AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Radeon HD 6970 ja 6950: Onko Kaimaani alligaattori vai krokotiili?

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD julkaisi tänään kaksi uutta näytönohjainmallia 6000-sarjaan. Radeon HD 6950 ja Radeon HD 6970 perustuvat Cayman-grafiikkaytimeen, joka on tarkoitettu korvamaan Radeon HD 5800 -sarjassa käytetyt Cypress-ytimet.

Arkkitehtuuri on kokenut muutoksia ja AMD on muun muassa siirtynyt VLIW4-arkkitehtuuriin, millä on saatu kasvatettua piirin suorituskykyä neliömillimetriä kohti. Radeon HD 6900 -sarjan julkaisun myötä AMD on myöntänyt Nvidian pitkään toitottaman tessellaation tärkeyden ja geometriasuorituskykyä onkin parannettu huomattavasi aiempiin malleihin verrattuna.

Tom's Hardware testasi molemmat uudet mallit ja vertailussa oli mukana ennätysmäärä näytönohjaimia parhaan mahdollisen yleiskuvan saamiseksi. Vertailussa tutustutaan ensimmäistä kertaa laajemmin myös CrossFire- ja SLI-kokoonpanojen suorituskykyyn sekä suorituskyvyn skaalautuvuuteen eri pelien tapauksessa. Perinteiseen tapaan tutkitaan myös tehonkulutus, lämmöntuotto ja äänentaso.


Radeon HD 6970 ja 6950: Onko Kaimaani alligaattori vai krokotiili?

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Vastaus otsikkoon taitaa olla alligaattori (tai siis alligaattoreiden alaheimo).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT