AfterDawn logo

DRAM-muistien hinnat lähdössä nousuun

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

DRAM-muistien hinnat ovat pysyneet kuluneen vuoden aikana enimmäkseen paikoillaan muistivalmistaja Elpidan konkurssitilanteen takia. Micronin ostettua Elpidan hinnat ovat kuitenkin lähteneet liikkeelle, kuluttajien kannalta väärään suuntaan.

Toistaiseksi DRAM-hintojen nousu selittyy Elpidan varastojen tyhjentämisellä, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa pitemmällä aikavälillä muistien hintoihin. Tästä huolimatta analyytikot uskovat, että muistien hinnat tulevat nousemaan vuoden loppupuoliskolla.

Kannattaneekin siis harkita omien muistiostoksien ajankohtaa, sillä jos merkkeihin on luottamista, ei muisti tule ainakaan lähiaikoina halventumaan. Viimeksi DDR3-muistien tultua markkinoille kysynnän kasvettua nopeammin kuin tarjonta, DDR3-muistien hinnat päätyivät nousemaan noin kaksinkertaiseksi puolen vuoden sisään.


2x4 Gt DDR3 1600 MHz muistien hintakehitys. Kuva: Hintaseuranta

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

Juuri ostin pöytäkoneeseen lisää muistia, kun halvalla saa ja meinasin päivittää myös sylimikron, joten ilmeisesti se kannattaa päivittää pian.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki