AfterDawn logo

Tekniikkajätit kehittelevät uutta DRM-tekniikkaa muistikorteille

Teemu Laitila Teemu Laitila
9 kommenttia

Viisi tekniikan alan jättiyritystä ilmoittaa, että yhtiöt ryhtyvät yhteistyössä kehittämään uutta suojaustekniikkaa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa erityisesti kopiosuojatun HD-videon levittäminen muistikorteilla.

Tekniikkaa ryhtyvät kehittämään Panasonic, Samsung, SanDisk, Sony ja Toshiba, joiden yhteisellä painolla niiden kehittämä tekniikkaa myös todennäköisesti löytää tiensä laitteisiin.

Yhtiöiden tiedotteen mukaan tekniikka muodostuu "Flash-muistien yksilöllisistä tunnisteista sekä vahvoihin julkisiin avaimiin perustuvasta järjestelmästä". Tunnisteiden ja salauksen avulla mahdollistetaan HD-tasoisen videokuvan jakelu verkon yli ja sen kerrotaan olevan erityisen hyödyllistä Android-laitteille, televisioille sekä Blu-ray-soittimille.


Tekniikan takana olevat yhtiöt odottavat uuden standardin olevan valmis ensi vuoteen mennessä, jolloin sitä voitaisiin aloittaa lisensoimaan laitevalmistajille.

9 KOMMENTTIA

horgh1/9

Taas haaskataan rahaa tuollaisen kehittämiseen. Tuossahan kerrotaan suoraan, että olisi käyttäjälle mahdollisimman vaikea, nettiyhteys vaaditaan esimerkiksi. Laitonta kopiointia tämä ei edelleenkään, kuten ei mikään muukaan DRM koskaan aiemmin, tule lopettamaan. Siis rehelliset kuluttajat kärsivät, muille ei merkitse mitään.

Miksei näistä ihan oikeasti tajuta luopua? Minkä hyödyn nuo yhtiöt näissä näkevät?

AnonymousFinland (vahvistamaton)2/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:

Taas haaskataan rahaa tuollaisen kehittämiseen. Tuossahan kerrotaan suoraan, että olisi käyttäjälle mahdollisimman vaikea, nettiyhteys vaaditaan esimerkiksi. Laitonta kopiointia tämä ei edelleenkään, kuten ei mikään muukaan DRM koskaan aiemmin, tule lopettamaan. Siis rehelliset kuluttajat kärsivät, muille ei merkitse mitään.

Miksei näistä ihan oikeasti tajuta luopua? Minkä hyödyn nuo yhtiöt näissä näkevät?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutinen:

sitä voitaisiin aloittaa lisensoimaan laitevalmistajille

Siinähän se on sanottu, raha ratkaisee aina. Vain osa rahoista tulee kuluttajilta.

AnonymousFinland (vahvistamaton)3/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:

Taas haaskataan rahaa tuollaisen kehittämiseen. Tuossahan kerrotaan suoraan, että olisi käyttäjälle mahdollisimman vaikea, nettiyhteys vaaditaan esimerkiksi. Laitonta kopiointia tämä ei edelleenkään, kuten ei mikään muukaan DRM koskaan aiemmin, tule lopettamaan. Siis rehelliset kuluttajat kärsivät, muille ei merkitse mitään.

Miksei näistä ihan oikeasti tajuta luopua? Minkä hyödyn nuo yhtiöt näissä näkevät?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutinen:

sitä voitaisiin aloittaa lisensoimaan laitevalmistajille

Siinähän se on sanottu, raha ratkaisee aina. Vain osa rahoista tulee kuluttajilta.

johtaja594/9

Sillälailla, taas rehellisiä kuluttajia kiusataan.

mcmopo5/9

Tuokin varmaan murretaan alta yksikön. Mutta toisaalta tuo voisi korvata blutayn kokonaan. Varsinkin pelikonsoleissa tuollainen tekniikka olisi hyödyksi nopeuden takia. Samalla voisi kasvattaa kapasiteettiä tekniikan kehittymisen myötä. Itse valitsisin mieluummin tällaisen vaihtoehdon enneminkuin pilvipalvelut missä katsotaan videoita internetyhteyden ylitse.

Lumikki6/9

Miksi tarvitsemme DRM:ää muistikorteille, jos me jo maksamme hyvitysmaksuja?

Jotenkin outoa ajattelua, eli tällä hetkellä ei suojausta muistikorteista. Mutta sille pitää saada suojaus jotta HD-materiaalin voisi siihen laittaa. Siis onko kopiosuojatun HD-materiaalin käyttö tällä hetkellä estetty muistikorteille? Mistä me maksamme hyvitysmaksuja sitten tällä hetkellä?

DRM:n tarkoitus on vain ja ainoastaan rajoittaa jotain asiaa, se ei koskaa SALLI asioita. Koska ilman DRM:ää se on aina sallittua, lain rajoissa.

Eli käytännössä tässä on kyse siitä että materiallissa HD on DRM ja sitä ei voi laittaa paikkaa B ilman DRM. Jotta yhtiöt voisi kontrolloida KAIKKEA materiaalia, niin KAIKKIIN asioihin pitää saada DRM.

Tällä ei ole mitään tekemistä asioiden sallimisella vaan materiaalin kontrolloimisesta joka laitteessa.

Miksi näin tehdään?

Koska mediayhtiöt haluaa että kuluttajat eivät voi vapaasti käyttää asioita, koska mediayhtiö ei halua mahdollisia väärinkäytöksiä, eikä luota lain voimaan ja haluaa rahastaa joka asiasta mahdolllisimman paljon.

Toinen asia on että jos kaikessa on DRM, niin mikään laitteiden valmistaja ei voi valmistaa vapaita laitteita, koska niissä ei toimi asiat ilman sitä mediayhtiöiden lisensoimaa DRM järjestelmää. Eli Media yhtiöt kontrolloivat myös laitevalmistajien tekemisiä, eli sanelee kuka tekee, miten ja mitä.

himpo7/9

Olin hankkimassa muistikorttia mp3-soittimeeni mutta Class10 kortissa jonka valitsin oli CPRM, joten en ostanut sitä vaan toisen Class4 kortin jossa sitä ei ollut.

Joudun nyt odottamaan yli puolet kauemmin kun mp3-kappaleet siirtyvät soittimeeni, mutta periaatteesta kopiosuojauksia en tue.

Toivottavasti kuluttajat äänestävät rahoillaan ja jättävät kaikki DRM-roskat kauppojen hyllyihin.

xxwavx1128/9

@7 Harmi että peruskuluttaja ei ymmärrä, kun kaupassa valitsee.

avthein9/9

DRM-invalidisoinnit pysyvät BOIKOTISSA ja sisältö haetaan mieluummin vaikka vertaisverkoista...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki