AfterDawn logo

Suosittu CCleaner uudisti ulkonäköään

Sami Koivunen Sami Koivunen
7 kommenttia

CCleaneria kehittävä Piriform on julkaissut suositusta puhdistussovelluksesta uuden ulkonäön tarjoavan 5.0-betaversion.

CCleaner on ilmainen järjestelmän optimointiin, puhdistukseen ja yksityisyyden suojaukseen keskittyvä työkalu. Kuukausia kehityksen alla ollut uusi 5.0-versio keskittyy ensimmäisessä betaversiossaan ulkonäöllisiin uudistuksiin. Vuosia muuttumattomana säilynyt käyttöliittymä on uudistettu moderniksi, mutta sovellus on silti säilyttänyt tunnusomaiset piirteensä.

CCleanerin uusinta betaversiota ei suositella asentamaan kuin testausmielessä. Piriform on luvannut julkaista 5.0-versiosta vakaan version marraskuun loppuun mennessä.


Kuukausi sitten kerroimme Android-puolella nimeä tehneen Clean Masterin julkaisseen kilpailijan CCleanerille myös pöytäkonepuolella.

CCleanerin viimeisin versio löytyy download.fi:stä:

CCleaner Windowsille
CCleaner Macille

7 KOMMENTTIA

Kake411/7

Järkyttävää Win8 Metro-ribulia, ei jatkoon.

dRD2/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kake41:

Järkyttävää Win8 Metro-ribulia, ei jatkoon.

"Järkyttävä Win8 Metro-ribuli" on käsittääkseni se, millaiseksi kaikki Windows-softat muuttuvat seuraavan 1-2 vuoden aikana. Windows 10 (joka on, btw, oikeasti hyvä käyttis) harmonisoi ulkoasun ja tekee samalla softista universaaleja eli tulevat toimimaan niin PC:llä, tabletilla kuin puhelimellakin, sellaisenaan.

Datanen3/7

Hieman sekavalta Windows 8 tyyliseltä käyttöliittymältä näyttää. Mutta lataan sen kunhan tulee vakaa versio periaatteella "Pidä ohjelmat ajantasalla".

ProfaneX4/7

veikkaan että menee n. 5-10 vuotta kunnes tätäkin windows 8 metro oksennus buumia katsotaan yhtä kieroon kuin esimerkiksi nyt katsomme jotain leveälahkeisia housuja.

dRD5/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

veikkaan että menee n. 5-10 vuotta kunnes tätäkin windows 8 metro oksennus buumia katsotaan yhtä kieroon kuin esimerkiksi nyt katsomme jotain leveälahkeisia housuja.

Veikkaan, että päinvastoin tuohon totutaan. Microsoft on aika hyvin saanut vakiinnutettua kaikki isommat sovellusten ulkoasumuutokset, vaikka niistä on aina tullut suht isot itkupotkut (Win3.x vs Win95 oli jo sellaista itkemistä, että oksat pois, tosin silloin lähinnä lehdistössä kun netissä ei voinut vielä purkaa ahdistusta, toinen vastaava oli Vistan tuomat ulkoasumuutokset, mutta niin vain niihinkin on totuttu, kun ne seiskassa edelleen ovat :-).

samfin6/7

Sama kai se miltä se näyttää, kunhan vain kaikki nappulat löytyvät helposti ja ohjelma muuten toimii.

Se on vain niin juurtunut meihin, että kaikki uusi on huonosta. :)
Vaikka kokemus on monesti opettanut, että joo... olihan se ihan hyvä kuitenkin, kun on hetken käyttänyt.

qwerty837/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

veikkaan että menee n. 5-10 vuotta kunnes tätäkin windows 8 metro oksennus buumia katsotaan yhtä kieroon kuin esimerkiksi nyt katsomme jotain leveälahkeisia housuja.

Veikkaan, että päinvastoin tuohon totutaan. Microsoft on aika hyvin saanut vakiinnutettua kaikki isommat sovellusten ulkoasumuutokset, vaikka niistä on aina tullut suht isot itkupotkut (Win3.x vs Win95 oli jo sellaista itkemistä, että oksat pois, tosin silloin lähinnä lehdistössä kun netissä ei voinut vielä purkaa ahdistusta, toinen vastaava oli Vistan tuomat ulkoasumuutokset, mutta niin vain niihinkin on totuttu, kun ne seiskassa edelleen ovat :-).

+1

Kaikki muutokset nostaa aina eripuraa. Ei ole esim. kauaa kuin Linux maailmasta lueskelin MATE-työpöydän käyttäjien arvioita. Osa varsin positiivisia ja yhtä paljon jos ei jopa enemmän myös kommentteja tyyliin "kokeilin, mutta tuntui täysin antiikkiselta". Niille jotka eivät tiedä, niin tuo MATE on jatkoa/reboot Gnome2:lle, joka oli varsin yleinen Linux puolella käytetty työpöytä joka lopetettiin olisikohan todella karkeasti noin 5 vuotta sitten. Tuo nykyinen Gnome teki silloin kutakuinkin samanmoisen loikan kuin W8 teki.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki