AfterDawn logo

Intel tarjoaa prosessorivakuutusta ylikellottajille

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Intel tarjoaa ylikellottajille mahdollisuutta ostaa prosessorilleen vakuutus, jonka perusteella Intel toimittaa uuden prosessorin ylikellotuksessa hajonneen tilalle. Vakuutus on tarjolla Intelin kerroinlukottomille Sandy Bridge - ja Sandy Bridge-E -malleille.

Normaalisti esimerkiksi liian korkeiden käyttöjännitteiden aiheuttamat vahingot eivät kuulu Intelin myöntämän takuun piiriin.

Performance Tuning Protection Plan -niminen vakuutus on voimassa prosessorin normaalina kolmen vuoden takuuaikana ja siihen kuuluu yksi vaihtoprosessori. Vakuutuksen hinta vaihtelee prosessorimalleittain.

Halvimmillaan vakuutuksen saa 20 dollarilla (Core i5-2500K), keskihintainen vakuutus maksaa 25 dollaria (Core i7-2600K, Core i7-2700K) ja kalliimpien mallien kohdalla hinta on 35 dollaria (Core i7-3930K, Core i7-3960X).


Ehtoihin kuuluu myös, että yksi prosessori voidaan vakuuttaa vain kerran ja vakuutuksen voi siirtää toiselle henkilölle alkuperäisen prosessorin myynnin yhteydessä. Lisäksi ehdoissa mainitaan, että uutta prosessoria ei voi vaatia ensimmäisen 30 päivän aikana.

Vakuutuksesta ei juuri ole hyötyä pientä lisätehoa etsivälle peruskäyttäjälle, sillä prosessorin hajoamisen mahdollisuudet ovat kohtalaisen pienet sisäänrakennettujen suojausten ansiosta. Sirujen maksimitehoja hakevien harrastajien kannalta kolmenkympin lisäpanostus saattaa kuitenkin olla kannattavaa.

2 KOMMENTTIA

Kiedis1/2

Aika halpa on vakuutus. Odotin jotain 70e hintaa.

Sopii muuten ihmetellä, millaisella katteella Intel myy prossujaan, jos 25e lisähinnalla antavat uuden hajonneen tilalle. Kuitenkin prossuista maksetaan kaupoissa satoja euroja. Ja tappiollahan ei varmaan Intelkään uusia prossuja tarjoa.

squi2/2

Originally posted by Kiedis:

Aika halpa on vakuutus. Odotin jotain 70e hintaa.

Sopii muuten ihmetellä, millaisella katteella Intel myy prossujaan, jos 25e lisähinnalla antavat uuden hajonneen tilalle. Kuitenkin prossuista maksetaan kaupoissa satoja euroja. Ja tappiollahan ei varmaan Intelkään uusia prossuja tarjoa.

Intelillä on varmaan laskettu, että aika harva noita vaihtprossuja tulee todellisuudessa vaatimaan, eli ne muutamat prosessorit voidaan antaa pois vaikka ilmaiseksi kunhan useampi maksaa tuota pariakymppiä varmuuden vuoksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki