AfterDawn logo

HP toi Windows 7:n takaisin tietokoneisiin "yleisön pyynnöstä"

Matti Robinson Matti Robinson
18 kommenttia

Kuten alaa seuranneet tietävät, niin Microsoftin Windows 8 -julkaisu ei ole mennyt aivan kuin Strömsössä. Nyt puhutaan jo tulevasta Windows 9:stä, mutta HP on päättänyt sen sijaan ottaa takaisin myyntiin Windows 7 -koneet.

HP:n jenkkisivustolla etusijalla ovatkin Windows 7:llä varustetut tietokoneet, joilla säästää myös kuluissa. Windows 7:llä varustetun laitteen ostaessa säästää HP:n tarjouskampanjan mukaan 150 dollaria.

Sivustolla mainitaan, että vanhalla käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet on tuotu takaisin yleisön pyynnöstä (back by popular demand), jolla viitataan todennäköisesti Windows 8:n ongelmiin tai epäsuosioon esimerkiksi Käynnistä-valikon ja uuden kosketuskäyttöliittymän kanssa.

Suomenkielisellä sivustolla vastaavanlaista mainos- tai tarjouskampanjaa ei ole, ja siellä edelleen ainakin valtaosa koneista on varustettu Windows 8:lla.

18 KOMMENTTIA

superkick1/18

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

R4ndom12/18

Originally posted by superkick:

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

Samaa kamaa ne on kummatkin, kusin käyttöliittymää on vain huononnettu. Kyllä kasia käyttää kun asentaa start8:n, mutta edelleen on joitain asioita jotka jää ärsyttämään. Itse vaihdoin kasista takaisin seiskaan.

v1gor3/18

Siirryin kokonaan Windows:ista Linux:iin. Ei ole enää mitään syytä käyttää Microsoftin kalliita ja toimimattomia viruspesäkkeitä. Suosittelen Linux Mint:iä!

rick794/18

Originally posted by superkick:

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

Minä taas epäilen tällästen kommenttien kirjottajien it-tietämystä. Seiskasta kasiin siirtyminen jumittaa monilla ihmisillä ihan pelkästään siitä syystä että joillekkin laitteille ei löydy ajureita jotka toimivat kasissa, itse käytän ohjelmia jotka eivät toimi kasissa, jos on kerran maksanut seiskasta niin miksi pitäis upottaa rahaa heti kasiin kun sellanen ilmestyy ja unohtamatta tietenkään sitä että se metroliittymä on täysin syvältä. Toki siihen saa classic shell tyylisiä ohjelmia korjaamaan tilannetta mutta miksi ostaisin puolivalmiin käyttiksen. Kasi on samanlainen välivaihe kun vista oli aikoinaan. Henk.koht päivitän käyttistä sitten kun win 9 ilmestyy ja siitä on saatu pahimmat bugit karsittua. Yhteenvetona: seiska nyt on monessakin mielessä parempi vaihtoehto kuin kasi.

G0lden_Kebab5/18

Originally posted by superkick:

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

Huhhuh mitä soopaa...^No mutta, aika ja MS:tin "uudet tuotteet" näyttää sen saako siirtyä itsekin lopullisesti linuxin puolelle...näyttää siltä vahvasti.


superkick6/18

Originally posted by rick79:

Originally posted by superkick:

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

Minä taas epäilen tällästen kommenttien kirjottajien it-tietämystä. Seiskasta kasiin siirtyminen jumittaa monilla ihmisillä ihan pelkästään siitä syystä että joillekkin laitteille ei löydy ajureita jotka toimivat kasissa, itse käytän ohjelmia jotka eivät toimi kasissa, jos on kerran maksanut seiskasta niin miksi pitäis upottaa rahaa heti kasiin kun sellanen ilmestyy ja unohtamatta tietenkään sitä että se metroliittymä on täysin syvältä. Toki siihen saa classic shell tyylisiä ohjelmia korjaamaan tilannetta mutta miksi ostaisin puolivalmiin käyttiksen. Kasi on samanlainen välivaihe kun vista oli aikoinaan. Henk.koht päivitän käyttistä sitten kun win 9 ilmestyy ja siitä on saatu pahimmat bugit karsittua. Yhteenvetona: seiska nyt on monessakin mielessä parempi vaihtoehto kuin kasi.

Jos olisit yhtään perillä näistä asioista tietäsit että windows 8 toimii aivan yhtä hyvin ja vakaasti kuin seiskakin ja usein jopa paremmin. Yhteensopivuus on samoin aivan samalla tasolla ja uudemman laitteiston kanssa tässäkin parempi. Muistinhallinta on täysin uusittu, moniydinprosessoreita tuetaan erinomaisesti ja SSD levyltä käyttis toimii erittäin nopeasti. Seiska saattoi vielä kaatuilla silloin tällöin mutta kasista nämä ovat hävinneet kokonaan. En tiedä mistä "kasi on buginen" mielipide on saanut alkunsa mutta epäilen tästäkin niitä tyyppejä jotka eivät tiedä muuta kuin sen sanan ja eivät keksineet muuta kritisoitavaa. Paikkaansa se ei pidä.

Uusi startti-ikkuna on huomattava parannus vanhaan ja tukkoiseen listavalikkoon. Paljon nopeampi käyttää ja helpompi kustomoida. Koko työpöytäpuoli on myös parannus karkkiseiskaan verrattuna. Jos luulee että sielläkin on kaikki "metroa", voin arvata miten pihalla tyyppi on ja tuskin on koko käyttistä ikinä käyttänytkään. Lähes kaikkialle pääsee helpommin käsiksi ja niitä metrosovelluksia ei tarvitse käyttää.
Ei siihen tarvitse mitään rahastusmielessä tehtyjä huonosti toimivia lisävalikkoja säätää.

Ihmiset voisivat opetella ajatella omilla aivoillaan ja tehdä omia mielipiteitä näiden typerien mutuilujen ja "isot pojat intternetsissä" kommenttien sijaan.

Mitä linuksiin tulee niin itselläni on ollut aina jokin distro kakkoslevyllä mutta harvoin sinne tulee buutattua. Testimielessä jne. lähinnä. Linux on edelleen hyvin sekasortoisessa tilassa työpöytäkäytössä ja windowsin korvaajaksi siitä ei tällä hetkell ä peruskäyttäjälle ole. Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.

_-Jaska-_7/18

Omalla koneella pyörii Windows 8.1. Käyttis on sinänsä toimiva ja ajoittain nopeampikin kuin Windows 7, mutta omalla kohdalla on ollut muutamia ongelmia vanhempien lisälaitteiden, kuten esimerkiksi TV-tikkuni, yhteensopivuuden kanssa, ei toimi vieläkään. Vanhassa Windows 7 koneessa toimi kyllä. Lisäksi on ollut muutamia vaikeuksia pelien kanssa on täytynyt tehdä erilaisia kikkoja ja muokata tiedostoja eli hirveää googlailua, että ne saa toimimaan, suurimman osan sainkin, mutta vanhat pelit mm. jotkut vanhat Star Wars -pelit eivät vain suostu käynnistymään , vaikka 7:ssa käynnistyivät. Omassa käytössä on kokoajan iObitin Start Menu 8, koska Metro näkymä on raivostuttavan näköinen ja sovellusvalikossa joutuu selailemaan todella pitkiä matkoja, jossei muista heti jonkun ohjelman nimeä, että sitä voisi hakea.
Mutta on kasissa hyvätkin puolensa, sillä ainakin itsellä se on ollut nopeampi ja vakaampi kuin 7:ka.
Tykkäänkin itse Windows 8.1, vaikka pankkihommat tuleekin hoidettua usein linuxilla, mutta kyllä se 7 silti peruskäyttäjälle edelleen parempi on kuin kasi.

Quote:

Mitä linuksiin tulee niin itselläni on ollut aina jokin distro kakkoslevyllä mutta harvoin sinne tulee buutattua. Testimielessä jne. lähinnä. Linux on edelleen hyvin sekasortoisessa tilassa työpöytäkäytössä ja windowsin korvaajaksi siitä ei tällä hetkellä peruskäyttäjälle ole. Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.


Tuosta olen kyllä hieman eri mieltä, oman 65-vuotiaan pappani koneella pyörii uusin Ubuntu, jonka sinne asensin vähän aikaa sitten Windows XP:n tilalle ja hyvin osaa pappa käyttää, maksaa laskuja ym. peruskäyttäjän hommia. Hänelle on hankittu samainen TV-tikkukin kuin minulle ja se toimii Ubuntussa, muttei Windows 8.1:ssä! Eli ei se ajuri tukikaan nykyään enää niin huono ole.

jartar8/18

Originally posted by superkick:


Ihmiset voisivat opetella ajatella omilla aivoillaan ja tehdä omia mielipiteitä näiden typerien mutuilujen ja "isot pojat intternetsissä" kommenttien sijaan.


MS on itsekkin myöntänyt, että käyttöliittymä Windows kasissa on epäonnistunut. He lähtivät sitä paikkaamaan 8.1 päivityksellä ja Windows 9 korjaa sitä lisää tuomalla esim. käynnistävalikon takaisin. Kun fakta on tämä niin en yhtään ihmettele HP:n reaktiota asiaan ja Windows seiskan tarjoamista koneisiin.


rick799/18

Quote:

Jos olisit yhtään perillä näistä asioista tietäsit että windows 8 toimii aivan yhtä hyvin ja vakaasti kuin seiskakin ja usein jopa paremmin. Yhteensopivuus on samoin aivan samalla tasolla ja uudemman laitteiston kanssa tässäkin parempi. Muistinhallinta on täysin uusittu, moniydinprosessoreita tuetaan erinomaisesti ja SSD levyltä käyttis toimii erittäin nopeasti. Seiska saattoi vielä kaatuilla silloin tällöin mutta kasista nämä ovat hävinneet kokonaan. En tiedä mistä "kasi on buginen" mielipide on saanut alkunsa mutta epäilen tästäkin niitä tyyppejä jotka eivät tiedä muuta kuin sen sanan ja eivät keksineet muuta kritisoitavaa. Paikkaansa se ei pidä.

Uusi startti-ikkuna on huomattava parannus vanhaan ja tukkoiseen listavalikkoon. Paljon nopeampi käyttää ja helpompi kustomoida. Koko työpöytäpuoli on myös parannus karkkiseiskaan verrattuna. Jos luulee että sielläkin on kaikki "metroa", voin arvata miten pihalla tyyppi on ja tuskin on koko käyttistä ikinä käyttänytkään. Lähes kaikkialle pääsee helpommin käsiksi ja niitä metrosovelluksia ei tarvitse käyttää.
Ei siihen tarvitse mitään rahastusmielessä tehtyjä huonosti toimivia lisävalikkoja säätää.

Ihmiset voisivat opetella ajatella omilla aivoillaan ja tehdä omia mielipiteitä näiden typerien mutuilujen ja "isot pojat intternetsissä" kommenttien sijaan.

Mitä linuksiin tulee niin itselläni on ollut aina jokin distro kakkoslevyllä mutta harvoin sinne tulee buutattua. Testimielessä jne. lähinnä. Linux on edelleen hyvin sekasortoisessa tilassa työpöytäkäytössä ja windowsin korvaajaksi siitä ei tällä hetkell ä peruskäyttäjälle ole. Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.

Siis sun puolustus on se että kasi on niin "siistin" näkönen ja metro on tosi cool. Vaikka jätettäs keskustelusta pois ulkonäkö ja käyttömukavuus niin silti kasissa ei toimi tietyt softat eikä kasille löydy ajureita kaikkiin laitteisiin. Tämä nyt toki riippuu laitevalmistajistakin mutta kertoo kyllä paljon siitä miten paljon hekin luottavat kasiin kun eivät viitsi edes ajureita koodata toimimaan kasissa.

Kovastippa oot kyllä kasin puolella ja hienoo että oot löytäny sisäisen rakkauden kasia kohtaan, ei se väärin ole. Kyllä jotkut ihmiset on jopa sitä mieltä Että Lada on parempi auto kun Mersu. Kaikki mielipiteet kunniaan.

R4ndom110/18

Originally posted by v1gor:

Siirryin kokonaan Windows:ista Linux:iin. Ei ole enää mitään syytä käyttää Microsoftin kalliita ja toimimattomia viruspesäkkeitä. Suosittelen Linux Mint:iä!

Itsekkin siirtyisin, mutta valitettavasti linuxin pelivalikoima on liian suppea. Tällä hetkellä on dual bootina ubuntu ja windows 7.


Originally posted by superkick:

Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.

Ajuriongelmia? Minun ei tarvinnut asentaa ubuntussa kuin yhdet ajurit ja kaikki toimi mallikaasti, windowsissa yli viidet. Ja lisäksi windowsissa en saanut kohtuun vanhaan usb wlan vastaanottimeen asennettua ajureita, koska valmistaja oli lopettanut tuen. Käytettävyys esim. linux mintissä on erinomainen, parempi kuin windowsissa (tämä on tosin tottumuskysymys). Yhteensopivuus ongelmia ei ole kun käyttää debianin paketinhallintajärjestelmää, joka osaa ladata ohjelman käyttämät kirjastot. Windowsissa taas on kaikki kirjastot on aina levitetty ohjelman mukana, jolloin jostain dll tiedostosta voi kertyä koneella useita kopioita, joka on aivan pähkähullua.

G0lden_Kebab11/18

"Seiska saattoi vielä kaatuilla silloin tällöin"

Aijaa..eipä ole itsellä kaatunut kertaakaan 3 vuoden aikana....noh otan osaa.

Omalla kohdalla W9 sitten näyttää sen saako siirtyä linuxiin.

Gereti12/18

Mjoo-o
iha n hyvä vain, ei tuosta kasista ole kuin harmia, eikä se tosissaan toimi kaikissa koneissa, itselläkään ei varmastikkaan toimi puolessa koneistani, hyvä jos niissä seiskakaan toimii
Niillä mennään sitten vielä seuraava vuosikymmen XP:llä ja hyvin mennäänkin,
Kasi oli kyllä aivan hirveä, ja 8.1 myöskin (Kyllä, minä omistan sekä 8, 8.1, kuin server 2012/server 2012R2:rit ja olen kokeillut enkä tykännyt yhtään)

ja tässä taas huomataan, mitä mieltä kuluttajat ovat kasista kun kerta seiska tulee takaisin rytinällä, (ottivat opiksi vistasta? kun vista tuli, xp-koneiden myynti katkesi, niin varmasti ollut tulovirta rahanpuolesta laskussa)

RekookeR13/18

Saako noihin suomalaisiin HPn win8 koneisiin ladattua Windows 7n ilman että se pitää erikseen ostaa kalliilla? Joku joskus sanoi että ne voisi lähes napin painalluksella downgradea.

superkick14/18

Originally posted by rick79:

Quote:

Jos olisit yhtään perillä näistä asioista tietäsit että windows 8 toimii aivan yhtä hyvin ja vakaasti kuin seiskakin ja usein jopa paremmin. Yhteensopivuus on samoin aivan samalla tasolla ja uudemman laitteiston kanssa tässäkin parempi. Muistinhallinta on täysin uusittu, moniydinprosessoreita tuetaan erinomaisesti ja SSD levyltä käyttis toimii erittäin nopeasti. Seiska saattoi vielä kaatuilla silloin tällöin mutta kasista nämä ovat hävinneet kokonaan. En tiedä mistä "kasi on buginen" mielipide on saanut alkunsa mutta epäilen tästäkin niitä tyyppejä jotka eivät tiedä muuta kuin sen sanan ja eivät keksineet muuta kritisoitavaa. Paikkaansa se ei pidä.

Uusi startti-ikkuna on huomattava parannus vanhaan ja tukkoiseen listavalikkoon. Paljon nopeampi käyttää ja helpompi kustomoida. Koko työpöytäpuoli on myös parannus karkkiseiskaan verrattuna. Jos luulee että sielläkin on kaikki "metroa", voin arvata miten pihalla tyyppi on ja tuskin on koko käyttistä ikinä käyttänytkään. Lähes kaikkialle pääsee helpommin käsiksi ja niitä metrosovelluksia ei tarvitse käyttää.
Ei siihen tarvitse mitään rahastusmielessä tehtyjä huonosti toimivia lisävalikkoja säätää.

Ihmiset voisivat opetella ajatella omilla aivoillaan ja tehdä omia mielipiteitä näiden typerien mutuilujen ja "isot pojat intternetsissä" kommenttien sijaan.

Mitä linuksiin tulee niin itselläni on ollut aina jokin distro kakkoslevyllä mutta harvoin sinne tulee buutattua. Testimielessä jne. lähinnä. Linux on edelleen hyvin sekasortoisessa tilassa työpöytäkäytössä ja windowsin korvaajaksi siitä ei tällä hetkell ä peruskäyttäjälle ole. Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.

Siis sun puolustus on se että kasi on niin "siistin" näkönen ja metro on tosi cool. Vaikka jätettäs keskustelusta pois ulkonäkö ja käyttömukavuus niin silti kasissa ei toimi tietyt softat eikä kasille löydy ajureita kaikkiin laitteisiin. Tämä nyt toki riippuu laitevalmistajistakin mutta kertoo kyllä paljon siitä miten paljon hekin luottavat kasiin kun eivät viitsi edes ajureita koodata toimimaan kasissa.

Kovastippa oot kyllä kasin puolella ja hienoo että oot löytäny sisäisen rakkauden kasia kohtaan, ei se väärin ole. Kyllä jotkut ihmiset on jopa sitä mieltä Että Lada on parempi auto kun Mersu. Kaikki mielipiteet kunniaan.

Jos argumentit ovat näin heikkoja ja yritetään mennä henkilökohtaisuuksiin niin näkee että tietämys on aika nollatasoa ja sinulla tuskin on mitään oman käden kokemusta kyseisestä käyttöjärjestelmästä... Kerro nyt ihmeessä mitkä softat siellä ei toimi ja mitä ajureita sieltä ei löydy? On minullakin jokin antiikkinen tv-kortti johon jonka uusimmat ajurit ovat tarkoitettu XP:lle. Ei siinä seiskassakaan toimi kaikki vanhat laitteet. Laitevalmistajat koodaavat ajureita ihan samaan tapaan uusille käyttiksille niin kuin ennenkin ja todennäköisesti se kasille tehty ajuri on paremmassa kunnossa kuin se vanha seiskan versio.

superkick15/18

Originally posted by Gereti:

Mjoo-o
iha n hyvä vain, ei tuosta kasista ole kuin harmia, eikä se tosissaan toimi kaikissa koneissa, itselläkään ei varmastikkaan toimi puolessa koneistani, hyvä jos niissä seiskakaan toimii
Niillä mennään sitten vielä seuraava vuosikymmen XP:llä ja hyvin mennäänkin,
Kasi oli kyllä aivan hirveä, ja 8.1 myöskin (Kyllä, minä omistan sekä 8, 8.1, kuin server 2012/server 2012R2:rit ja olen kokeillut enkä tykännyt yhtään)

ja tässä taas huomataan, mitä mieltä kuluttajat ovat kasista kun kerta seiska tulee takaisin rytinällä, (ottivat opiksi vistasta? kun vista tuli, xp-koneiden myynti katkesi, niin varmasti ollut tulovirta rahanpuolesta laskussa)

Kuulostaisi enemmän että vika on siellä käyttäjän päässä. Oletko tietoinen että ne kikat ja opit mitkä vielä toimivat antiikkisessa XP:ssä eivät enää päde uudemmissa käyttiksissä ja asiat hoidetaan nykyään paremmin. Kuulut varmaan siihen porukkaan jonka mielestä esim. windowsin rekisteriä pitäisi olla jatkuvasti puhdistamassa ja koneella pitää olla vähintään kolme erilaista virustorjuntaohjelmaa lisukkeineen...

Gereti16/18

Originally posted by superkick:

Originally posted by Gereti:

Mjoo-o
iha n hyvä vain, ei tuosta kasista ole kuin harmia, eikä se tosissaan toimi kaikissa koneissa, itselläkään ei varmastikkaan toimi puolessa koneistani, hyvä jos niissä seiskakaan toimii
Niillä mennään sitten vielä seuraava vuosikymmen XP:llä ja hyvin mennäänkin,
Kasi oli kyllä aivan hirveä, ja 8.1 myöskin (Kyllä, minä omistan sekä 8, 8.1, kuin server 2012/server 2012R2:rit ja olen kokeillut enkä tykännyt yhtään)

ja tässä taas huomataan, mitä mieltä kuluttajat ovat kasista kun kerta seiska tulee takaisin rytinällä, (ottivat opiksi vistasta? kun vista tuli, xp-koneiden myynti katkesi, niin varmasti ollut tulovirta rahanpuolesta laskussa)

Kuulostaisi enemmän että vika on siellä käyttäjän päässä. Oletko tietoinen että ne kikat ja opit mitkä vielä toimivat antiikkisessa XP:ssä eivät enää päde uudemmissa käyttiksissä ja asiat hoidetaan nykyään paremmin. Kuulut varmaan siihen porukkaan jonka mielestä esim. windowsin rekisteriä pitäisi olla jatkuvasti puhdistamassa ja koneella pitää olla vähintään kolme erilaista virustorjuntaohjelmaa lisukkeineen...

mjaa vai päässä vikaa, kappas kun en oo itte huomannut moista

rekisterin puhdistus, eip, väärin meni
hyvä jos jaksan puolenvuoden välein ccleanerilla moisia

kolmet virustorjuntaohjelmat, ja paskat
avg:ta on ainut mitä koneessa on, windowsin palomuurilla mennään,

windowsin updateilla ei tee mitään, sieltä ei tule koskaan mitään järkevää,

windowseja joita olen vuosien saatossa käyttänyt ovat:
-Windows 3.11
-Windows 95
-Windows 98
-Windows Xp (Sp1, Sp2, Sp3 koettu)
-Windows Vista
-Windows 7
-Windows 8
-Windows Server 2003 (virustorjuntaohjelma, mikä se on ei niillä mitään tee...)
-Windows server 2012

Siinä windowsit joita olen käyttänyt vuosien 2001-2014 aikana,
Btw ikää on sitten tällä haavaa karvan alle 18

Eli, arvasit molemmat väärin, se siitä sitten

jartar17/18

Originally posted by superkick:

On minullakin jokin antiikkinen tv-kortti johon jonka uusimmat ajurit ovat tarkoitettu XP:lle. Ei siinä seiskassakaan toimi kaikki vanhat laitteet. Laitevalmistajat koodaavat ajureita ihan samaan tapaan uusille käyttiksille niin kuin ennenkin ja todennäköisesti se kasille tehty ajuri on paremmassa kunnossa kuin se vanha seiskan versio.


Ihan perusjuttuja, mitkä ovat jatkuneet vuodesta toiseen. Kun tulee uusi käyttöjärjestelmä niin varsinkin vanhempien laitteiden kohdalla on aina tuurista kiinni tuleeko ajurit vai ei. Omalla kohdalla kaksi rattia muuttunut "verkonpainoiksi" kun ajureita ei ole enää tehty uudemmille käyttiksille. Venhentunut on myös mm. tulostimia ja yksi ADSL modeemikin. Laitteet ovat olleet vanhentumishetkellä täysin toimivia ja niiden käyttöä olisi mielellään jatkanut.

Laitevalmistajat eivät todellakaan koodaa ajureita samaan tapaan uusille käyttiksille varsinkaan vanhempien laitteiden kohdalla. Laitteelle annetaan tuki tietyksi aikaa ja sitten se loppuu. Uusi käyttis saattaa jäädä kokonaan ilman ajureita tai sitten ajurit tulee, mutta laatu voi olla ihan mitä sattuun.

Kasin heikon suosion takia en yhtään ihmettelisi, vaikka monessa paikassa koodaamista priorisoitaisiin ja paras ajurituki annettaisiin yleisimmille käyttiksille.

H4X0R-X18/18

Originally posted by superkick:

Originally posted by rick79:

Originally posted by superkick:

menneisyyteen jumittuneille asioista pihalla oleville suunnattu markkinointikikka. epäilen vahvasti niiden henkilöiden it-taitoja jotka väittävät seiskaa kasia paremmaksi.

Minä taas epäilen tällästen kommenttien kirjottajien it-tietämystä. Seiskasta kasiin siirtyminen jumittaa monilla ihmisillä ihan pelkästään siitä syystä että joillekkin laitteille ei löydy ajureita jotka toimivat kasissa, itse käytän ohjelmia jotka eivät toimi kasissa, jos on kerran maksanut seiskasta niin miksi pitäis upottaa rahaa heti kasiin kun sellanen ilmestyy ja unohtamatta tietenkään sitä että se metroliittymä on täysin syvältä. Toki siihen saa classic shell tyylisiä ohjelmia korjaamaan tilannetta mutta miksi ostaisin puolivalmiin käyttiksen. Kasi on samanlainen välivaihe kun vista oli aikoinaan. Henk.koht päivitän käyttistä sitten kun win 9 ilmestyy ja siitä on saatu pahimmat bugit karsittua. Yhteenvetona: seiska nyt on monessakin mielessä parempi vaihtoehto kuin kasi.

Jos olisit yhtään perillä näistä asioista tietäsit että windows 8 toimii aivan yhtä hyvin ja vakaasti kuin seiskakin ja usein jopa paremmin. Yhteensopivuus on samoin aivan samalla tasolla ja uudemman laitteiston kanssa tässäkin parempi. Muistinhallinta on täysin uusittu, moniydinprosessoreita tuetaan erinomaisesti ja SSD levyltä käyttis toimii erittäin nopeasti. Seiska saattoi vielä kaatuilla silloin tällöin mutta kasista nämä ovat hävinneet kokonaan. En tiedä mistä "kasi on buginen" mielipide on saanut alkunsa mutta epäilen tästäkin niitä tyyppejä jotka eivät tiedä muuta kuin sen sanan ja eivät keksineet muuta kritisoitavaa. Paikkaansa se ei pidä.

Uusi startti-ikkuna on huomattava parannus vanhaan ja tukkoiseen listavalikkoon. Paljon nopeampi käyttää ja helpompi kustomoida. Koko työpöytäpuoli on myös parannus karkkiseiskaan verrattuna. Jos luulee että sielläkin on kaikki "metroa", voin arvata miten pihalla tyyppi on ja tuskin on koko käyttistä ikinä käyttänytkään. Lähes kaikkialle pääsee helpommin käsiksi ja niitä metrosovelluksia ei tarvitse käyttää.
Ei siihen tarvitse mitään rahastusmielessä tehtyjä huonosti toimivia lisävalikkoja säätää.

Ihmiset voisivat opetella ajatella omilla aivoillaan ja tehdä omia mielipiteitä näiden typerien mutuilujen ja "isot pojat intternetsissä" kommenttien sijaan.

Mitä linuksiin tulee niin itselläni on ollut aina jokin distro kakkoslevyllä mutta harvoin sinne tulee buutattua. Testimielessä jne. lähinnä. Linux on edelleen hyvin sekasortoisessa tilassa työpöytäkäytössä ja windowsin korvaajaksi siitä ei tällä hetkell ä peruskäyttäjälle ole. Aivan liikaa ongelmia mm. yhteensopivuuksien, käytettävyyden, ajurien jne. kanssa. Ongelmia on jopa erillisten distrojen välillä vaikka niiden pitäisi toimia yhteen. Toivotaan että tilanne paranee tulevaisuudessa.


Kun luin tuon ensimmäisen viestisi, niin toteamukseni oli yksinkertaisesti: "Onpas siinä uraansa aloitteleva ja kokematon trolli". Käsitykseni varmistui täysin toista viestiä lukiessani. Ihan vaan vinkiksi: sitä syöttiä sopisi vähän parannella, vaikka kalat kuinka purevat ängrybirds-uistimeenkin.

Ps: Kasin "vakaudesta" tämä: :(

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT