AfterDawn logo

PC:t eivät enää vastaa yksin suurimmasta osasta DRAM-tilauksia

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

IHS iSupplin tutkimuksen mukaan perinteisten tietokoneiden osuus DRAM-markkinoilla on pudonnut ensimmäistä kertaa alle 50 prosentin. Pääsyynä tähän ovat kasvavat tablettimarkkinat.

PC:t söivät toisella vuosineljänneksellä 49 prosenttia kappalekohtaisista DRAM-toimituksista. Vuoden alussa luku oli 50,2. Muutos on siis ollut jo nähtävissä, ja nyt analyytikot povaavatkin jatkuvaa laskua. Ensi vuoden loppuun mennessä tietokoneiden osuuden odotetaan putoavan jo 42,8 prosenttiin, vaikka kappalemääräiset tilaukset ovatkin nousussa.

Taulutietokoneiden osuus on noussut vuoden alun 1,6 prosentista nykyiseen 2,7:ään. Osuuden odotetaan moninkertaistuvan vuoden 2013 aikana aina 6,9 prosenttiin saakka. Myös puhelinten osuus on ollut voimakkaassa nousussa, ja mobiililaitteiden ja tablettien yhteenlaskettu osuus on ensi vuoden jälkeen 26,7 prosenttia. Monet muistivalmistajat ovatkin jo alkaneet entistä enemmän panostaa mobiililaitteisiin sopivien muistien kehittämiseen, vaikkeivät PC-markkinat olekaan mihikään katoamassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT