AfterDawn logo

Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä Windows 10:tä, kun taas 32-bittistä versiota käyttää vain 1,23 prosenttia käyttäjistä.

Windows 10:n osuus pelaajien keskuudessa on poikkeuksellisen korkea, sillä Netmarketsharen tilastojen mukaan Windows 7 olisi edelleen selvästi yleisin Windows-versio laajemman yleisön keskuudessa. 64-bittistä Windows 7:ää käyttää 28,82 prosenttia PC-pelaajista.

Syy Windows 10:n yleisyydelle Steam-pelaajien keskuudessa lienee käyttöjärjestelmän sisältämät uudet pelaamiseen vaikuttavat ominaisuudet. Esimerkiksi DirectX 12 lienee jo itsessään riittävä syy päivittää uuteen käyttöjärjestelmään jos haluaa ottaa koneen raudasta kaiken mahdollisen irti.


Steamin tilastojen mukaan GeForce GTX 970- ja GeForce GTX 960 ovat pelaajien keskuudessa yleisimmät näytönohjaimet. Top 20:stä löytyy vain yksi AMD:n grafiikkaohjain, viisi Intelin ohjainta ja 14 Nvidian GeForce-piiriä.

3 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/3

En itse vain DX12 takia päivittäisi, tosin ihan vaan tulevaisuuden tähden kyllä voi olla viisasta. Itsekkin olen jo päivittänyt.

"Esimerkiksi DirectX 12 lienee jo itsessään riittävä syy päivittää uuteen käyttöjärjestelmään jos haluaa ottaa koneen raudasta kaiken mahdollisen irti."

Tällä viestin kirjoitushetkellä esim uusin ja hypetetty BF1 pyörii heikommin (fps drop~15) DX12 kytkettynä päälle ja identtiset grafiikat jos kahta DX versiota vertaa ainakin siinä pelissä.

Varauksella vielä etenisin DX12, jotkut pelit tukevat, mutta hyvin epäväkaasti.

jartar2/3

Originally posted by G0lden_Kebab:


"Esimerkiksi DirectX 12 lienee jo itsessään riittävä syy päivittää uuteen käyttöjärjestelmään jos haluaa ottaa koneen raudasta kaiken mahdollisen irti."

Tällä viestin kirjoitushetkellä esim uusin ja hypetetty BF1 pyörii heikommin (fps drop~15) DX12 kytkettynä päälle ja identtiset grafiikat jos kahta DX versiota vertaa ainakin siinä pelissä.

Varauksella vielä etenisin DX12, jotkut pelit tukevat, mutta hyvin epäväkaasti.


Tämä oli tiedossa alusta asti jos hypetyksen jätti nurkkaan. DX12 rajapinnassa on kyllä potentiaalia vaikka kuinka paljon, mutta se vaatii paljon enemmän työtä ohjelmoijilta. Tähän päälle vielä se tosiasia, että Windows kymppiä ei löydy kaikilta pelaajilta, eikä rautaa sen hyödyntämiseen. Todelliset hyödyt tuosta rajapinnasta saadaan hamassa tulevaisuudessa.

Lumikki3/3

Eikö tuo asia että pelaajat päivittävät ole nyt itsestään selvyys. Usein uudet pelit vaativat/mahdollistavat sekä kovolta että softalta enemmän. Jonka takia pelaajat haluavat/joutuvat päivittämään laitteitaan ja ohjelmistojaan. Tietysti jos lopettaa pelaamisen tai ei ole edes aloitanut jonkun syyn takia niin molempien (kovo, softa) asioiden päivittäminen alkaa olla aika turhaa. Joten sivuseurauksena jos PC-pelaajat vähenevät jonkin syyn takia niin se näkyy PC-maailman liiketaloudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki