AfterDawn logo

Windows 10:n testaajaksi rekisteröitynyt jo miljoona henkilöä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoftin mukaan jo miljoona henkilöä on rekisteröitynyt sen Windows Insider -ohjelmaan, jonka kautta pääsee testaamaan syyskuun lopulla esitelty Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Ohjelmistojätti toivoo saavansa käyttäjiltä mahdollisimman paljon palautetta, jotta se voisi tehdä tarvittavat muutokset varmistaakseen käyttöjärjestelmän mahdollisimman sujuvan käytön eri käyttötilanteissa. Microsoftin käyttöjärjestelmäryhmän johtajakaartiin kuuluva Joe Belfiore kertoo blogikirjoituksessaan, että yhtiön saanut tähän mennessä jo 200 000 palautetta testaajilta.

Belfiore paljastaa kirjoituksessaan myös, että noin 36 prosenttia Windows 10:n ennakkoversion ladanneista on asentanut käyttöjärjestelmän virtuaalikoneeseen. Loput ovat päätyneet asentamaan Windows 10:n omaan tietokoneeseen.

Käyttäjiltä kaivataan edelleen palautetta Windows Feedback -sovelluksen kautta. Mikäli et ole ladannut Windows 10:tä, voit kertoa omista toiveistasi Windwos Suggest Box -kanavan kautta.


Windows 10:n voi ladata omalle koneelle täältä.

4 KOMMENTTIA

mcmopo1/4

Aika paljon saa MS tietoa kun ottaa huomioon että testiversio sisältää keyloggerin. Kannattaisi sekin varmaan mainita uutisessa.

http://beta.slashdot.org/story/208101

Lindux2/4

Ottaen huomioon että kyseessä on Technical preview, niin ihan fiksu veto toi keylogger jos meinaa jotain tietoa saada käyttäjien liikkeistä, se on oma häpeä jos ei ymmärrä esiversion funktiota ja käyttää sitä arkaluontoisten asioiden käsittelyyn. Silloin kun käyttäjätietoa ei kerätä, eikä sitä myöskään oma-aloitteisesti haluta antaa, on lopputlos luettavissa erään jo pitkään markkinoilla olleen käyttöjärjestelmän levinneisyydestä.

qwerty833/4

Originally posted by mcmopo:

Aika paljon saa MS tietoa kun ottaa huomioon että testiversio sisältää keyloggerin. Kannattaisi sekin varmaan mainita uutisessa.

http://beta.slashdot.org/story/208101

Niin? Jotain uutta? En lukenu "keyloggerista" mistään uutisesta, vaan itse kyllä pisti silmään se heti TH:n ensiasennusmetreillä. Siitä ilmoitetaan harvinaisen selkeästi heti asennuksen alussa. Jopa sen funktio selitetään siinä yhteydessä harvinaisen selkeästi.

Jos joku valopää ei ole vielä tajunnut, niin Technical Preview on kehitysversio, siitä on tarkoitus repiä kaikki käyttökokemukset irti, että järjestelmää voisi edes yrittää parantaa käyttäjän näkökulmasta. Voi hyvää päivää.

Jos taas katsoo esim. kasin asennustietoja, niin kaikki käyttötietojen keräysominaisuudet on opt-in valintoja. Ihme ja kumma kyllä, esim. IE on ainoa selain, joka oletuksena tietääksen lähettää "Do not track me" pyynnön sivuille.

hannibal_pjv4/4

Mitä enemmän tietoa kerätään ja koodia korjataan sen valmiinpi tuosta tulee... ja ei todellakaan työkoneeseen, kuten edellä jo mainittiin. Monestakin syystä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT