AfterDawn logo

iMac sai todellisen haastajan: Microsoft esitteli Surface Studion

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft laajensi New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Surface-tietokonemalliston All-in-One-kategoriaan esittelemällä uuden Surface Studion.

Surface Studio asemoituu luontevasti Applen iMacin haastajaksi, sillä molemmat tietokoneet ovat tarkoitettu suoritustehoa mahdollisimman kompaktissa paketissa tarvitsevien sisällöntuottajien käyttöön. Microsoft tavoittelee suunnittelijoita, valokuvaajia ja editoijia asiakkaikseen erityisesti Surface Studion 28-tuumaisen (3:2) näytön avulla.

Näytöstä löytyy yhteensä 13,5 miljoonaa pikseliä (192 PPI), joten tietokoneella käsiteltävä materiaali näyttää tarkalta myös läheltä katsottuna. Tarkkuudelle on myös tarvetta, sillä Surface Studion näyttö tukee kosketusta ja se voidaan taittaa vaakatasoon, jolloin näytölle voidaan piirtää Surface Pen -kynällä. Värintoistossa on siirrytty sRGB:stä laajempaan DCI-P3-väriavaruuteen.

iMacissa suoritin, grafiikkaohjain ja muut komponentit on upotettu suoraan näytön taakse, mutta Surface Studiossa näytöstä on tehty mahdollisimman ohut ja komponentit on keskitetty tukijalan alaosaan, josta löytyy myös tarvittavat I/O-liitännät (Audio, muistikorttipaikka, miniDP, Ethernet ja neljä USB 3.0 -paikkaa). Laitteen suoritusteho on peräisin Intelin Core-suorittimesta ja Nvidian GeForce GTX 980M -grafiikkaohjaimesta. Keskusmuistia on tarjolla 32 gigatavua ja tallennusmuistia kahden teratavun verran.


Surface Studion mukana tulee näytön kanssa vuorovaikuttava Surface Dial -säädin, jonka avulla voi nopeasti muuttaa asetuksia samalla kun huomio on kiinnittynyt esimerkiksi piirroksen työstämiseen.

Surface Studio tulee myyntiin vuoden loppuun mennessä 2999 dollarin suositushintaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki