AfterDawn logo

Valven Steam Machinet betatestaukseen Jenkeissä huomenna

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Valve toimittaa huomenna 300 prototyyppiä yhtiön Linux-pohjaisesta Steam Machine -pelialustasta betatestaukseen Yhdysvalloissa.

Valve ilmoitti eilen Steam-yhteisön sivustolla tuovansa 300 prototyyppiä ohjaimineen Steam Machine -pelialustasta betatestaukseen huomenna 13. joulukuuta. Testaukseen valituille henkilöille ilmoitetaan tänään, ja laitteet lähtevät tehtaalta huomenna.

Valve päätti kuitenkin rajoittaa betatestauksen Yhdysvaltojen sisään, johtuen osaksi siitä, että yhtiö haluaa ehtiä hyödyntää betatestauksesta saatua tietoa Steam Machinen ensi vuonna julkaistavissa myyntiin tulevissa malleissa. Myyntiversiot laitteista tulevat olemaan saatavilla maailmanlaajuisesti.

Laitteen käyttämä SteamOS -käyttöjärjestelmä on myös ladattavissa huomenna niin yksityisille käyttäjille kuin laitevalmistajillekin.


Valven Steam Machine on tarkoitus julkaista virallisesti CES-messuilla tammikuun 6. päivä.

5 KOMMENTTIA

Lumikki1/5

Miksi Steam pohjaiset konsoli uutiset on täällä, kun taas Sony:n ja Microsoftin Afterdawnin sivuilla?

Raattis2/5

Originally posted by Lumikki:

Miksi Steam pohjaiset konsoli uutiset on täällä, kun taas Sony:n ja Microsoftin Afterdawnin sivuilla?

Koska se on PC eikä konsoli?

Lumikki3/5

Quote:

Koska se on PC eikä konsoli?


Kaikki nuo laitteet ovat konsoleita ja jokaisessa niissä on paljon PC:mäisiä ominaisuuksia. Myös PS4 ja XBox One on lähempänä PC:tä kuin koskaan ennen. En näe mitään syytä kohdella samaan alan tuotteita eri tavalla.

IsoArska14/5

Originally posted by Lumikki:

Quote:

Koska se on PC eikä konsoli?


Kaikki nuo laitteet ovat konsoleita ja jokaisessa niissä on paljon PC:mäisiä ominaisuuksia. Myös PS4 ja XBox One on lähempänä PC:tä kuin koskaan ennen. En näe mitään syytä kohdella samaan alan tuotteita eri tavalla.


Pelikonsoli-määritelmällä tarkoitetaan yleensä laitetta, jonka mekaniikka ja softa ei ole ainakaan täysin käyttäjän muokattavissa. Steam Machineen voi tietysti asentaa vaikka toisen grafiikkapiirin ja toisen käyttöjärjestelmän. Lisäksi SteamOS-käyttöjärjestelmän peruskomponentit ovat täysin avointa koodia. Vaikka Steam Machine voisi palvella olohuoneessa pelaajaa samalla tavalla kuin pelikonsolit, niin kyllä se silti PC on.

PC ≠ konsoli

Lumikki5/5

Quote:

Pelikonsoli-määritelmällä tarkoitetaan yleensä laitetta, jonka mekaniikka ja softa ei ole ainakaan täysin käyttäjän muokattavissa.


Tuo ei pidä täysin paikkansa.

Pelikonsoli on viihde-elektroniikan laite, joka on valmistettu videopelien pelaamista varten.

Käytännössä se on pelkkään viihdekäyttöön suunniteltu henkilökohtainen tietokone, jonka arkkitehtuuri (laitteisto sekä ohjelmisto) on täysin suljettu ja suojattu ulkopuolisilta. Yleensä laitteen tuottamaa kuvaa katsellaan televisiosta ja toimintoja ohjataan peliohjaimella.

Huomaa sana käytännössä, se ei tarkoita että sen on oltava, vaan että yleensä ne ovat. Se että ne ovat tähän asti olleet suljettuja ei tee siitä määritelmää, vaan se voi olla suljettu, mutta myös avoin. Pääasia konsolin määritelmässä on tuo laite joka on tarkoitettu videopelien pelaamiseen.

Huomaa siis ero jos laittaa Steam OS:n tavalliseen tietokoneeseen, se ei tee siitä konsolia. Mutta kun se laite on rauta ja softa tasolla suunniteltu pelaamiseen niin se on konsoli.

Jos olet erimieltä niin sitten olemme pysyvästi erimieltä asiasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT