AfterDawn logo

WSJ: Apple kehittää holistista karttapalvelua

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Wall Street Journal on julkaissut pitkän ja yksityiskohtaisen artikkelin, jossa valotetaan Applen ja Googlen historiaa karttabisnekseen liittyen. Apple on käyttänyt alusta lähtien Googlen karttateknologiaa iPhonessa, mutta asia muuttuu tämän vuoden aikana. Jo viime vuoden lopulla Apple vaihtoi Googlen geokooderin (muuttaa koordinaatit katuosoitteeksi) omaan.

Artikkelista selviää, että yhtiöiden väliset suhteet ovat alkaneet rakoilla ensimmäisen Androidin laajentumisen myötä. Googlesta tuli Applen kilpailija Androidin myötä, mikä näkyi myös siinä mitä karttapalveluita Apple sai käyttöönsä. Apple on rakentanut omia karttojaan jo vuodesta 2009 lähtien, jolloin se osti Google Mapsin kaltaista palvelua kehittäneen Placebasen. Apple on nopeuttanut kehitystä sen jälkeen ostamalla zoomattavia 3D-karttoja kehittäneen Poly9:n ja fotorealististen karttojen tekoon erikoistuneen C3 Technologiesin. Yhtiö on myös alkanut ostamaan liikennetietoja.


WSJ:n mukaan Applen tavoitteena on rakentaa holistinen eli kokonaisvaltainen karttapalvelu mobiilikäyttöön. Apple aikoo esimerkiksi integroida karttansa iCalendar-kalenteriohjelmaan. Näin sovellus pystyy varoittamaan käyttäjäänsä kun sovittu tapaaminen lähestyy ja liikenne vaikuttaa ruuhkaiselta.

Lehden tietojen mukaan Apple julkaisee "iMapsinsä" myöhemmin tänä vuonna. Apple saattaa esitellä karttojaan kehittäjille jo ensi viikolla, jotta nämä ehtisivät muuttaa ohjelmiaan yhteensopiviksi sen kanssa. Myös Googlella on jotakin uutta kerrottavaa karttoihin liittyen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT