AfterDawn logo

Google kehittää uuden version Glass-älylaseista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google aikoo lopettaa Glass-älylasien myynnin, kertovat BBC ja Wall Street Journal.

Päätös tarkoittanee, ettei älylaseja aiota kaupallistaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Google esitteli lasien prototyypin vuonna 2012 ja lupasi julkaista niistä kuluttajien kukkaroille sopivan version vuonna 2014. Näin ei koskaan käynyt, vaan kaikkein innokkaimmille myytiin Yhdysvalloissa ja Britanniassa 1500 dollaria maksavaa kehittäjäversiota.

Google Glass -projektia ei aiota kuitenkaan haudata, vaan Google on siirtänyt älylasien kehityksen salaisesta X-kehityslaboratoriosta Tony Fadellin alaisuuteen. Tony Fadell tunnetaan erityisesti alkuperäisen iPod-musiikkisoittimen kehittäjänä. Google osti Fadellin perustaman älykodin laitteita kehittävän Nest-yhtiön viime vuonna.


Wall Street Journalin mukaan Google aikoo kehittä laseista uuden version ja julkaista sen vielä tämän vuoden puolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT