AfterDawn logo

Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Windows 10:een on mahdollista päivittää täysin ilmaiseksi vielä kuukauden päivät, joten kovin kauaa Microsoft ei enää yritä pakkosyöttää uutta käyttöjärjestelmää Windows 7- ja Windows 8 -käyttäjille. Olennaisia muutoksia päivitysprosessiin on kuitenkin tulossa jo paljon aiemmin.

Microsoft kerännyt paljon kritiikkiä siitä, että se pakottaa vanhan Windows-version omistajia siirtymään Windows 10:een tarjoamalla uutta käyttöjärjestelmää "suositeltuna päivityksenä". Monille päivityksestä kieltäytyminen on tuottanut ongelmia, minkä takia he ovat päätyneet tahtomattaan asentamaan Windows 10:n tietokoneelleen.

Windows 10:n päivitysikkunaa on kritisoitu hankalasti tulkittavaksi, missä päivityksestä kieltäytyminen on tehty turhan vaikeaksi. Microsoft aikoo muuttaa nyt ilmoitusta niin, että käyttäjä voi kieltäytyä Windows 10:stä yhtä nappulaa painamalla. Microsoft on muuttanut myös ilmoituksen sulkemisnappulan (punainen X) toimintalogiikkaa niin, että se tarkoittaa ilmoituksen ohittamista. Uusi ilmoitus päivityksestä tulee tällöin näytölle myöhemmin.

2 KOMMENTTIA

muppis1/2

Microsoftilla on varmasti ollut tämä tiedossa jo alun alkaen. Nyt on vain hyvä tehdä tuollainen, kun ne jotka ei ole erehtyneet niin eivät tule päivittämäänkään ja kun ilmtaista päivitystä on enää kuukausi jäljellä, niin sama ns. luovuttaa.

Lumikki2/2

Huvittavaa siis heinäkuun lopussa päättyy koko ilmainen käyttöjärjestelmän jako. Joten jos vielä ei ole sitä "helpompaa" Windows 10 ilmaisasennuksesta kieltäytymistä niin mitä sillä on enää väliä. Viranomaisten olisi pitänyt puuttua asiaan jo kauan sitten. Jostain kumman syystä tietotekniikassa kuluttajan oikeuksia ei kunnioiteta sitten yhtään. Mitähän varten meillä edes on ne kuluttajaa suojelevat tahot jos ne on täysin kädettömiä teknisissä asioissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki