AfterDawn logo

Huhu: Nokialta tulossa Windows 8 -tabletti - kuvissa peruuntunut Windows RT -tabletti

Sami Koivunen Sami Koivunen
2 kommenttia

Kymmentuumaisen Windows RT -tabletin julkistusta odoteltiin alun perin jo viime vuodelle, mutta nyt tablettiprojektin lähellä työskentelevät lähteet ovat kertoneet The Vergelle projektin peruuntuneen, jotta Nokia voisi keskittyä täysverisen Windows 8 -tabletin kehittämiseen.

Aiemmin korealaiselle Never Cafe -foorumille ilmestyi viisi kuvaa väitetystä Windows RT -tabletista. Tabletin suorittimena kerrotaan olevan Nvidian Tegra 3 ja muistina kaksi gigatavua RAM-muistia. Laturiliitäntä on Surface-tabletin tapaan magneettinen ja liitännöistä löytyvät USB ja HDMI. Laitteessa on paikka SIM-kortille ja yhteyksistä löytyy LTE.

Kuvien aitouteen kannattanee suhtautua varauksellisesti, mutta ainakin WPCentral-sivuston mukaan kuvissa ei vaikuta olevan jälkiä Photoshop-käsittelystä. Kuvan vuotajan kerrotaan saaneen kuvat "lahjaksi Nokialla työskentelevältä ystävältä".




2 KOMMENTTIA

tataka1/2

pieni vinkki nokialle vaikka eivät ole päästäneet mua kehittelemään jytkytablettia: ei atom clovertrail eikä ivy bridgeä, paitsi jos ne tulee samaan laitteeseen jolloin akkukesto ja teho hyviä, tosin sen olisi voinut jo viimevuoden windows 8 julkaisun aikaan tehdä. sekä ei rt versiota, koska niissä hinta laatusuhde huonompi, ja muutenkin iso miinus kun perinteiset työpöytäsovellukset ei toimi.

bay trail atom tai amd temash jos halvempaa parempaa akkukestoa,tehoa haswell hybridi. tosin kannattaa tehttomistakin tehdä hybridejä..

hannibal_pjv2/2

Well, aito win8 täppäri kuulostaa viksummalta valinnalta tässä vaiheessa. Jos ja kun metrosta tulee defacto alusta, jolle kaikki MS-pohjaiset ohjelmat tehdään, niin RT-versiolle saattaa löytyä paremmin käyttöä. Siihen saalla työpöytäsovellusyhteensopivuus lienee Mikkisoftan suurin kilpailuvaltti iTäppäreitä ja Google-härpäkkeitä vastaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT