AfterDawn logo

Linux saa vihdoin virallisen Netflix-tuen

Sami Koivunen Sami Koivunen
7 kommenttia

Vuonna 2007 esitelty Netflixin streaming-palvelu on vihdoin saamassa virallisen Linux-tuen. Asia ilmenee Ubuntu-kehittäjien foorumille kirjoitetusta viestistä.

Seitsemän vuotta sitten alkunsa saanut streaming-palvelu on tähän mennessä luottanut videotoistoistossaan Microsoftin Silverlight-laajennukseen. Asiaan on kuitenkin Netflixin Paul Adolphin kirjoittaman viestin perusteella tulossa muutos Netflixin omaksuessa HTML5:n.

Adolph kertoo Netflixin katselun onnistuvan Chromella Ubuntu 14.02 -versiolla, jos käyttäjä on asentanut NSS-kirjastosta vähintään version 3.16.2. NSS eli Network Security Services auttaa kehittäjiä luomaan turvallisia sovelluksia. Engadget kertoo Ubuntun tuoreimman 14.04-version käyttävän aavistuksen vaadittua vanhempaa NSS-versiota, mutta käyttöjärjestelmä on saamassa tuen pian turvallisuuspäivityksen ohessa.


Korjaus: Netflixin katselu onnistuu Chromen vakaalla versiolla Ubuntu 14.02 -käyttöjärjestelmässä.

7 KOMMENTTIA

Bodomed1/7

Tämä ratkaisi kysymyksen että päivitänkö htpc-konettani. Vaiko ostanko PS4:sen. :)

R4ndom12/7

Miksi käyttää silverlight tai flash romuja, kun on html5???

Lumikki3/7

Koska html5:ssa ei ole ollut kopiosuojauksia (DRM) ja viihdeteollisuus ei halua antaa materiaalia asioihin joissa heidän tekijäoikeuksiaan ei ole suojattu. Viihdeteollisuus laskee kyllä mitä tappioita piratismi aiheuttaa mutta ne ei laske mitä tappioita DRM aiheuttaa kuluttajan osto haluille tai saatavuudelle tai toimimattomuudelle.

Mutta tehköön mitä haluaa omathan on rahansa tai sen puutteet.

dRD4/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Miksi käyttää silverlight tai flash romuja, kun on html5???

Tekijänoikeudet, HTML5:n videon suhteen ei päästy standarditasolla järkevään yhteisymmärrykseen suojauksista (DRM), ennenkuin vasta viime vuonna ja vieläkään ei käsittääkseni ole varmaa, toteuttavatko kaikki selainvalmistajat DRM-tuen selaimiinsa.

Aiheesta viime vuodelta:

http://www.infoworld.com/article/261247...-additions.html

...eihän DRM sinänsä piratismia IMHO laske tippaakaan, mutta oikeuksien omistajat eivät anna lupaa sisältönsä jakelulle, jos noita ei toteuteta. Netflix pelkällä Creative Commons -sisällöllä olisi aika tyhjä :-)

Ja nythän siis Linux-tuki tuli, koska Netflix toi HTML5-tuen palvelulleen.

Xuvo5/7

"Adolph kertoo Netflixin katselun onnistuvan Chromen vakaalla 14.02-versiolla"
Mikäs se tuollainen versio chromesta on? Ettei vaan kuitenkin olisi Ubuntun 14.04 versio.

Xuvo6/7

No ei se vieläkään ole oikein..
"Ubuntu 14.02 -versiolla"
Oikea versionumero on 14.04

sakusandl7/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xuvo:

No ei se vieläkään ole oikein..
"Ubuntu 14.02 -versiolla"
Oikea versionumero on 14.04

Vielä kun lisäät LTS eli 14.04.LTs niin Ubuntun versio lienee aivan oikein.
candida

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT