AfterDawn logo

Bitcoinit tekevät tuloa suomalaiseen katukuvaan: Ensimmäinen automaatti avataan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Vuonna 2008 esitelty bitcoin-virtuaalivaluutta tekee tuloaan suomalaiseen katukuvaan, sillä ensi viikolla on tarkoitus esitellä Suomen ensimmäinen bitcoin-automaatti.

Helsingin Asematunneliin 16. joulukuuta avattavalla automaatilla voi vaihtaa tavallista pätäkkää virtuaalivaluutaksi. Automaatti sijoitetaan Levykauppa Äxän tiloihin. Samalla kyseinen myymälä alkaa ottaa vastaan maksuja bitcoinien muodossa. Automaatteja on ollut demokäytössä aiemminkin Suomessa, mutta Levykauppa Äxän automaatti on ensimmäinen jatkuvaan käyttöön tarkoitettu laite.

NyTeknik-sivuston mukaan myös Ruotsissa ollaan avaamassa maan ensimmäinen Bitcoin-automaatti lähiaikoina.

Koska bitcoin-valuutalla ei takanaan mitään keskitettyä tahoa, kuten keskuspankkia, on siihen suhtauduttu hyvin skeptisesti. Bitcoinin suosio huumekaupassa on myös tahrannut valuutan julkisuuskuvaa. Kiinan kansanpankki kielsi hiljan maan pankkeja hyväksymästä bitcoineihin perustuvaa maksuliikennettä.


Bank of America julkaisi syksyllä sen ensimmäisen analyysin bitcoineista. Arviossa todetaan, että bitcoineista voi hyvinkin tulla merkittävä maksuväline tulevaisuudessa.

1 KOMMENTTI

seppotus (vahvistamaton)1/1

Käykääs paikan päällä ja tehää katsaus laitteeseen! kitooos!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT