AfterDawn logo

Google+ avasi ovensa kaikille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
11 kommenttia

Googlen viime kesänä julkaisema Google+-yhteisöpalvelu on avannut ovensa kaikille halukkailla. Tähän asti palvelu on toiminut kutsuperusteisesti eli käyttäjäksi on voinut rekisteröityä ainoastaan ne, jotka ovat saaneet kutsun jo Google+:ssaan kuuluvalta käyttäjältä.

Kutsumalli osoittautui tehokkaaksi Gmail-sähköpostipalvelun kohdalla ja tekniikka toimi varsin hyvin myös Google+:n kohdalla. Palvelu sai lyhyessä ajassa miljoonia käyttäjiä ja siitä uskottiin kasvavan varteenotettava haastaja alaa hallitsevalle Facebookille.

Alkuinnostuksen jälkeen kerätyt tiedot ovat kuitenkin osoittaneet, että kävijämäärät ovat lähteneet laskuun eikä uusia viestejä kirjoiteta enää entiseen malliin. Elokuun kävijämäärät tippuivat lähes puoleen heinäkuisesta.

Erään ajatuksen mukaan taustalla on palvelun Piireihin perustuva toimintamalli, jossa tietoa jaetaan vain tietyille käyttäjäryhmille. Taipumuksena on, että palvelu voi osoittautua varsin autioksi paikaksi, ellei käyttäjä kuulu toisten sisäpiireihin. Tästä vuorostaan seuraa se, että palvelun aktiivinen käyttö loppuu.


Halukkaat voivat rekisteröityä Google+:aan täältä.

11 KOMMENTTIA

PJL781/11

Heti kun meikäpoika menee sosiaaliselle tauolle, niin johan lähtee Google+ alamäkeen :D Lopetin Facebookin ja avasin Google+ tilin jokunen kuukausi sitten, mutta kerran kirjoitin sinne ja sen jälkeen onkin ollut vähän hiljasempaa ;D

Heitän roskiin kaikki sosiaaliset mediat, älämä on tärkeämpää ja oikeat ystävät vie voiton feikkikavereista virtuaalimaailmassa.

ArttuH5N12/11

Mielestäni tuo olisi pitänyt pitää pienen porukan betana, jos sitä haluttiin testata, ja sitten avata ryminällä. Tälläinen hidas toiminta ei sovi nykyaikaan. Kaikki pitää olla uskomatonta, fantastisti, "it just works", "tämä on suurin juttu ikinä" jne.

an0nyymiGerbiili (vahvistamaton)3/11

Eiköhän innostuksen laantumisen taustalla myös ole osittain se että google+ tahtoo "oikean nimen" mutta yllättäen ei hyväksy oikeita nimiä vaan tahtoo "googlen mielestä oikeata kuulostavan" nimen. Jos nimi ei google+ miehistöä miellytä voi tulla banaania isosta osasta googlen palveluita eikä sinulle kerrota edes syytä.

Oma Google+ innostus laantui totaalisest kun tunnen muut nimimerkkien kautta (ja he tuntevat minut myös vain nimimerkkien kautta), EN nimien, joten tuttuja on mahdotonta löytää palvelusta enkä ala jokaiselta erikseen kyllä kyselemään että "niin mikäs prkl se sinun nimes ny sitte oli?"

Sääli sinänsä, palvelu vaikutti hyvältä mutta nimi asiassa google kyllä kusi muroihinsa reippaasti.

yamaneko4/11

Google taisi mokata tämän.

bfr5/11

Harmin paikka jos kaatuu, tuo piiri-systeemi on juuri se joka minut sinne houkutteli.

yamaneko6/11

No paljonhan on meistä käyttäjistäkin kiinni.

6630nokia7/11

Jaa täällä vain huonoja kokemuksia palvelusta? Itselläni on Google+:sta vain hyvää sanottavaa. Olenhan ollutkin siellä jo sen avaamisesta lähtien. Suosittelen seuraamaan monia henkilöitä, vaikka et tuntisikaan heitä. Monet kirjoittavat mielenkiintoisia juttuja. Myös pelejä tulee pelailtua paljon.

jetinf8/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Harmin paikka jos kaatuu, tuo piiri-systeemi on juuri se joka minut sinne houkutteli.

Sama asia ollut facebookissakin ties kuinka kauan (listat) jotka tosin välillä poistuivat, mutta nyt ovat taas takaisin.

Taeco9/11

G+ avattiin kaikille! ...paitsi alaikäisille. Laitoin jo aiemmin kutsun nuoremmalle tutulle, kun olin itse saanut kutsun ja päässyt rekisteröitymään. G+ valitteli, ettei hän täytä vaadittavaa ikää, sillä oli kertonut Youtube -tilillään olevansa 16-vuotias. Yritti nyt rekisteröityä uudelleen betavaiheen päätyttyä, ja valittaa samaa edelleen.

Jos tämä k18 ikäraja on tosiaan tosi, ei se Facebookin tasoista suosiota saavuta. Ajattelin ikärajan olleen silloin siellä vain betavaiheen ajan siitä syystä, ettei Google kaipaa palautetta teineiltä, mutta toisin ńäköjään kävi.

Vähänlaisesti on tuttuja sieltä löytynyt. Pitää kai antaa asialle aikaa. Toisaalta, onhan Googlella ennenkin ollut ”epäonnistuneita” yhteisöpalveluja.

Datanen10/11

Mukamas avoin kaikille.... Ei taida olla:

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä tilissäsi.
Tämä ominaisuus vaatii, että olet ylittänyt tietyn iän. Lisätietoja.


6630nokia11/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vingeri:

Mukamas avoin kaikille.... Ei taida olla:

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä tilissäsi.
Tämä ominaisuus vaatii, että olet ylittänyt tietyn iän.

No toistaiseksi palvelu vaatii 18-vuoden iän, mutta kun kaikki sisältöhommat (tietty sisältö tietyn ikäisille jne.) on saatu kuntoon, niin sen jälkeen palvelu tulee avautumaan kaikille yli 13-vuotiaille, kuten on Facebookikin.

Eikä itsellänikään tuolla ole vielä juurikaan oikeita kavereita, vaan lähinnä sellaisia, joiden mielenkiintoisia juttuja seurailen ja joiden kanssa pelailen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT