AfterDawn logo

UK Music on uusi kattojärjestö Britannian musiikkiteollisuudelle

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
1 kommentti

Britanniassa musiikkiteollisuutta edustavia tekijänoikeusjärjestöjä löytyy useampia, jonka vuoksi musiikkiteollisuudelle ei ole löytynyt aiemmin yhtä ainoaa edustajaa. Nyt tämä epäkohta on kuitenkin korjaantumassa, kun maahan on perustettu uusi UK Music -nimellä kulkeva järjestö, jonka on tarkoitus edustaa kaikkia Britannian suuria tekijänoikeusjärjestöjä.

UK Musicin siipien alle kuuluvat jatkossa British Phonographic Institute (BPI), Association of Independent Music, British Academy of Composers and Songwriters, MCPS-PRS, Music Managers Forum, Music Publishers Association, Musicians Union ja Phonographic Performance Limited (PPL).

Uuden järjestön toimintaa johtaa Feargal Sharkey, joka tunnetaan paremmin The Undertones -yhtyeen alkuperäisenä laulajana ja British Music Rightsin toimitusjohtajana. Sharkeyn mukaan muutkin tahot saavat liittyä mukaan UK Musicin toimintaan, ja erityisesti Sharkey haluaisi mukaan tässä kuussa perustetun Featured Artists' Coalition -eturyhmän (FAC), joka edustaa useita brittimuusikoita.


UK Musicin on tarkoitus toimia musiikkiteollisuuden yhteisenä äänenä. UK Music tulee mm. järjestämään koulutustapahtumia, käynnistämään musiikkiteollisuuteen liittyviä tutkimuksia esim. CD-levyjen myyntiluvuista ja lobbaamaan poliitikoita, jotta musiikkiteollisuuden tarpeet saisivat enemmän huomiota. Kaikki tekijänoikeusjärjestöt eivät kuitenkaan tue tai kannata samoja asioita esim. lainsäädännön kannalta, mutta Sharkey sanoi tahojen olevan yhtä mieltä asioista noin 95 prosenttia ajasta.

UK Musicin tarkempi tavoitelista julkaistaan ensi vuonna, mutta ainakin näillä näkymin järjestö tulee ajamaan muutoksia, joiden avulla musiikkiteollisuus pysyy toiminnassa myös tulevaisuudessa. Yksi korjauslistalla oleva asia on tekijänoikeuksien pidentäminen, jotta nykyinen 50 vuoden aikaraja ei haittaisi järjestöjen tulevaisuutta. Sharkey mukaan järjestöjen yhteistyön voima näkyi parhaiten kesällä, kun kuusi internet-operaattoria aloitti yhteistyön musiikkiteollisuuden kanssa.

1 KOMMENTTI

Betrayed1/1

Voi brittiparkoja, no ainakin jatkossa sama p*ska tulee yhessä paketissa :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT