AfterDawn logo

Globalfoundries otti askeleen kohti alle 22 nanometrin prosesseja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Globalfoundries on liittynyt johtavan puolijohdetutkimuskonsortiumin IMEC:n yhteistyökumppaniksi. Puolijohdevalmistaja hakee jäsenyydellä apua alle 22 nanometrin valmistustekniikoiden kehitykseen. Vanhat kumppanuussuhteet kuitenkin säilyvät ennallaan, muiden muassa IBM:n kanssa.

AMD:n hovivalmistaja Globalfoundries liittyi IMEC:n CMOS- ja GaN-on-Silicon-tekniikoiden tutkimusohjelmiin. GF:n mukaan IMEC on maailman suurimpia alan tutkimuskonsortiumeja, jossa on tehty keskeisimpiä alaan tulevaisuutta ohjaavia keksintöjä. Siksi Globalfoundriesin kannattaa olla mukana IMEC:ssä. Pitemmällä aikavälillä GF toivoo saavansa CMOS-tutkimusohjelmasta tärkeää tutkimustietoa alle 22 nanometrin valmistustekniikoihin liittyen. IMEC:llä on hallussaan tarvittavaa tietoa ja materiaaleja tekniikoiden kehittämistä varten.

GaN-tutkimusohjelmaan liittymisellä GF toivoo saavansa tietoa vähävirtaisten ja edullisten piisirujen kehittämisestä.


Globalfoundries aloittaa 20/22 nanometrin tekniikalla valmistettujen sirujen testituotannon tämän vuoden lopulla. Massatuotanto alkaa vuonna 2013.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki