AfterDawn logo

Suomalaiset vertailevat netissä ennen ostoa

Matti Robinson Matti Robinson
4 kommenttia

Viestintätoimisto Text 100 Conexio kertoi eilen lehdistötiedotteessaan tutkimusyritys Zaperan toteuttamasta tutkimuksesta, jonka mukaan Pohjoismaissa ostopäätöstä edeltää yleensä hintavertailu netissä. Netistä etsitään apua ostopäätökselle useista eri lähteistä, mutta selvästi yleisimpiä ovat keskustelupalstat ja hintavertailusivustot.

Hintavertailusivostojen suosion lisäksi tutkimus osoitti, että yhteisölliset sivustot ja blogit tukevat harvoin ostopäätöstä. Verkkoyhteisöt, kuten Facebook ja Myspace, ovat ostopäätöksen tukena vain kahdelle prosentille ja blogit kahdeksalle prosentille suomalaisvastaajista. 55 prosenttia miehistä ja 40 prosenttia naisista puolestaan käyttää apuna hintavertailusivustoja. Myös selvästi blogeja suurempi osuus ihmisistä - lähes 30 prosenttia miehistä ja vajaa 20 prosenttia naisista - etsii tukea ostopäätökselle keskustelupalstoilta.

Eniten sosiaalisia medioita käyttivät 18-34-vuotiaat, mutta ero ei ollu kovin suuri siirryttäessä 35-49-vuotiaiden pariin. Hintavertailusivustot ovat yhtä suosittuja molemmissa ikäryhmissä. 50-74-vuotiaista ihmisistäkin 40 prosenttia käyttää hintavertailusivustoja ja 14 prosenttia keskustelupalstoja ennen ostopäätöksen lukkoon lyömistä.

4 KOMMENTTIA

Nurffe1/4

Ylläri pylläri.. Kuka nyt ostaisi sikaa säkissä? :)

hentriz2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nurffe:

Ylläri pylläri.. Kuka nyt ostaisi sikaa säkissä? :)


Samaa tässä itekkin ihmettelen?
Aina ennen ostoa lueskelen keskustelupalstoja mahdollisten vikojojen varalta, käyttäjäarvioita ja/tai kysymällä vaihtoehtoista tai parempaa hinta/laatu suhdetta omavaa tuotette. Toki myös hintavertailu ja kauppojen kilpailuttaminen kuuluvat tämän henkilön kaupantekoon... Uskon, että moni muukin katsoo ja etsii ostettavan tuotteen tietoja sekä käyttäjäarvioita ennen ostoa.

muuli593/4

Kyllähän sitä tulee arvostelut ja keskustelut selattua jos yhtään kalliimpaa laitetta hommaan, eipähän sitten kaduta jälkikäteen.

OneMember4/4

Eipä tässä mitään uutista ole, ihan odotettu lopputulos.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT