AfterDawn logo

Windows 8.1 ohitti markkinaosuuksissa Vistan

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
4 kommenttia

Microsoftin viimeisin käyttöjärjestelmäversio Windows 8.1 on ollut markkinoilla reilut kolme kuukautta. Nyt se on ohittanut markkinaosuudessa mitattuna Windows Vistan.

Windows 8.1:n osuus on tällä hetkellä noin 3,95 %, kertoo The Next Web. Yhdistettynä 8 ja 8.1 junnaavat uusimman version noususta huolimatta paikoillaan.

Noin puolet koko Windows-konekannasta pöyrii edelleen seiskaversiolla. Mikä ehkä Microsoftin kannalta vielä huolestuttavampaa, niin Windows XP on yhä lähes joka kolmannen Windows-koneen käyttöjärjestelmä, ja sen tietoturvapäivitykset loppuvat tänä keväänä. Oletettavasti kuluvan vuoden aikana tämä noin 29 prosentin markkinaosuus siirtyy ainakin suurimmaksi osaksi jollekin uusista versioista. Mikä versio päivittäjien mielestä on houkuttelevin, jää nähtäväksi.


The Next Webin artikkeli perustuu Net Applicationsin keräämään dataan.

4 KOMMENTTIA

XB7001/4

Windows 8.1 on paljon parempi kuin Vista on koskaan, heti kuin sai ne "palikat" piiloon.

Olen pari päivää leikkinyt 8.1 ja toimii todella hyvin. Ei ole mitenkää jumittanut tai muuten mitään valittamista ollut. Mutta painostan oikeasti että ne "palikat" ovat todella käyttö kelvottomia. Todella luxusta käyttää PC:lä jotain App:seja (Sarkasmia)

Mutta olen huomannut että 8.1 ei sovellu niin hyvin pelaamiseen kuin 7. Sillä Amnesia The Dark Descent (ja moni muu peli) nykii todella pahasti vain High asetuksilla, sekä huvittavinta että 360 oma ohjain vaati jopa työtä että sai toimimaan.

Että takaisin W7 toistaiseksi, heti kun Steam toimii kunnolla Ubuntussa. Tai mitä se W9 sitten on joskus.


jartar2/4

Ei mikään ihme, että MS tekee muutoksia kasiin kun katsoo tuota markkina osuutta. Se kun on erittäin surkea, kun otetaan huomioon kasin "pakkosyöttö" pakettikoneiden ja läppäreiden mukana.

ArttuH5N13/4

Itse en ole kuullut ns. peruskäyttäjiltä mitään hyvää Windows 8:sta. Kasi on Seiskaan verrattuna niin erilainen, että sitä helposti syytetään kaikesta temppuilusta, mitä kone tekee. "Taas tää tekee jotai ihmeellistä. Hitto tää Kasi on kyl paska." Järkyttävää, että luulivat Microsoftilla ihmisten ottavan avosylin jotain näin erilaista vastaan. Varsinkin kun se tuodaan pakolla ja kunnon kertarysäyksellä, hitaan ujuttamisen sijaan. Ja melko sama se enää on mitä korjauspäivityksiä Microsoft tuo, kun käsitykset Kasista ovat jo melko vakiintuneet tuonne negatiiviselle puolelle.

syrtek664/4

Onkko Vistan osuus tippunut vai W8:n metron osuus noussut ? Veikkaan ensimmästä koska W8 osuus ei itsessään ole noussut viime kuukausina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki