelmat/pelit kaupallisella puolella tehtiin vain Windowsiin niin se aiheutti juuri sen Windows monopolin. Joka taas aiheutti sen että kuluttajille myytiin yksinomaan Windows käyttöjärjestelmiä.

Ongelma ei siis ole siinä että Linux olisi ollut huono, vaan että sitä ei tuettu kaupallisten tahojen kautta. Kesti todella kauan kunnes kaupalliset tahot halusi tehdä avoimen alustan päälle asioita jotka oli tarkoitetu kuluttajille.

Quote:

Tuotahan se riitaisuus on. Suurin osa ihmisistä haluaa tietokoneella selata nettiä, käyttää somea ja kirjoittaa sähköpostia. Ei heitä kiinnosta miten käyttis toimii eikä heillä ole mielenkiintoa päivätolkulla pohtia mikä olisi itselle sopiva käyttis.


Ja se mitä ne suurin osa ihmisistä tarvitsee, niin niitäkö ei muka ole pystynyt tekemään lähes millä tahansa Linuxilla jo aikoja sitten?

Quote:

Linux yhteisö selvästi kehittää käyttistä muiden sijaan pelkästään itselleen. Ei ihme, että se on ollut vuosikymmeniä marginaalissa ja tulee pysymään siellä...


Ongelma ei ole Linux yhteisössä tai Linuxissa vaan ihmisten ennakkoluuloissa, ihan kuten sinä itse olet osoitanut mielipiteissäsi. En tarkoita että eikö Linux ollut noin 20 vuotta sitten liian hankala järjestelmä monelle tavalliselle kuluttajalle. Kynnys sen käyttöön oli tuolloin suuri. Mutta nykyään ne ovat ihan yhtä helppoja käyttää ja asentaa kuin Windows. Tietysti ne ovat erillaisia, onhan kyse eri käyttöjärjestelmästä. Mutta ihan turha sitä on haukkua Linuxia, ei se Windows ole yhtään sen parempi. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

jartar25/28

Originally posted by Lumikki:

Ja se mitä ne suurin osa ihmisistä tarvitsee, niin niitäkö ei muka ole pystynyt tekemään lähes millä tahansa Linuxilla jo aikoja sitten?


Eri Linuxeja on paljon ja mielipiteitä vähintään yhtä paljon mikä kannattaa valita. Normaali kuluttaja ei mahdu tähän yhtälöön.

Originally posted by Lumikki:

Esimerkiksi avoimille asioille lähes kukaan kaupallinen taho ei halunnut tehdä pelejä, ne tehtiin lähes yksinomaan Windows käyttöjärjestelmälle, sen saavuttaman monopolin takia.


Vain pieni osa PC:n käyttäjistä pelaa muita kuin selain pelejä. Tekosyitä tuntuu siis riittävän.

Originally posted by Lumikki:

Ongelma ei ole Linux yhteisössä tai Linuxissa vaan ihmisten ennakkoluuloissa, ihan kuten sinä itse olet osoitanut mielipiteissäsi.


Kun ilmainen käyttis ei kelpaa ihmisille niin syy on jossain ihan muualla kuin ennakkoluuloissa.

Lumikki26/28

Quote:

Eri Linuxeja on paljon ja mielipiteitä vähintään yhtä paljon mikä kannattaa valita. Normaali kuluttaja ei mahdu tähän yhtälöön

Vain pieni osa PC:n käyttäjistä pelaa muita kuin selain pelejä. Tekosyitä tuntuu siis riittävän.

Kun ilmainen käyttis ei kelpaa ihmisille niin syy on jossain ihan muualla kuin ennakkoluuloissa.


En viitsi yrittää edes muuttaa mielipiteitäsi tai ennakkoluulojasi. Mutta itse tunnen monia tavallisia normaaleja kuluttajia jotka käyttää Linuxia päivittäin.

pentsu27/28

Originally posted by Lumikki:

Mutta nykyään ne ovat ihan yhtä helppoja käyttää ja asentaa kuin Windows.a.

Juuri tuossa on ehkä se syy. Heitän hatusta että 95% tietokoneen ostajista ostaa (haluaa ostaa) sellaisen tietokoneen joissa käyttöjärjestelmä on valmiiksi asennettuna. Missä myydään sellaisia koneita joissa käyttöjärjestelmänä on Linux?

Perimmäinen syy siis on raha. Ilmaista ei voi markkinoida koska se vaatii väistämättä rahaa. Linux tulee siis ilmaisena säilyessään pysymään aina ja iänkaikkisesti asianharrastajien käyttiksenä.

jartar28/28

Originally posted by pentsu:


Juuri tuossa on ehkä se syy. Heitän hatusta että 95% tietokoneen ostajista ostaa (haluaa ostaa) sellaisen tietokoneen joissa käyttöjärjestelmä on valmiiksi asennettuna. Missä myydään sellaisia koneita joissa käyttöjärjestelmänä on Linux?


Myös tuohon viittasin riitaisuudella. Linux koneita on välillä tuotu myyntiin, mutta ei niitä kukaan ostanut. Jokainen Linux tyyppi kun haluaa sen tietyn Linuxin koneeseen, jolloin valmis paketti ei kelpaa kenellekkään.

Originally posted by pentsu:

Perimmäinen syy siis on raha. Ilmaista ei voi markkinoida koska se vaatii väistämättä rahaa. Linux tulee siis ilmaisena säilyessään pysymään aina ja iänkaikkisesti asianharrastajien käyttiksenä.


Markkinointi on nollabudjetilla helppoa kun miettii miten iso Linux yhteisö on some kanavien ja puskaradion kautta. Ikävä kyllä kaikilla on eri mielipide mikä Linux on hyvä, niin se markkinointi ei onnistu kun siellä on vaan kasa riiteleviä "nörttejä".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT