AfterDawn logo

MSI GS70: "maailman ohuin 17" peliläppäri"

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

MSI on julkaissut uudet pelikäyttöön tarkoitetun kannettavan. Se kantaa nimeä GS70, ja yhtiö kehuu sen olevan sekä maailman ohuin että kevyin 17-tuumainen peliläppäri.

Suorittimeksi on valikoitunut neljännen sukupolven Intel Core i7-4700HQ (2.4-3.4 GHz) ja näytönohjaimena toimii NVIDIA GeForce GTX 765M. DDR3 muistia on 16 GB ja tallennuskapasiteetti on toteutettu hybridiratkaisulla, eli mukana on sekä SSD että HDD. GS70 2OD-002US -mallissa on niin sanottu Super RAID, eli 128GB mSATA SSD * 2 RAID 0 + 1TB HDD, ja edullisemmassa 2OD-001US-mallissa vaatimattomampi 128GB mSATA SSD + 750GB HDD.

Näyttö on Full HD -tarkkuuksinen (1920 x 1080) ja kuvasuhde on 16:9, kokoa tarkalleen 17,3 tuumaa. Koneesta löytyy HDMI 1.4 -portti sekä kaksi mDP-porttia, joten asemaan saa kiinni kerralla jopa 3 lisänäyttöä. Koneesta saa tarvittaessa ulos myös 4K-resoluutiota.


Läppäri on vajaat 2,2 cm paksu ja painoa akun kanssa kertyy 2,6 kiloa. Hintaa kertyy levykokoonpanosta riippuen joko 1800 dollaria tai 2000 dollaria.

2 KOMMENTTIA

H4X0R-X1/2

Herää nopeasti erinomainen kysymys, että mitä oikeaa järkeä tuossa kannettavan 2 x ssd raid 0:ssa oikein on? Etenkin kun koneessa on ruhtinaallinen 16 Gb muistia. Hyöty kahden ssd:n raidimisesta on etenkin peleissä vähäistä, puhumattakaan että kyseessä on läppäri, joka tehokkuudestaan huolimatta ei ole muutenkaan paras laite hyödyntämään tuota nopeutta, monen useamman vuoden vanhan pöytäkoneenkin näyttäessä sille närhen munat.

Sitten kun kyseessä on kuitenkin vain 128 Gb levyt, niin mokomiin sopii vain muutama peli kuitekin kerrallaan. Itse laittaisin mieluummin yhden 256 Gb ssd:n noiden tilalle. Sillä saisi nopean lisätilan lisäksi, hieman paremman akunkeston, sekä säästyisi 0 raidin kommervenkeiltä, jos akku päättää hajota koneen ollessa vuoden ikäinen.

ArttuH5N12/2

16GB DDR3-muistia? No ei pitäisi ihan heti loppua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT