AfterDawn logo

Haswell-prosessoreilla voi olla yhteensopivuusongelmia virtalähteiden kanssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

USB 3.0 -ongelman lisäksi Haswell-kokoonpanoon päivittävän kannattaa ottaa huomioon eräs seikka, joka ei välttämättä tule ihan heti mieleen. Intelin kesällä esiteltävät prosessorit eivät välttämättä ole yhteensopivia vanhojen virtalähteiden kanssa.

Ongelmana on etteivät vanhemmat ja heikkolaatuisemmat virtalähteet välttämättä kykene syöttämään tarpeeksi pientä virtaa (0,05 ampeeria) tarpeeksi tasaisella jännitteellä C6- tai C7-tilassa olevalle Haswell-suorittimelle. Tuloksena on järjestelmän kaatuminen. Ivy Bridge -suorittimien tarvitsema minimivirta on 0,5 ampeeria, eli kymmenkertainen verrattuna Haswelleihin.

Uutta virtalähdettä ei välttämättä tarvitse ostaa, sillä ongelman saa ratkaistua kytkemällä C6- ja C7-virransäästötilat pois päältä.


Asiasta uutisoi VR-Zone, jonka tiedot TechReport pian vahvisti.

3 KOMMENTTIA

olliboi1/3

amd:llä ei ole tälläsiä ongelmia

muppis2/3

Originally posted by olliboi:

amd:llä ei ole tälläsiä ongelmia

Ei niin, kun ne vetää virransäästötilassakin enemmän ampeereita kuin Intel täydellä kuormalla.. ;)

H4X0R-X3/3

Originally posted by muppis:

Originally posted by olliboi:

amd:llä ei ole tälläsiä ongelmia

Ei niin, kun ne vetää virransäästötilassakin enemmän ampeereita kuin Intel täydellä kuormalla.. ;)


Isku arkaan pakkaan, suoraan jähdytyksen alle. ;) Täytyy näin Phenom x6 @ 4 ghz 1100t:n omistajana puollustautua ja esittää, että asia ei ole noin yksiselitteinen. http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2...-1100t-review/7

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT