AfterDawn logo

Suuri muutos Windowsiin – Microsoft suunnittelee uutta tapaa lyödä rahoiksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Microsoftin operatiivinen johtaja Kevin Turner paljasti Credit Suissen teknologia-aiheisessa konferenssissa ohjelmistojätin suunnittelevan uutta liiketoimintamallia Windowsin ympärille.

Tähän asti Microsoft on myynyt Windows-ohjelmistoja kuluttajille ja laitevalmistajille, mutta ensi vuodesta alkaen yhtiö aikoo siirtyä uuteen malliin, jonka yksityiskohtia ei haluttu paljastaa vielä tässä vaiheessa. Turnerin mukaan uudessa mallissa huomion keskipisteessä on asiakkaiden pitkällä aikavälillä ostamat palvelut ja lisäosat.

Tänä syksynä Microsoft vuorostaan julkaisi iPhonelle ja iPadille Office-ohjelmat, joilla onnistuu perustason muokkaus ilmaiseksi. Edistyneet muokkausominaisuudet aktivoituvat maksua vastaan. Microsoft saattaa siirtyä vastaavanlaiseen malliin myös Windowsin kohdalla: käyttöjärjestelmän perusominaisuudet ovat ilmaisia, mutta palvelut ja edistyneemmät ominaisuudet olisivat maksullisia. Microsoft ilmoitti jo viime keväänä tarjoavansa Windowsia ilmaiseksi pieninäyttöisiin laitteisiin.


Toinen vaihtoehto olisi pitää koko käyttöjärjestelmä edelleen maksullisena ja periä siitä kuukausi-/vuosimaksua samaan tapaan kuin Adobe tekee Creative Cloudin kohdalla. Microsoft voisi myös lisätä Windowsin nykyiseen vuosimaksulliseen palvelupakettiin, jonka avulla pääsee käsiksi Microsoftin tarjoamiin tärkeimpiin palveluihin (Office 365, Skype Unlimited, Xbox Live Gold ja Xbox Music Pass).

5 KOMMENTTIA

Themu1/5

jaa että Windows with DLC? ei kiitti.

rick792/5

Jos tuohon mennään niin meillä siirrytään Apple-aikaan.. Jos joku pc jää kotio niin se saa sisäänsä Linuxin.. En tod rupee mikkisoftalle makselee kuukaus- tai vuosmaksua että saan käyttää jotain bugista winukkaa...

vjalava3/5

Originally posted by rick79:

Jos tuohon mennään niin meillä siirrytään Apple-aikaan.. Jos joku pc jää kotio niin se saa sisäänsä Linuxin.. En tod rupee mikkisoftalle makselee kuukaus- tai vuosmaksua että saan käyttää jotain bugista winukkaa...

Jos joudun pc:hen laittaamaan "käyttö"järjestelmäksi Linuxin,niin työnnän pc:n kolera-altaaseen.

rick794/5

Mikäs vika Linuxissa on? Eihän osa niistä jakeluista nykyjäs eroa winukasta mitenkään. Paitsi bugisuudessa, Linux varmempi toiminen.

power_age5/5

Niinhän se on että persauksilleen kaikki menee, se on se linux vaan sitten tulevaisuuden juttu, ehkä tuo steam PC saa uutta nostetta tämän myötä.

W7.lla 2020 asti, yhdessä koneessa jo linux sinne vaan, eipähän tarvii varmaan enää minun koskaan yhtään konetta uusia, samoin ei yhtään tt. härpäkettä enää lisää tänne ostaa, seuraava koneen päivitys on jo ollut mielessä sekä ajankohta, ajankohtaa pitää jatkaa yli seuraavan win. julkaisun katsoa tekeekö sitä enää ollenkaan, ei siis älyluuria, ei mokomaa tablettia jolla ei tee sitten yhtään mitään; saavat pitää maailmansa, aika hypätä uppoavasta laivasta nyt, onneksi ei tullut seilattua enempää tässä touhussa mukana.

Linux pyörii nykyisellä kaikkein tehottomimmalla todella jouhevasti, mitä se onkaan kun sen tuuppaa tehokkaampaan masiinaan.

Mielessä käynyt kuinka tuo W8 ylikellotus onnistuu nykyään kun vanhaa BDSO.ta ei ns. tule tulee vaan se sininen Ballmerin näköinen todellinen kuoleman ruutu josta ei eteenpäin ilm. mennä, W8 koneen kun erehtyy bootaamaan samoin kun W7 tai Vistan, kyllä on uudelleen käynnistys niin tahmeaan ja hankalaa, W7 ja Vista kone sentään käynnistyy enteriä painamalla tai valitsemalla jokin tila; no kai se jollakin hampaat irvessä kiroilulla onnistuu, kun näyttävät kellottelevan noilla W8 käyttiksillä olevia.

Tuo kiroiluhan on tullut jokapäiväiseksi kaveriksi tämän tt.n ja Windowsien sekä myös muiden käyttiksien myötä, mitähän se olisikaan jos vielä omenaan sekoittuisi voisi olla ikävästi tuo h**o/ti mukana kaikessa kiroamisessa.

Kuinkahan kauan linux on enää tuon jälkeen ilmainen kyllä sekin varmaan muuttumaan tulee

Windowsin loppu sitten häämöttää ilmeisesti aika monella, tätä se tiesi kun tästä netistä saatiin pas**n tärkee välinne voivat tehdä mitä lähes huvittaa, ja ihmiset maksaa, ainakin ne jotka ei ilman tätä pasketta voi muka elää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT