AfterDawn logo

Windows 7 ei osaa polttaa Blu-ray-levyjä täyteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Microsoft on myöntänyt Windows 7 -käyttöjärjestelmässä havaitun virheen, jonka vuoksi Blu-ray-levyille ei voida kirjoittaa maksimimäärää dataa. Ohjelmistojätin mukaan ongelma on siinä, ettei Windows 7 osaa laskea Blu-ray-levyjen kapasiteettia oikein.

Ongelma on tullut eteen niin yksi- kuin kaksikerroksisten levyjen kohdalla. Yrittäessään polttaa levyä täyteen käyttäjä on kohdannut virheilmoituksen, jossa todetaan operaation epäonnistuneen ja pyydetty päivittämään optisen aseman firmware.

Virheilmoituksen välttämiseksi Microsoft pyytää tallentamaan levyille korkeintaan 22 tai 45 gigatavua dataa. Päivitystä ongelmaan ei ole vielä julkaistu, eikä edes tiedetä aikooko Microsoft kehittää sellaista.

10 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/10

Originally posted by Uutinen:

eikä edes tiedetä aikooko Microsoft kehittää sellaista.


Anteeksi mitä? Käyttöjärjestelmästä löydetään oikeasti käyttöä haittaava ongelma ja Microsoftilla pohditaan, pitäisikö ongelmaa edes korjata? Tilalle kehitetään tuollainen purkkaratkaisu! Tulee mieleen vitsi:

-Lääkäri, käteeni sattuu kun teen näin.
-Älä siis tee niin.

Ei näin, ei todellakaan näin.

MrC00L2/10

Eihän nyt windows aijo asiakkaitaansa liikaa auttaa, tehköön sitten joku koodaaja oman korjaussarjan kyseiseen vikaan, erittäin huonon kuvan antaa Windowsin kehittäjistä

MQe3/10

Siis HÄ?
Siis ei juma, MITEN mikkisofta PYSTYY tekemään tällaisen mokan? Ja vielä kehtaa edes miettiä että pitäisikö tätä (tavallaan aika perustavanlaatuistakin) virhettä edes korjata; tarjotaan jotain kiertoteitä tyyliin "no ota vaikka burana jos ketuttaa."
No, eipä MS systeemiä ainakaan liian helpoksi halua tehdä...?! O_o

Arthetzki4/10

"eikä edes tiedetä aikooko Microsoft kehittää sellaista." No miksi muka ei kehittäisi? ihan turhaa spekulointia taas...

JUHAX69X5/10

Onko jollakulla kokemuksia tästä..? Kerro...
Itse lähinnä pähkäilen tässä, onko joku huomannut k.o. ongelmaa jollain polttosoftalla..?? Tai päinvastoin : Jokin polttosofta mikä polttaa sen BD:n täyteen..? Tää kiinnostaa mua, koska ajattelin siirtyä blu-rayhin, jotta noi dvd:n tilaongelmat loppuis...

JUHAX69X6/10

Onko jollakulla kokemuksia tästä..? Kerro...
Itse lähinnä pähkäilen tässä, onko joku huomannut k.o. ongelmaa jollain polttosoftalla..?? Tai päinvastoin : Jokin polttosofta mikä polttaa sen BD:n täyteen..? Tää kiinnostaa mua, koska ajattelin siirtyä blu-rayhin, jotta noi dvd:n tilaongelmat loppuis...

MQe7/10

Originally posted by JUHAX69X:

Onko jollakulla kokemuksia tästä..? Kerro...
Itse lähinnä pähkäilen tässä, onko joku huomannut k.o. ongelmaa jollain polttosoftalla..?? Tai päinvastoin : Jokin polttosofta mikä polttaa sen BD:n täyteen..? Tää kiinnostaa mua, koska ajattelin siirtyä blu-rayhin, jotta noi dvd:n tilaongelmat loppuis...

Ihan samasta syystä tätä tuossa kiroilin ja kiinnostaa itseäkin, mutta jos Seiskan bugi itsessään jo torppaa BD:n täyspolton, niin pitää siirtää härvelin käyttöä...on levyt turhan arvokkaita pistää sudeksi tai jättää vajaaksi, turhan takia - Seiskan vian takia.
En itse ole vielä törmännyt mihinkään kommentteihin aiheesta, eli onko kyseessä sitten BD:n polttovika vain jollain tietyllä softalla vai (lähes) kaikilla?
Tekstissä ei näköjään mainittu onko kyse x86 vai x64:sta tai sitten molemmissa.

fjin8/10

Vanha herja:
"Montako Mikrosoftin työntekijää tarvitaan vaihtamaan sähkölamppu?"
- Ei yhtään, he ensin odottavat pari vuotta, ja sitten pimeys julistetaan standardiksi.

Ja sitten asiaan.
Jos vaikka Ubuntussa täysi poltto onnistuisi, niin silloin ongelman kiertokeino olisi Ubuntun asennus Seiskan rinnalle.

JUHAX69X9/10

Mikäköhän täällä nyt tökkii..? Ensin mun kommentit tulee tuplana ja nyt ei sitten ollenkaan läpi..? Ei kai asiallisen uutislinkin liittäminen kommenttiin bannia aiheuta..??? Mitäköhän tälle tapahtuu.. saas nähdä...

JUHAX69X10/10

Oukei.. kokeilen nyt kolmannen kerran tätä:
Joo.. Ei tuo nyt ole kovin massiivinen bugi, jos se on luokkaa 1GBit/BD..? Ei tietenkään hyväksyttävää, mut en mä kalsareita tuosta repisi..?
Hyvä, että tuo tuli edes tietoon nyt ennakkoon, ettei sitten ihmettele...
Tietoa: www.thewindowsclub.com/windows-7-burn-data-46gb-bdr-dual-layer-23gb-bdr-single-layer-disc
Ja:support.microsoft.com/kb/2575215/
Mutta kokemuksia? Onko joku bugista huolimatta onnistunut survomaan BD:n täyteen..?
EDIT:
JAAHA? Ei näköjään saa olla linkkejä! No voi helvata!!! Kelpaakohan nyt modifioituna..?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT