AfterDawn logo

Microsoft selventää: Ilmaisessa Windows 10:ssä on yksi "mutta"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Microsoft on tarkentanut viime viikonloppuna julkaistua blogikirjoitusta, jossa Windows 10:n testaajien luvattiin saavan ilmaisen kopion valmistuvasta käyttöjärjestelmästä.

Sanoma on edelleen sama: Windows 10:n testaajat tulevat saamaan ilmaisen ja aktivoidun käyttöjärjestelmän. Se mitä Microsoft jätti kuitenkin alkuperäisessä kirjoituksessa mainitsematta oli se, että testaajien asennus pysyy aktivoituna vain jos sallivat uusien keskeneräisten päivitysten asentamisen heidän järjestelmiin. Testaaja ei voi siis hypätä kesken kaiken pois kun RTM-julkaisu valmistuu.

Ilmaisen käyttöjärjestelmän vastineeksi testaaja joutuu siis kärsimään mahdollisten ohjelmistovirheiden aiheuttamista ongelmista.

Testiringistä voi kuitenkin hypätä pois ilman seuraamuksia, mikäli päivitti tietokoneensa Windows 7:stä tai Windows 8.1:stä.

7 KOMMENTTIA

miiu741/7

Ihan pelleilyksi mennyt tämä piraatti win10:n "ollako vai eikö olla...".

LinuxIRCsauna2/7

Valitse sinäkin Linux, ja kummasti tietokoneen käyttö käy keveämmäksi. Ei enää virus-skannereita, ei malware-blokkereita, eikä varsinkaan mitään, joita nuo härpäkkeet koittavat Windows ympäristössä mukamas löytää.

Tulevat aina takaisin, vaikka kuinka "laajat" olisivat konstit.

Firmatkin ovat alkaneet siirtymään pois Microsoftin tuotteista.

WereCatf3/7

Originally posted by LinuxIRCsauna:

Valitse sinäkin Linux, ja kummasti tietokoneen käyttö käy keveämmäksi.

Jo vuosia Linuxia servereillä pyörittäneenä: en vitussa. Edelleen random asiat hajoaa, kun sitä vähiten odottaa ja kaikki on jotenkin todella pahasti kesken. Serverikäyttiksenä mainio, mutta työpöydällä en kyllä ole käyttämässä, vaikka maksettaisiin.

Lumikki4/7

Quote:

Jo vuosia Linuxia servereillä pyörittäneenä: en vitussa. Edelleen random asiat hajoaa, kun sitä vähiten odottaa ja kaikki on jotenkin todella pahasti kesken.


Osittain olet oikeassa mutta asiat riippuu paljon mitä jakeluversiota käyttää ja miten sitä päivittää. Palvelin ja työasema on niin eri asemassa monen asian suhteen, koska palvelin vaatii tiettyjen asioiden tekemisiä mutta työasemassa voi käyttää enemmän harkintaa, esimerkiksi koska päivittää ja mitä päivittää.

Quote:

Serverikäyttiksenä mainio, mutta työpöydällä en kyllä ole käyttämässä, vaikka maksettaisiin.


Miten tämä kommentti eroaa tuolla edellisessä Windows 10 uutisessa mainitusta en käytä Windowsia edes maksusta.

Oli se Windows tai Linux niin tällaisessa on kyse ihan asenneongelmasta.

Itse käytin vuosikymmeniä Windows työasemia, mutta nykyään minulla on ollut jo 3-vuotta Linux työasema. Minusta on ihan sama kumpaa käyttää, lähinnä kyse on siitä kumpi tarjoaa sille käyttäjälleen asioita niin kuin käyttäjä haluaa. Kyse on siis käyttäjän tarpeiden täyttämisestä ja eri ihmisillä voi olla todella erillaisia tarpeita.

Itse uutiseen niin mitä ihmeellistä tuossa oikein on, Microsoft ei ole mikään hyväntekeväisyys järjestö, sillä on aina taka-ajatus asioissa.

kittap5/7

En ole lataamassa uutta win10:iä tämänhetkiselle koneelle. Vaikuttaa siltä että ainakin office paketista tulee samantyylinen kuin Adobesta eli kk maksullinen. Ei ole vakuutta siitä että vanhaan alustaan hankitut ohjelmat toimisi, itse asiassa se olisi yllättävää jos toimisivat. Ymmärrän pointin että kk maksulliset ohjelmat tuovat lisää ja tasaisemmin rahaa jakelijalle. Parin vuoden päästä on kuitenkin hankittava uusi kone, liekö sitten omena sillä kertaa.

JaySecond6/7

Asennan linuxin sitten kun rauta on liian vanhaa pyörittämään käyttämiäni softia. Hyötykäytän vanhan koneen niin loppuun kun mahdollista. Windows vaan sattuu olemaan laajimman ohjelmisto/peli-valikoiman numero 1. Kyllä, löytyy linuxille ja macillekin paljon pelejä mutta ei vieläkään niitä mitä valtaosin itse pelaan. Tuntuu typerältä ajatukselta että omppu hoitaa musahommat, windows viihdepuolen ja linux sitten viimeisenä voiteluna ennenku lentää rauta roskiin. Asiani ei koskenut uutista ollenkaan mutta eipä edellisetkään kommentit.

qwerty837/7

Originally posted by LinuxIRCsauna:

Valitse sinäkin Linux, ja kummasti tietokoneen käyttö käy keveämmäksi..

Melkoista propagandaa. Joo toimii ihan ok _jos_ koneen käytö on ylipäätään kevyttä. Alappa sitten pyörittämään jotain 4k videoita selaimessa Linux-työpöydillä. Pelaa jotain. Hommaa erikoisempi äänikortti.

Perkele ihan varmaan alkaa homma kuseen jossain välissä ja kunnolla. Vaikka kuinka kärkipään rautaa koneessa on, niin kone ui kuin täi tervassa kuormitettuna. Äänet katkoo tai laatu on jostain syystä säälittävän huonoa hifi korteilla.

No ok, otetaan sitten jokin perus läpyskä ja viilaillaan kaikki toimimaan tavallisemmissa peruskäytöissä. Muutama jakelupäivitys ja joku runkkari varmaan tekee kerneliin tai jonnekin jotain muutoksia, että mitkään aiemmin tehdyt tviikkaukset ei enää edes toimi. Jos jotain saadaan toimiin out-of-box, niin jossain välissä tuo toimivuus monesti taas rikotaan.

Olen täysin samaa mieltä WereCatf nimimerkin kanssa.

Oikeastaan heitän vielä kärkkäämmän kommentin. Nyky Linux on yhtä helvetillinen käyttää kuin Vista oli julkaisuhetkellä. Ja tuo ei luonnollisestikaan ole kovin iso kehu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT