AfterDawn logo

Sadan dollarin läppäri joululahjaksi

Matti Robinson Matti Robinson
12 kommenttia

OLPC (One Laptop Per Child) eli niin kutsuttu sadan dollarin läppäri rantautuu Eurooppaan kaikkien ostettavaksi. OLPC-projektin tavoitteena oli saada aikaiseksi nykyaikainen kannettava tietokone, jota voitaisiin myydä edullisella alle sadan dollarin hinnalla muun muassa koululaisten käyttöön.

Erityisesti kehittyvien maiden kiinnostuksen kohteena ollut tietokone ei saanut toivomaansa massasuosiota ja miljoonien myyntitoiveiden sijaan ensimmäisessä aallossa jouduttiin tyytymään 600 000 myytyyn laitteeseen. Hintakin oli karannut reilusti tavoitteesta ja loppujen lopuksi laitetta myytiin 188 dollarin hintaan. Lisäksi läppäreiden toimitukset venyivät, jonka johdosta OLPC solvi yhteistyösopimuksen Amazonin kanssa.

Tämänkertaisia OLPC XO -läppäreitä tulee kauppaamaan siis Amazon. "Osta yksi, Anna yksi"-periatteella myytävät koneet maksavat ennakkotietojen mukaan 268 puntaa eli 313 euroa ja kun ostat koneen niin saat itse yhden ja lahjoitat toisen kehitysmaan lasten käyttöön. OLPC:tä myytiin jo viime vuoden marras-joulukuussa samalla periaatteella Yhdysvalloissa.


Amazon tulee myymään läppäriä kaikkiin EU-maihin ja lisäksi Venäjälle, Turkkiin ja Sveitsiin. BBC:n mukaan läppäri saapuu myyntiin ensi viikon maanantaina.

12 KOMMENTTIA

siansaksa1/12

Johan tuota on jonkin aikaa odoteltu, mutta aikaa kului ja muut miniläppärit valtasivat kaupat. Alunperin olin ajattelut tuollaista, mutta tuli jo miniläppäri hommattua, joten ei ainakaan toistaiseksi ole varaa tukea OLPC-projektia. Ehkäpä sitten ensi jouluna...

Yesse2/12

Nojoo, ei ite olis käyttöö mutta hyväänhän tarkotukseen nämäkin ovat.Intiassa ja afrikassa ilmaisenakin jaettu :)

Bleeding3/12

Muuten ostaisinkin, mutta kun kyseessä ei ole "sadan dollarin" läpiskä, vaan miltei neljänsadan. Sama juttu jos minulle mainostettaisiin kymppitonnin autoa, joka maksaisikin sitten neljäkymmentä tuhatta...

Tuon OLPC-läpiskän hinnalla saa parempaakin kamaa, ja itsekin köyhyysrajan alapuolella elävänä ei pahemmin ole varaa lahjoitella hyvään tarkoitukseen, niin mielekästä kuin se olisikin. Vaan ehkä vielä jossain vaiheessa...

Wilkkis754/12

100$ = 400€ siinä ajateltavaa, luulin tuon taalan kurssin olevan pohjamudissa... :o)

Kimmoman5/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wilkkis75:

100$ = 400€ siinä ajateltavaa, luulin tuon taalan kurssin olevan pohjamudissa... :o)

Mistäs tuollaisia lukuja vedit? Yhden hintahan on siis 188$, kahden(eli siis maksat toisen itelle ja toisen kehitysmaihin=376$ ja 313e:llahan tuota luvattiin myydä.

Attin6/12

Mielestäni ihan naurettavaa touhua... rahastukselta hieman haiskahtaa.

vempula7/12

Somalian merirosvot saa kohta vähän lisävinkkejä netistä :D

juuSOS8/12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wilkkis75:

100$ = 400€ siinä ajateltavaa, luulin tuon taalan kurssin olevan pohjamudissa... :o)

Mitä nyt oikeen olet kirjoitellut. Kurssi on 1.268323 joka tekee 100$=78,84€.
Valuuttakurssi edeltävältä seitsemältä päivältä.

crysispro9/12

En ostaisi kun se on niin ruman näköinenkin.

Yottabyte10/12

heh, eivät kuitenkaan lähetä niitä koneita sinne kehitysmaihin, huijaavat vain meiltä rahat :D

toimelias11/12

Haittaohjelmien ja viruksien määrä tulee räjähtämään kun kaikilla maailman ihmisillä on kohta tietokone ja netti......

Tosikko12/12

Jos pojat eivät ymmärtäneet Wilkkis75:n letkausta niin hjyymöriä taisi olla, aika jännä juttu tosiaan miten suunnitellusta 100 dollarin läpyskästä joutuu maksamaankin 313 euroa, no näitä sattuu, hyvällä asiallahan siinä liikutaan kun pääsevät intian katulapsetkin jynkkysivuille langattoman netin välityksellä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT