AfterDawn logo

Ainakin osa Broadwell-prosessoreista juotetaan emolevylle

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Huhumylly Intelin Broadwell-prosessoreiden BGA-kantojen ympärillä jatkuu siitä huolimatta, että Intel on virallisesti vahvistanut LGA-kantaisten prosessoreiden valmistamisen myös tulevaisuudessa. Uusin tieto tulee Tech Report -sivustolta, jonka mukaan ainakin osa Broadwell-siruista on juotettu pysyvästi emolevylle.

"Luotettavien teollisuuslähteiden" mukaan osa halvemmista Broadwell-piireistä tulisi tarjolle ainoastaan BGA-paketissa ja emolevylle juotettuna. Sama lähde kuitenkin kertoo, että myös perinteisiä LGA-kannallisia malleja on tarkoitus rakentaa ainakin vuoteen 2016 saakka.

Tech Reportille puhuneen lähteen mukaan siirtymisestä BGA-kantaan olisi hyötyä erityisesti isompien emolevyvalmistajien kohdalla, sillä ne voisivat ostovolyymiensa voimalla valikoida Intelin tarjonnasta parhaat sirut päältä omia emolevyjään varten. Käytännössä se voisi tarkoittaa valmiiksi ylikellotettuja prosessoreita tai ainakin varmistetusti hyvin kellottuvia kokoonpanoja.


Keskustelu emolevylle juotetuista prosessoreista ei uusimmankaan tiedon myötä juuri etene suuntaan tai toiseen. Jo koko keskustelun aloittaneessa PC Watch -sivuston raportissa mainitaan, että Intelin tarkoituksena ei ole siirtää koko mallistoa BGA-kantaan, vaan tarjolla pidetään myös LGA-kantaisia malleja erityisesti tehokkaampien prosessoreiden osalta.

BGA-kantoihin siirtyminen on luonnollinen askel osassa tarjontaa kuten yhä ohenevissa All-in-one-koneissa sekä mahdollisesti olohuoneisiin tarkoitetuissa HTPC-kokoonpanoissa, mutta mikään tähän saakka nähdyistä kannanotoista ei ennusta koko LGA-kannasta luopumista.

1 KOMMENTTI

jvph761/1

Kohta ihmisillä on pelkästään niitä tablet-lätkiä joissa on kaikki. Ja kaikki softapuoli / rautapuoli hoituu "pilvessä" eli servereillä. Ja paatuneet rautaharrastajat joutuvat kokemaan kylmän kalkkunan kun rautakaupasta ei saa enään rautaa vaan tabletteja prkl :/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT