AfterDawn logo

Corsairilta 90 gigatavun SSD-asema nopealla liitännällä

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Corsair on julkaissut omien sanojensa mukaan ensimmäisen 90 gigatavun kokoisen SSD-aseman, joka perustuu nopeampaan SATA 6 Gb/s -liitäntään. Corsairin mukaan 90 gigatavun koko on kustannustehokkaampi kuin suuremmat 120 GB asemat tarjoten kuitenkin enemmän tilaa kuin pienehköt 60 GB asemat.

Uudet Force 3 -sarjan asemat perustuvat SandForcen SD-2281-muistiohjaimeen. Halvempi Force 3 SSD käyttää asynkronista flash-muistia, johon asema kykenee kirjoittamaan enintään 500 MB/s -nopeudella ja lukemaan 550 MB/s -nopeudella.

Force 3 GT puolestaan perustuu asynkroniseen ONFI-flashmuistiin, joka mahdollistaa pikkuveljeään hieman paremman suorituskyvyn ja se soveltuu erityisesti pakkautumattoman datan kuten videon tai musiikin käsittelyyn.


Force 3 -asema saapuu myyntiin 159 dollarin hintaan ja hieman nopeampi Force 3 GT on hinnoiteltu 199 dollariin. Corsairin väitteistä huolimatta hinta gigatavua kohti ei juuri eroa markkinoilla jo olevista erikokoisista malleista.

1 KOMMENTTI

Raattis1/1

Olispa Suomessa noin halpaa.

111€ 90Gt SSD:stä on jo melko kohtuullinen hinta. 64Gt on aavistuksen niukka pidemmän päälle, ja 120Gt on sitten jo tarpeettoman paljon, kuten uutisessakin sanottiin.

Itelläni on 120Gt SSD:stä lohkastu 20Gt linux-osiolle, joten tuli sille sitten kuitenkin käyttöä.

Viime jouluna mietin, että tällä 250/250 Mt/s SATAII-asemalla mennään aivan riittävän pitkään. Nyt kuitenkin on jo ihan liian pian alkanut kutkuttaa tollanen 550/500 Mt/s laatta. Ehkä maltan vielä vuoden tai pari, että saa oikeasti tuntuvan parannuksen sekä nopeudessa että koossa edulliseen hintaan.

Toisaalta, saishan tosta vanhasta kiekosta hyvän aseman vaikka miniläppäriin...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT