AfterDawn logo

PS3:n jailbreak-laitteen voi tehdä itse

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
11 kommenttia

PlayStation 3 -pelikonsolin keskustelluin lisälaite on viime viikkojen aikana ollut PSJailBreak, jonka myymistä Sony yrittää estää parhaansa mukaan. Laitteen myyntikielto ei kuitenkaan juurikaan auta Sonyn tilannetta, sillä tänään julki tulleiden tietojen mukaan vastaavan laitteen voi tehdä itse.

Alustaksi tarvitaan esim. ohjelmoitava AT90USBkey tai Teensy++ USB Development Board, johon sitten siirretään sopiva ohjelmisto tietokoneen avulla. Tämän jälkeen kyseinen laite toimii samalla tavalla kuin PSJailBreak eli PS3-konsolilla voi ajaa allekirjoittamatonta koodia, kuten kotikutoisia ohjelmia tai pelien varmuuskopioita.

Julkaistun ohjelmakoodin myötä Teensy++ USB Development Boardin kysyntä nousi välittömästi korkeaksi, joten omaa tuotettaan joutunee odottamaan pahimmassa tapauksessa useita viikkoja.


Kuluttajalle ratkaisu on kohtuullisen edullinen, sillä molempien laitteiden hinta on noin 30 dollarin hujakoilla. Nettihuhujen mukaan myös modatusta PSP-konsolista voi tehdä tehdä vastaavan laitteen, joten jailbreak ei välttämättä vaadi lainkaan ylimääräistä rahallista sijoitusta.

Sony ei ole vielä korjannut USB-pohjaista tietoturva-aukkoa firmware-päivityksellä, joten laitteet toimivat tällä hetkellä kaikkien PS3-konsoleiden kanssa.

Alla itse ohjelmoidun laitteen toimintaa esittelevä video

11 KOMMENTTIA

Michelola1/11

no ihan oikein niille ahneille yrittäjille kuten modpiiri.com joka myy tätä 130€

TheTeme2/11

Aijaijai laukean housuihini pelkästä ajatuksesta että kohta puolin saa varmuuskopiot toimimaan omassa pleikkarissa tätä menoa.

arsipaani3/11

Jep, Linux tuen poisto kannatti. Hyvä Sony.

tonttila4/11

Seuraavan päivityksen myötä tosin koko homma ei enää varmastikaan toimi. Eli ei muuta kuin nettipiuha irti ja kopioimaan.

TheTeme5/11

Nooni nyt olis tuollainen AT90USBkey tilailtu..sitten odotamme jännityksellä että saa joskus käsiin. :P Onhan tämä homma pakko nyt itse kokeilla kun ei pahemmin vempaimen hinta päätä huimaa.

friis6/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

no ihan oikein niille ahneille yrittäjille kuten modpiiri.com joka myy tätä 130€

Ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka...

Bluejack7/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Seuraavan päivityksen myötä tosin koko homma ei enää varmastikaan toimi. Eli ei muuta kuin nettipiuha irti ja kopioimaan.

Juu,ei varmana toimi.
Sony painaa jostakin napista "ö" ja naks,naks ps3 sai uuden etäpäivitys työkalun jolla piilopäivitetään salaa kaikki verkossa olevat konsolit estämään vastaavat viritykset ja "väärinkäytökset" Kysyttäessä syytä tähän vedotaan tietenkin vaaralliseen tietosuoja aukkoon joka vaarantaa käyttäjiä. ;)

toope8/11

Sony poistaa päivityksellä USB portit käytöstä

robsku9/11

Tarkoittaako tämä mahdollistavan myös Linuxin asentamisen pleikkariin kakkos systeemiksi?

PS3 voisi houkuttaa kun saan rahaa, muttei missään tapauksessa jos siihen ei saa rinnalle linuxia ilman että laite disabloidaan...

PS3 pelien lisäksi tärkeimmät asiat itselleni pelikoneella (pois lukien jotka eivät sellaiseen sovi, esim. gameboy tyyppiset käsikoneet) ovat:
1) Linux (tietokoneena käyttö)
2) emulaattorit (nykykonsolit kakkos OS:llä mahdollistavat näin monta klassikkokonsolia (tavallaan) yhdessä koneessa - eikä vain konsolia, jos konsolista poistaa C-64, NES, SNES, N64, PS1, GB(A), DOS pelit (via DosBox/dosemu) yms. tuki niin siinä menee aika paljon hyvää pois koneesta.
3) Ahneutta ei tueta (ok, ei kuulunut listaan).

Cacceli10/11

Siis kun tekee tuon jailbreakin niin voi ohjelmoida omia juttuja ja kopioida pelejä pelkästään?

jipjop11/11

eiköhän siihen murto-ohjelmaan tuu kans päivitys aika äkkiä jos sony päivittää juttunsa....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT