AfterDawn logo

Steam tuo kuukausimaksulliset pelit osaksi palveluaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Valve laajentaa Steamin toiminnallisuutta ottamalla mukaan kuukausimaksulliset pelit, joiden tilauksia voi nyt hallita suoraan Steamin kautta.

Steam on jo aiemmin myynyt kuukausimaksullisia pelejä, mutta maksut ja muut hallintatoiminnot on pitänyt hoitaa kuitenkin Steamin ulkopuolella. Aiemmin ladattavina ovat olleet esimerkiksi Eve Online sekä Rift.

Ensimmäinen kokonaan Steamin kautta toimiva kuukausimaksullinen peli tulee olemaan massiivinen verkkomoninpeli Darkfall Unholy Wars. Pelin alkuperäinen hinta on julkaisun hetkellä 39,95, jonka jälkeen pelaaminen maksaa 14,95 euroa kuukaudessa. Kuukausimaksun voi maksaa suoraan Steamin kautta, jossa tilauksen voi myös irtisanoa. Lisää pelejä on luvassa myöhemmin.


Kuten Bit-tech huomauttaa, kuukausimaksuihin perustuva pelimalli on ollut laskeva trendi ilmaisten pelien vallatessa alaa. Ilmaisissa peleissä rahoitus perustuu pelaajien ostamiin pelin sisäisiin päivityksiin kuten uusin hahmoihin, aseisiin ja muihin sisältöihin. Siitä huolimatta kuukausimaksullisten pelien klassikolla World of Warcraftilla on edelleen vankka 10 miljoonan kuukausitilaajan kannattajakunta.

6 KOMMENTTIA

tataka1/6

toi on ihan järjetöntä yhden pelin kuukausimaksu, mä luulin että tulee joku 10 e kk ja saa pelata useita pelejä sillä hinnalla

wow taitaa olla ainoa joka on pidemmän päälle kannattanut noissa kuukausimaksuissa. kaikki muut maksaa kerran tai sitten on free to play(tai pay to win) peleiksi muuttuneita.

mun ennustus on ettei toi peli kauaa ole 40 e kerralla ja sitten 15 e kk. onneksi. miälenvikasta touhua!

mcmopo2/6

Eipä tule menestymään tämä palvelu. Tämä johtuu kokonaan siitä että steami vetää välistä 30% rahoista. Normaaliessa peleissä tämä on mahdollista koska steam kasvattaa myyntiä niin paljon että tuo raha saadaan takaisin myynneillä. Mutta kun kyse on kuukausimaksusta niin ei se steami siinävaiheessa paljon myyntiin vaikuta.

Undercova3/6

Ei se 15e ole paha jos sille saa vastinetta, vastaa muutamaa kaljaa baarissa. Noissa F2P-peleissä meinaa vaan mennä siihen että voi oikealla rahalla ostaa paremmat kamat tai muuten helpottaa jos helppoa peliä, mikä ei nappaa kyllä yhtään. Kosmeettinen sälä on vielä ok.

tataka4/6

Originally posted by Undercova:

Ei se 15e ole paha jos sille saa vastinetta, vastaa muutamaa kaljaa baarissa. Noissa F2P-peleissä meinaa vaan mennä siihen että voi oikealla rahalla ostaa paremmat kamat tai muuten helpottaa jos helppoa peliä, mikä ei nappaa kyllä yhtään. Kosmeettinen sälä on vielä ok.

joo joissakin f2p jutut on tehty tosi hyvin, joissakin se on pay2 win, eli homma kusettu kunnolla.

mä ihmettelen että joku olisi valmis maksamaan liittymismaksun(40e) ja sitten 15 e kk.. sen 15 e kk ymmärtäisin jos siihen tulisi monta peliä(kuten leffoissa netflix) mutta itse en ainakaan pystyisi pelaamaan yhtä peliä niin paljoa että kokisin että olisi hyvä diili. no wowin ja muiden(kuten tämänkin) salaisuus on se että saadaan porukka koukkuun ja sit kun on maksanut sen kuukausimaksun niin kokee että pitää pelata kokoajan, ihme ettei ketään ole kritisoinut tota mallia...

itse tykkään pelata montaa eri peliä enkä jaksa samaa peliä kerrallaan kauaa, jolloin mun tietysti kannattaa ostella humble bundle ja steam alennuksia.

mä en itse lähde tuollaiseen kk maksuun kun en tahdo tulla riippuvaiseksi, tosin enpä olisi eka työkyvytön masentunut asperger joka olisi jäänyt koukkuun wow yms massiivimoninpeleihin

Tomppa895/6

Eipä itteä ainakaa paljoo hetkauta maksaa 15€ kuussa harrastuksesta. Enemmän itteä huvittaa ihmiset, jotka ei voi pelaa kuukausi maksullisia pelejä, koska ne on kalliita. Samaan aikaan samat jannut upottaa tyylii 100€ kuussa random peleihi Steamissa, joita pelaa tyylii 2h ettei kerkee ees tajuta koko pelistä mitään.

Ja monet F2P modelit on huomattavasti kalliimpia kun 15€ kuussa. Puhumattakaan sitten kunnon Pay to win peleistä. Kuukausimaksullisia ne on tavalla tai toisella ne F2P pelitkin usein. Kattoo jotain esim. World of Tanksia, niillä on iha jees F2P model. Käytännössä peliä voi testaa täysin ilmaseksi, mutta jos haluaa pelaa pidempää nii pakko käytännössä ostaa 10€ hintanen premium joka kuussa. Siihen sitten päälle voi muuta sälää vielä ostella.

Harhaan johtava käsitteenä yleensäkin F2P, kuulostaa siistiltä, mutta todellisuudessa maksaa aivan yhtä paljon tai enemmän. Näin siis MMO ja F2P FPS puolella. Toki on näitä ei MMO puolelle kuuluvia pelejä, joita voi pelata täysin ilmaiseksikin dota-pelit, Path of Exile, Bloodline Champions, ...

H4X0R-X6/6

Originally posted by tataka:

Originally posted by Undercova:

Ei se 15e ole paha jos sille saa vastinetta, vastaa muutamaa kaljaa baarissa. Noissa F2P-peleissä meinaa vaan mennä siihen että voi oikealla rahalla ostaa paremmat kamat tai muuten helpottaa jos helppoa peliä, mikä ei nappaa kyllä yhtään. Kosmeettinen sälä on vielä ok.

joo joissakin f2p jutut on tehty tosi hyvin, joissakin se on pay2 win, eli homma kusettu kunnolla.


Voit olla oikeassakin, mutta itse en ole vielä kertaakaan nähnyt sellaista play for free peliä, joka ei olisi pay to win tai olisi edes jossakin mielessä vapaa cheattaamisesta.

Ehkä pahimpana voisi mainita C&C tibeium alliances pelin. Ns. Loppusota ei ollut vain "pay to win", se oli enemmänkin "insert even more coin to win". Jotku pelaajista käyttivät peliin helposti satoja euroja, n. kuukauden sodan aikana. Pistihän se vähän sanattomaksi, kun joku huomattavasti heikompi oli vain bruteforcettanut puollustuksen reippaan 20 hyökkäyksen vyöryllä, kun alkuperäisillä pisteillä hyökkäyksiä saisi 3 kpl.

Puhumattakaan siitä perhanan korjausajasta, joka oli niin järjetön, että ilmaispeluusta ei tullut yhtään mitään. Puhumattakaan siitä, että kuinka tuo jatkuvasti ylöspäin korjattu korjausaika, pelasi entistä pahemmin pay to win pussiin, kun osti vain 1 kk capit niin kyllä pärjäsi.

Sitten vasta päästiin kusettamisiesn puoleen, peliinhän kehitettiin aivan järjetön määrä kaikenmaailman simulaattoreja ja automaattiscriptejä. Ja mikä oli politiikka näitä kohtaan? EA:n mielestä ne olivat sallittuja (simuloimiset strategiapelissä).

Tuon pelin jälkeen ei ole tullut pay to win pelejä pelattua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT