AfterDawn logo

Kiinnostus 3D-televisioita kohtaan hälventynyt

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
13 kommenttia

Brittiläinen tavarataloketju John Lewis kertoi Trusted Reviewsille, että kuluttajat eivät ole enää kiinnostuneita 3D-televisoista samassa määrin kuin muutama vuosi sitten. Kuluttajien huomio on siirtynyt älytelevisoihin.

Kiinnostus 3D-televisioita kohtaan ei ole hävinnyt kokonaan, mutta se on selvästi laskenut eikä se ole enää tärkein syy hankkia televisio. 3D:n yleistymisen jarruna on ollut pari tärkeää syytä, joiden takia tekniikka ei ole pystynyt vastaamaan kuluttajien tarpeita. Yksi tärkeimmistä syistä on 3D:n edellyttämät katselulasit, joita ihmiset eivät halua käyttää katsoessaan televisiota. Toinen tärkeä syy kuluttajien kiinnostuksen lopahtamiselle on 3D-sisällön niukkuus.

Elokuvateattereissa 3D:llä menee ilmeisesti hieman paremmin. John Lewisillä Vision Buyerina työskentelevä John Kempner katsoo, että katselulasien pakollisuus ei häiritse katselukokemusta teatteriolosuhteissa yhtä paljoa kuin olohuoneissa.


Kempnerin mukaan televisioiden "älykkäät ominaisuudet" kiinnostavat 3D:tä enemmän, koska kuluttajat kokevat saavansa hyötyä sen ominaisuuksista.

13 KOMMENTTIA

akse1/13

Häiritsee kyllä teatterissakin.. Mielummin käyn katsomassa 2D versiossa kunhan on samassa salissa jne.

Joskus tosin näyttävät 2D versiot pikkusalissa joten ehkä hieman tuollainen vertailu ainakin suomessa kärsii tasapuolisuudesta.

niksutin2/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:

Häiritsee kyllä teatterissakin.. Mielummin käyn katsomassa 2D versiossa kunhan on samassa salissa jne.

Joskus tosin näyttävät 2D versiot pikkusalissa joten ehkä hieman tuollainen vertailu ainakin suomessa kärsii tasapuolisuudesta.

Samaa mieltä. Lähinnä häiritsee tuo efekti, kun se ei kunnolla toimi. Omassa televisiossa en ole edes 3d:tä kokeillut.

Mauriland3/13

Normi 3D elokuvat teatterissa on semmoisia etten pysty nautinnolla kattomaan kun näen siinä sitä vilkkumista. Hobitti oli HFR 3D niin se oli nautinnollinen katsoa kun ei välkytellyt.

Jos tulisi enempi HFR 3D sisältöä niin olisi mukavampi.

Telkoissa on niin montaa omituista tyyliä tehdä se 3D että osa noista varmasti vienyt mielenkiintoa. esim passiivinen 3D elämys on ihan pyllystä kun kuvan joka toinen juova on yhdelle silmälle niin kuvasta ei tule enään silloin FullHD:ta.

Getari4/13

Ymmärrän jotenkin nuo 3D tv:t, koska niitä hiomalla ne voisivat toimia todella hyvin. Älytelevisioissa häiritsee, puhe tunnistus ja tommoiset

Lumikki5/13

Ei kiinnosta 3D nykyisessä muodossa, eikä kiinnosta äly TV:t missään muodossa. Itse haluan mielummin paremman kuvan ja äänen kuin jotain epämääräistä 3D-efektiä. Ja monet äly-TV:n ominaisuuksista pystyy hoitamana muilla laitteilla paljon paremmin, johtuen "kauko-ohjain" pohjaisesta käyttöliittymästä.

daim0n6/13

KYllä se kuvanlaatu kiinnostaa TV:ssä ehdottamasti eniten :p sen jälkeen liitännät :)

Bodomed7/13

Kyllä se eniten kiinnosttaa kuvanlaatu, liitännät ja hinta. Sitten kaikki muu on mukavaa plussaa siihen päälle. Tietenkin kuvan koko on myös tosi suuressa merkityksessä.

jartar8/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ei kiinnosta 3D nykyisessä muodossa, eikä kiinnosta äly TV:t missään muodossa. Itse haluan mielummin paremman kuvan ja äänen kuin jotain epämääräistä 3D-efektiä. Ja monet äly-TV:n ominaisuuksista pystyy hoitamana muilla laitteilla paljon paremmin, johtuen "kauko-ohjain" pohjaisesta käyttöliittymästä.


Pelkän kuvanlaadun ehdoilla oma telkkari ostettu. 3D mallin joutui ostamaan koska paremmat paneelit ovat nykyisin aina 3D malleja. Laseja en omista, enkä sellaisia osta. "Älyominaisuuksia" kerran testannut ja se kyllä riitti. Harmi vaan, että kehitys menee lähinnä turhien ominaisuuksien kehittämiseen. Joutuu maksamaan ominaisuuksista joita ei tarvitse. Toisaalta hyvää kuvanlaatua saa edullisesti ostamalla markkinoilta poistuvia malleja. Uusissa malleissa kun on kehityksen paukut laitettu turhuuksiin...

Äänenlaatu on telkkareista tuhottu jo aikoja sitten. Ohueen telkkariin ei kunnollisia kaittumia mahdu ja se näkyy suoraan äänenlaadussa. Mun vanhassa saman merkkisessä paksummassa taulutv:ssä on todella paljon parempi äänenlaatu kuin uudessa litteämmässä versiossa.

Lumikki9/13

Kas tosiaan, monikanava äänet minulla on otettu yleensä av-vahvistimesta. Joten tarkoitin yleensäkin kunnollista kuvaa ja ääntä. Eihän tuosta TV:stä oikeasti tarvita kuin se hyvä kuva. Itse asiassa pelkkä iso näyttö ajaisi saman asian. Virittimen ja äänet saa toisillakin laiteilla paremmin.

Joo, aika paljon nykyään myydään oheisominaisuuksilla asioita joille ei todellisuudessa ole edes tarvetta. Ehkä tämä on sitä turhamaisuutta eli kun muillakin on, niin minullakin pitää olla.

Luodaan joku uusi asia ja sitten mainostetaan sitä joka paikassa kuinka hienoa, uutta ja trendikästä se on. Ihmiset menee lankaan ja luulevat että sille on todellista käyttöä, kun todellisuudessa se oli lähinnä "leikkikalu" hetkelliseen huvitteluun.

Markkinointi ja sosiaallisuus kun osaa luoda mielikuvia tarpeettomiin asioihin todella hyvin. Mutta kaikki muoti ilmiöt menee aina ohi. Pitäisi osata käyttää sitä harkintaa ja huomata mikä on sitä todellista tarvetta ja mikä ohimenevää trendiä "voi kun olisi kiva olla tuollainen" tarvetta.

AhKeefas10/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Normi 3D elokuvat teatterissa on semmoisia etten pysty nautinnolla kattomaan kun näen siinä sitä vilkkumista. Hobitti oli HFR 3D niin se oli nautinnollinen katsoa kun ei välkytellyt.

Jos tulisi enempi HFR 3D sisältöä niin olisi mukavampi.

Telkoissa on niin montaa omituista tyyliä tehdä se 3D että osa noista varmasti vienyt mielenkiintoa. esim passiivinen 3D elämys on ihan pyllystä kun kuvan joka toinen juova on yhdelle silmälle niin kuvasta ei tule enään silloin FullHD:ta.

ja minkähänkokoinen ruutu saa olla että äksönin lomasta huomais jotain lomittelua?
Toki 1920x540-even=vasen ja 1920x540-odd = oikea EI OLE sama kuin jos molempiin silmiin tulisi passiivisesti täysreso

Silloin pitää ostaa LG:n UHD malli, jossa tuo asia on sulle korjattu (kaxkyt-tonnii USD)

Parastahan on jos saadaan lenticular systeemi tai oikeastaan mikroprisma järjestelmä, jolloin edes passiivilaseja tai klipsejä ei tarvita ja aktiivilasien aktiivinen välkyntä on vain kaukainen muisto antiikkiajoista, jolloin paristoja latailtiin ja kateellisena seurattiin viksumpien passiivilasihankintoja (ja haukuttiin että ne oli ihan pyllystä grrr)

On huomattavaa että vaikka esim. Parallel Barrier antaa lasivapaan Nintendo tyyppisen tunnelman, niin esrona on 4D Light Field eli silmän fokusoinnin osuminen vihdoin yksiin myös 3D kuvan kanssa - tämä siis prismoilla.
Saas nähdä jäävätkö migreenit ja epilepsiakohtaukset sekä lapsikielto -uutisointi myös historiaan

LG:n 84 tuumaisen ostaisin jos ois varaa :-/

bfr11/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ei kiinnosta 3D nykyisessä muodossa, eikä kiinnosta äly TV:t missään muodossa. Itse haluan mielummin paremman kuvan ja äänen kuin jotain epämääräistä 3D-efektiä. Ja monet äly-TV:n ominaisuuksista pystyy hoitamana muilla laitteilla paljon paremmin, johtuen "kauko-ohjain" pohjaisesta käyttöliittymästä.

Itselläni on LG:n passiivi-3d "älytelkkari", ja voin kyllä suositella. Kaukosäädin toimii "wiimote" tyyppisesti, eli ajaa tavallaan hiiren virkaa, käyttöliittymä on dashboard-tyyppinen isoilla ikoneilla(netflix, viaplay, jne.) ja passiivi-3d toimii mielestäni aktiivia paremmin, eikä lasitkaan maksa mitään(niitä tuli itseasiassa iso läjä mukana). Lisäksi toi mahdollistaa ns. "Dual Play"-moodin, jolloin split-screen peleissä molemmat pelaajat näkevät lasien läpi vain oman kuvansa, eikä telkkarin pinta-alaa tarvitse jakaa paloihin.

avthein12/13

3D-lasien ohella suorassa istuminen (jotta 3D-näkymä toimisi) vie kiinnostusta. Lähinnä elokuvateatterit joissa toimii (hyvillä laitteilla).

Ehkä sitten 3D-TV kiinostaa kun 3D onnistuu holografisesti ilman lisälaseja tms. kikkailuja. Kotikäytössä ehkä enempi 3D-pelit yms. soveltuvampia.

bfr13/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

3D-lasien ohella suorassa istuminen (jotta 3D-näkymä toimisi) vie kiinnostusta. Lähinnä elokuvateatterit joissa toimii (hyvillä laitteilla).

Ehkä sitten 3D-TV kiinostaa kun 3D onnistuu holografisesti ilman lisälaseja tms. kikkailuja. Kotikäytössä ehkä enempi 3D-pelit yms. soveltuvampia.

Itse en ole kyllä huomannu mitään ongelmaa istuma-asennon suhteen(en ainakaan ole kiinnittänyt huomiota, eli oletettavasti ei ongelmaa), mutta noin ylipäänsä toi 3D on suhteellisen turha ominaisuus tämän hetkisellä tekniikalla. Ihan hauskaa välillä mutta ei sitä erityisesti 2D:nä katsottaessa osaa kaivata, ja välillä se jopa ärsyttää. Toi saman tekniikan mahdollistama, manitsemani dual-play on tosiaan jo hauskempi sovellutus, vaikkei suoranaisesti 3d:hen liitykkään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki