AfterDawn logo

Yrittäjä voitti Microsoftin: Sai korvauksen Windows 10:n asentumisesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoft muutti Windows 10 -päivityksen statuksen "suositelluksi päivitykseksi", mikä on aiheuttanut paljon pahaa verta ympäri maailmaa. Käyttäjät ovat kokeneet käyttöjärjestelmän vaihtumisen tapahtuvan liian aggressiivisin keinoin.

Yksi Microsoftin toimintatapoihin tuskastuneista on Teri Goldstein, joka päätti haastaa Microsoftin oikeuteen Windows 10:n epäonnistuneen asentumisen seurauksena. Goldsteinin mukaan hän ei missään vaiheessa halunnut uutta käyttöjärjestelmää hänen yrityksensä tietokoneelle, mutta se asentui siihen joka tapauksessa. Tietokone hidastui ja muuttui epävakaaksi.

Goldstein kyllästyi nikottelevaan tietokoneeseen ja soitti Microsoftin tukeen, mutta sitä kautta korjausta ei kuitenkaan tullut. Lopulta hän päätti haastaa ohjelmistojätin oikeuteen ja vaati korvauksia tietokoneesta sekä menetetyistä ansioista. Goldstein voitti jutun ja hänet todettiin oikeutetuksi 10 000 dollarin korvaukseen. Microsoft jätti valitusoikeuden käyttämättä, koska prosessin jatkaminen olisi tullut sille kalliiksi.


Microsoft korostaa, että se kysyy käyttäjiltä lupaa Windows 10:n asennukseen. Suositellun päivityksen peruutusmekanismi voi kuitenkin olla monille epäselvä ja ikkunan sulkeminen voidaan tulkita asennuksen kieltämiseksi. Asennus on kuitenkin jo valmiiksi ajastettu, joten ikkunan sulkeminen on vain hiljainen hyväksyntä ehdotetulle päivitykselle. Windows 10 -päivitykseen liittyvistä ilmoituksista ja toimintaohjeista löytyy lisätietoa Microsoftin tukiartikkelista.

4 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/4

Microsoftin mukaan asennus on "vapaaehtoista" LOL.

"Microsoft korostaa, että se kysyy käyttäjiltä lupaa Windows 10:n asennukseen."

Ihan sama miten usein valitset älä päivitä, niin päivitys tyrkyttää aina uudelleen itseään. Ja lopulta päivitys ilmoittaa että nyt päivitetään, jos et erikseen kiellä. Ja jos kiellät niin päivitetään silloin kun et ole paikalla kieltäytymässä.

Tästä on vapaaehtoisuus kaukana.

Kannattaa oikeasti luovuttaa Windowsin ja Microsoftin suhteen. Asiakasta ei kuunnella eikä hänestä välitetä. Nykyään ei ole mitään pakottavaa tarvetta alistua Microsoftin ja alistustyökalunsa Windowsin moukaroitavaksi.

Kun oman porukan yhdessä koneessa alkoi kasista Windows 10 pakkopäivitys, kesti n.30min. Ruksasin kohdat että en halua 10:ä ja lisäksi että haluan 8.1 takaisin meni taas n. 30min. ja palautui, mutta sen jälkeen on jatkuvasti ollut ongelmia yhteyksien kanssa. ,

Mitäpä luulette, jatkuuko tälläisena eteenpäin?

perhana2/4

Originally posted by guy_fawkes:

Microsoftin mukaan asennus on "vapaaehtoista" LOL.

"Microsoft korostaa, että se kysyy käyttäjiltä lupaa Windows 10:n asennukseen."

Ihan sama miten usein valitset älä päivitä, niin päivitys tyrkyttää aina uudelleen itseään. Ja lopulta päivitys ilmoittaa että nyt päivitetään, jos et erikseen kiellä. Ja jos kiellät niin päivitetään silloin kun et ole paikalla kieltäytymässä.

Tästä on vapaaehtoisuus kaukana.

Kannattaa oikeasti luovuttaa Windowsin ja Microsoftin suhteen. Asiakasta ei kuunnella eikä hänestä välitetä. Nykyään ei ole mitään pakottavaa tarvetta alistua Microsoftin ja alistustyökalunsa Windowsin moukaroitavaksi.

Kun oman porukan yhdessä koneessa alkoi kasista Windows 10 pakkopäivitys, kesti n.30min. Ruksasin kohdat että en halua 10:ä ja lisäksi että haluan 8.1 takaisin meni taas n. 30min. ja palautui, mutta sen jälkeen on jatkuvasti ollut ongelmia yhteyksien kanssa. ,

Mitäpä luulette, jatkuuko tälläisena eteenpäin?

Luulen että murosi tulee pysymään märkinä vielä hyvin pitkään, kun et ole edes "omaa porukkaasi" saanut vakuutettua linuxin auvoisuudesta vaan hekin edelleen pysyttelevät sen windowsin käyttäjinä, vaikka olet täällä jo iäisyyden jankannut tuota microsoft-vastaista mantraasi :DD

guy_fawkes3/4

Originally posted by perhana:

Originally posted by guy_fawkes:

Microsoftin mukaan asennus on "vapaaehtoista" LOL.

"Microsoft korostaa, että se kysyy käyttäjiltä lupaa Windows 10:n asennukseen."

Ihan sama miten usein valitset älä päivitä, niin päivitys tyrkyttää aina uudelleen itseään. Ja lopulta päivitys ilmoittaa että nyt päivitetään, jos et erikseen kiellä. Ja jos kiellät niin päivitetään silloin kun et ole paikalla kieltäytymässä.

Tästä on vapaaehtoisuus kaukana.

Kannattaa oikeasti luovuttaa Windowsin ja Microsoftin suhteen. Asiakasta ei kuunnella eikä hänestä välitetä. Nykyään ei ole mitään pakottavaa tarvetta alistua Microsoftin ja alistustyökalunsa Windowsin moukaroitavaksi.

Kun oman porukan yhdessä koneessa alkoi kasista Windows 10 pakkopäivitys, kesti n.30min. Ruksasin kohdat että en halua 10:ä ja lisäksi että haluan 8.1 takaisin meni taas n. 30min. ja palautui, mutta sen jälkeen on jatkuvasti ollut ongelmia yhteyksien kanssa. ,

Mitäpä luulette, jatkuuko tälläisena eteenpäin?

Luulen että murosi tulee pysymään märkinä vielä hyvin pitkään, kun et ole edes "omaa porukkaasi" saanut vakuutettua linuxin auvoisuudesta vaan hekin edelleen pysyttelevät sen windowsin käyttäjinä, vaikka olet täällä jo iäisyyden jankannut tuota microsoft-vastaista mantraasi :DD

Oma porukka: työporukka. Meillä on oltava (lähinnä) testikäyttöön pari Windowsilla varustettua konetta joihin usein myös tahallaan ajetaan ilmaantuneita vaaroja ja koetetaan sen jälkeen pelastaa takaisin käyttökuntoon. Valmiiksi todennäköisiä asiakkaita varten jotka tuovat vaikkapa kaapatun koneen näytille. Kun on tietoa ennalta ja mahdollisesti jopa jo tilanne jotenkin ratkaistu, säästää se myös aikaa. Monille aika on rahaa.

Linuxin kun mainitsit: moni on tätä nykyä kuullut dual-bootista. Windows ja Ubuntu siis vierekkäin. Kieltämättä fiksu ratkaisu. Moni ainoastaan pelaa Windowsin puolella ja tekee kaiken muun sitten Ubuntussa.

Lumikki4/4

Quote:

Suositellun päivityksen peruutusmekanismi voi kuitenkin olla monille epäselvä ja ikkunan sulkeminen voidaan tulkita asennuksen kieltämiseksi. Asennus on kuitenkin jo valmiiksi ajastettu, joten ikkunan sulkeminen on vain hiljainen hyväksyntä ehdotetulle päivitykselle.


Kyse on ihan siitä miten asian haluaa tulkita. Microsoft haluaa tulkita kaiken niin että se asiakas haluaa Windows 10:n vaikka julkisuudessa on tullut ihan selväksi että kaikki ei sitä halua oli ne syyt siihen mikä tahansa. Jos painaa missä tahansa Windows ohjelmassa sitä ikkunan "x" nappia siellä yläkulmassa niin se on sama kuin lopeta ohjelma. En oikein ymmärrä miten sen voi tulkita hyväksynnäksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT