AfterDawn logo

Apple oppi tempun Windows 8 -tableteilta – iPadille tulossa tuki jaetulle näytölle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Windows 8- ja Samsung Galaxy Note Pro -tablettien käyttäjät pystyvät jo suorittamaan ruudulla kahta ohjelmaa samanaikaisesti. Ominaisuus on varsin kätevä varsinkin jos tabletilla tekee jotakin tuottavaa tai videokeskustelun aikana pitää tarkistaa joitakin asioita esimerkiksi kalenterista. 9to5mac-sivuston Mark Gurmanin mukaan usean ohjelman samanaikainen käyttö on tulossa mahdolliseksi iPadilläkin iOS 8:n myötä.

Monet iPadin käyttäjät tervehtivät varmasti ilolla kehitteillä olevaa ominaisuutta, joka on suunniteltu etenkin 9,7-tuumaisia iPadejä ajatellen. Ei ole täysin varmaa toimiiko ominaisuus pienemmillä iPad mini -tableteilla. Joka tapauksessa se toimii vain landscape-tilassa. Gurman kertoi jo aiemmissa vuodoissaan Applen aikeista parantaa iOS-sovellusten välistä kommunikaatiota ja tiedonvaihtoa.


IOS 8:aan suunniteltu split-screen-käyttö pistää stopin Samsungin ja Microsoftin mainoksille, joissa on naureskeltu iPadin vajaavaisia moniajomahdollisuuksia.

Alla olevassa videossa on Sam Beckettin näkemys miten ominaisuus voitaisiin toteuttaa käytännössä.

2 KOMMENTTIA

kuosman1/2

Vähä virheellinen juttu ainakin Samsungin puolesta. Kyllä jaettu näyttö toimii muillkin kuin Note Prolla.

tataka2/2

Ja google playsta voi ladata android tabletilleen esim selaimia joita voi siirellä ja kokoa muuttaa ja tastalla muuta tehdä.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT