AfterDawn logo

Disneyn klassikoita julkaistaan Blu-ray-elokuvina

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
10 kommenttia

Vaikka Disney on ennättänyt julkaisemaan jo yli 30 Blu-ray-elokuvaa, ei näiden joukossa ole nähty Disneyn klassikkoelokuvia, vaan tarjonta on koostunut pääasiassa Disneyn uudemmasta tuotannosta.

Nyt tähän epäkohtaan on kuitenkin tulossa korjaus, sillä New York Times -lehden saamien tietojen mukaan Disney julkaisee seuraavan kahden vuoden aikana viisi klassikkoelokuvaansa Blu-ray-muodossa. Julkaistavat elokuvat ovat Snow White and the Seven Dwarfs (Lumikki ja seitsemän kääpiötä), Fantasia, Fantasia 2000, Pinocchio (Pinokkio) ja Beauty and the Beast (Kaunotar ja hirviö). Tunnettujen nimien lisäksi Blu-ray-julkaisuksi pääsee Salvador Dalin työstämä lyhytanimaatio Destino.


Pinokkio ilmaantuu myyntiin ensi keväänä, Lumikki ensi vuoden syksynä, molempien Fantasia-elokuvien julkaisu ajoittuu puolestaan vuoden 2010 puolelle. Kaunotar ja hirviö ilmaantunee kauppoihin vuoden 2010 syksyllä.

Lumikin myötä Disney käynnistää oman kansainvälisen BD-Live-verkostonsa, jonka avulla kuluttajille tulee enemmän mahdollisuuksia erilaisiin interaktiivisiin toimiin elokuvien kanssa. Disneyn tarjoamien BD-Live-ominaisuuksien avulla kuluttajat voivat mm. katsella elokuvia samanaikaisesti ympäri maailmaa, pelata erilaisia trivia-pelejä tai lähettää elokuviin liittyviä videosähköposteja tuttavilleen.

Kaikki elokuvat julkaistaan usean levyn erikoispainoksina, joista löytyy itse elokuvan lisäksi runsaasti lisämateriaalia, kuten dokumenttifilmejä, joissa kerrotaan kyseisten elokuvien tekemisestä.

Disney ilmoitti jo aiemmin tuovansa Blu-raylle klassikkoelokuvista Sleeping Beautyn (Prinsessa Ruusunen), joka ilmaantuu Yhdysvaltojen markkinoille lokakuussa. Suomessa kyseinen juhlajulkaisu ilmaantuu kauppoihin näillä näkymin marraskuun aikana.

Ruususen kohdalla Disney tarjoaa kuluttajille kaksikerroksista Blu-ray-levyä, jossa elokuva 1080p-videota MPEG-4 AVC/H.264 -pakkauksella ja audio on pakkaamattomassa 7.1 PCM -muodossa, joten ainakin teknisten ominaisuuksien valossa julkaisut täyttävät monien kuluttajien odotukset.

10 KOMMENTTIA

hentriz1/10

Höh, pitääkö noita klassikoita odottaa 2 vuotta? Joku tietävämpi kertoo, miten niitä "muutetaan" parempaan resoluutioon?

paavo222/10

Lähdemateriaali on sen verta hyvää jotta se vain pakataa uudestaan BD:n muotoon.

Supo3/10

Ensin piti olla ne vhs,sitten dvd:nä onneksi muksut eivät halua enään niitä blu-raynä :)

trevil4/10

noihin tulee varmaan joku tyypillinen disney hinta esim 70€. disney systeemi on ollut vhs ja dvd julkaisuissa, tehdä yksi erän elokuvaa ja sen jälkeen sitä ei tehdä esim 4 vuoteen vaikka kysyntä olis millaista, tällä on saatu hinta pysymään katossa.
hyvänä sketsinä myös se että leffat tulee suoraan siihen klassikko sarjaan, "nyt dvd:llä ja disney blurayllä disneyn 5 miljoonas klassikko elokuva! tuhkimo 14: tuhkimo, jack sparrow ja kapteeni koukku".
tykkään kyllä niiden meiningistä rahastaa jokainen juttu niin loppuun asti kun vaan voi, jos katotte esimerkkinä sarjoja beethoven, tuhkimo niin sieltä tulee oikeasti niin pitkään laskevalla laadulla leffaa että se tulee vaan suoraan videolle enää.

OneMember5/10

Ei mitään kiirettä... Onneksi pikkusisko on tuolloin jo tarpeeksi vanha, joten jää Blu-rayt kaupan hyllyyn.

Feron6/10

Leijonakuningas kyllä kelpaisi. :D

mjk7/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Ensin piti olla ne vhs,sitten dvd:nä onneksi muksut eivät halua enään niitä blu-raynä :)

Sama täällä onneksi ei ole kyllä sitä blu-ray masiinaakaan...:-p

paavo228/10

Kuinka niin piti?

Zarok9/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Ensin piti olla ne vhs,sitten dvd:nä onneksi muksut eivät halua enään niitä blu-raynä :)

Lapset haluavat kaiken laista, mutta niitä ei tarvitse ostaa.

bfr10/10

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Ensin piti olla ne vhs,sitten dvd:nä onneksi muksut eivät halua enään niitä blu-raynä :)

Lapset haluavat kaiken laista, mutta niitä ei tarvitse ostaa.

Niin, tai voi jopa jättää muksut kokonaan tekemättä!

Minusta ainakin on ihan kohtuullista ostaa lapselle piirrettyjä, sen verran innokkaasti leffoja itsellenikin ostan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT