AfterDawn logo

Microsoft päivitti Windows 10:n – seuraava iso julkaisu tulossa ensi vuoden alussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on julkaissut Windows 10 -käyttöjärjestelmälle uuden päivityksen. Järjestyksessään toinen päivitys sisältää muutamia pieniä viilauksia muun maussa mediatiedostotukeen, käyttöliittymään ja OneDrive-synkronointiin.

Saataville tullut 9879-koontiversio jää tämän vuoden viimeiseksi hiukan isommaksi päivitykseksi Windows 10:n Tech Preview'lle. Ennen vuodenvaihdetta on tulossa vielä pari päivitystä, mutta ne ovat ominaisuusmuutoksiltaan selvästi pienempiä. Microsoftin odotetaan kuitenkin julkaisevan vakaamman Consumer Preview -ennakkoversion heti ensi vuoden alussa.

Uusin päivitys Tech Preview'lle sisältää täydennetyn MKV-yhteensopivuuden sekä tuen H.265-koodekille. Lisäksi Windows on oppinut muutamia kolmen sormen kosketuslevyeleitä.


OneDriveen on lisätty selektiivinen synkronointi, jonka avulla käyttäjä voi valita, mistä tiedostoista tallennetaan tuorein kopio tietokoneelle. Sen ansiosta käyttäjä näkee aina mitkä tiedostot on tallennettu paikallisesti ja mitkä eivät. Windows 8.1:ssä OneDrive näytti pilveen tallennetusta tiedostosta placeholder-tiedoston, joka antoi käyttäjälle väärän kuvitelman, että tiedosto olisi käytettävissä paikallisesti tietokoneessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki