AfterDawn logo

Tehdaspalo saattaa hidastaa PC- ja älypuhelintuotantoa (päivitetty)

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

SK Hynixin tehtaalla Kiinassa on roihunnut tulipalo, jonka vaikutukset tehtaan tuotantoon ovat väistämättömät. All Things D:n mukaan kyseinen SK Hynixin tehdas on vastuussa jopa 10 prosentista maailman DRAM-siruista. Palosta uutisoi myös esimerkiksi WSJ.

Tehtaalla tuotettuja muisteja käytetään sekä tietokoneissa että nykyisin myös erilaisissa mobiililaitteissa kuten älypuhelimissa. Mikäli olit aikonut päivittää koneen kammat, kannattaa joko olla todella nopea tai odottaa vähän aikaa ja seurata tarkasti hintoja. Heti palon uutisoinnin alkaessa muistikomponenttien hinnat nousivat, eikä vielä tiedetän, kuinka hintataso tulee kehittymään. Myös tuotteiden saatavuus saattaa kärsiä.

SK Hynixin Wuxin tehtaan palo saatiin taltutettua nopeasti, ja vauriot vaikuttavat nykyisten tietojen mukaan pieniltä. Lyhyenkin seisokin vaikutukset suurella tehtaalla ovat kuitenkin tuntuvia. Wuxin tehdas tuottaa noin puolet yhtiön DRAM-siruista.


Päivitys: SK Hynixin edustajat ovat vakuuttaneet, että palo on ulkoa näyttänyt suuremmalta kuin se on todellisuudessa ollut, eikä vaurioita ole syntynyt juurikaan. Palon vaikutukset saattavat siis olla huomattavasti vähäisemmät, kuin aluksi on ollut aihetta pelätä.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Tehtaan edustajan antamiin lausuntoihin kannattaa suhtautua skeptisesti.

hannibal_pjv2/2

Tehtaan udustaja ei panisi pahakseen, jos samasta tuotteesta saisi saman hinnan, joten jos tehtaan edustaja toppuuttelee hintojen nostoa, niin ehkä tähän ei tarvitse suhtautua ihan niin sceptisesti....
tällä kertaa ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki