AfterDawn logo

Windows 10:een putkahtelee koko ruudun mainoksia – Näin estät ne

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Ilmaisia lounaita ei ole. Sen tietää jokainen, joten monet ovat epäilleet miksi Microsoft haluaa antaa Windows 10 -päivityksen ilmaiseksi Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjille. Syitä on varmasti monia, mutta yksi niistä voi olla Windowsin muuttaminen mainosalustaksi.

Muutamat Windows 10:n käyttäjät ovat kertoneet Microsoftin esittävän lukitusnäytön taustakuvaksi naamioituja koko ruudun mainoksia, joissa on mainostettu ainakin Kätyrit-elokuvaa ja uutta Tomb Raider -peliä. Molemmissa tapauksissa mainoksista on löytynyt linkit Microsoftin omiin sisältökauppoihin, joista mainostetun tuotteen on voinut ostaa.

Mainokset pystyy kuitenkin estämään helposti ottamalla pois käytöstä asetuksen "Näytä lukitusnäytössä hauskoja faktoja, vinkkejä, vihjeitä ja muuta sisältöä" (Asetukset > Mukauttaminen > Lukitusnäyttö). Tätä valintaa ei näytä olevan lainkaan hieman vanhemmassa Windows 10 -versiossa.


10 KOMMENTTIA

KaaliX1/10

Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta

wiza2/10

Originally posted by KaaliX:

Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta

Sinustako on sama asia estää mainokset erikseen siihen luodulla kolmannen osapuolen ohjelmalla, kuin että estää ne painamalla mainosten laittajan tarjoamaa nappia "en halua mainoksia" ? :)

olliboi3/10

oonko mä ainut joka nimenomaan haluaa siihen mainoksia :D

KaaliX4/10

Originally posted by wiza:

Originally posted by KaaliX:

Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta

Sinustako on sama asia estää mainokset erikseen siihen luodulla kolmannen osapuolen ohjelmalla, kuin että estää ne painamalla mainosten laittajan tarjoamaa nappia "en halua mainoksia" ? :)

Lopputulos on sama.

perhana5/10

Eli uutisen sisältö on oikeastaan se, että Microsoft antaa käyttäjille vapauden valita haluaako nähdä mainoksia vai ei, vaikka uutinen onkin muotoiltu niin että asia vaikuttaa jotenkin negatiiviselta.

Nikotiko6/10

Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

perhana7/10

Originally posted by Nikotiko:

Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?

Nikotiko8/10

Originally posted by perhana:

Originally posted by Nikotiko:

Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?

Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.

perhana9/10

Originally posted by Nikotiko:

Originally posted by perhana:

Originally posted by Nikotiko:

Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?

Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.

Yritin kyllä pidättäytyä kommentoimasta enää enempää, ettei mene ihan kuittailuksi... mutta täytyy nyt kuitenkin sanoa että kyllähän tuo vaikuttaa siltä että se vika on siinä sinun läppärissäsi eikä suinkaan siinä tavassa jolla microsoft on tuon lukitusnäytön toteuttanut.

Nikotiko10/10

Originally posted by perhana:

Originally posted by Nikotiko:

Originally posted by perhana:

Originally posted by Nikotiko:

Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?

Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.

Yritin kyllä pidättäytyä kommentoimasta enää enempää, ettei mene ihan kuittailuksi... mutta täytyy nyt kuitenkin sanoa että kyllähän tuo vaikuttaa siltä että se vika on siinä sinun läppärissäsi eikä suinkaan siinä tavassa jolla microsoft on tuon lukitusnäytön toteuttanut.

Sama juttu tapahtuu pöytäkoneellani, enkä usko että sama vika on kahden eri koneen raudassa. Kyllä se ihan Windows 10:n vika on. Aiemmin toimi aina, erään päivityksen jälkeen lakkasi toimimasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT