AfterDawn logo

Animen luvattomasta jakelusta 18 kuukautta vankeutta Japanissa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
10 kommenttia

Tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen luvaton jakelu P2P-ohjelmien avulla on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana myös Japanissa, jossa on jälleen tuomittu mies luvattomasta jakelusta.

34-vuotias Kazuhiro Maki tuomittiin 18 kuukauden vankeusrangaistukseen tekijänoikeuksien rikkomisesta. Kawasakilla aiemmin työskennellyt mies jakeli Share-ohjelman avulla luvatta mm. suositun Gundam-sarjan jaksoja, jonka seurauksena tekijänoikeuden haltijat kiinnostuivat miehen toimista. Syytteiden mukaan mies oli jakanut näitä tekijänoikeudella suojattuja jaksoja ainakin kolmen kuukauden ajan luvatta muille Share-ohjelman käyttäjille.

Toistaiseksi ei ole selvää, kuinka suuret tekijänoikeuskorvaukset Kazuhiro Maki joutuu maksamaan oikeudenhaltijoille tekemistään rikoksista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen japanilainen, joka on tuomittu luvattomasta tiedostojen jakelusta, vaan myös muita japanilaisia on tuomittu mm. anime-sarjojen jakelusta. Lataajien ja jakajien lisäksi Japani on rangaissut myös P2P-ohjelmien kehittäjiä, koska kyseisillä ohjelmilla on rikottu tekijänoikeuksia.


Tekijänoikeusjärjestöt yrittävätkin patistaa myös japanilaisia internet-operaattoreita valvontaan, jotta tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen luvaton jakelu saataisiin kuriin Japanissa.

10 KOMMENTTIA

IsoJorma51/10

Jos se raiskas jonkun lapsen ja käytti p2p ohjelmia ja uutisesta on vaan vahingossa jäänyt mainitsematta se että hän raiskasi sen lapsenkin ja tuomittiin siitäkin.

rmCowboy2/10

Japanilaisia riittää. Niitä saa tuomita monta miljoonaa että tuntuis edes jossain. Suomessa ei olla ihan noin tarkkoja. Tuostakin olisi saanut max 2000e sakot suomessa.

Supo3/10

Ainoa asia mikä mietityttää on minkä takia tälläisiä vähäpätöisiä uutisia edes julkaistaan??.Yksi ihminen miljoonista ei ole uutisen arvoinen ja vielä koska rikos on aivan naurettava vähäpätöinen niin vielä vähemmän.

mcmopo4/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Ainoa asia mikä mietityttää on minkä takia tälläisiä vähäpätöisiä uutisia edes julkaistaan??.Yksi ihminen miljoonista ei ole uutisen arvoinen ja vielä koska rikos on aivan naurettava vähäpätöinen niin vielä vähemmän.

No tällainen uutinen on yksittäisenä melkein mitätön. Mutta kun seuraa monia uutisia niin näkee kuinka paljon valvonta on kiristymässä, eikä ole mitään yleinen homma että jätkä saa 18-kuukautta vankeutta tekijänoikeusrikkomusesta. Yleensä selviää pelkillä sakoilla.

eekoo5/10

Siis kai tässä nyt uutiskynnyksen ylittää tuo melkoisen kova tuomio. Jakaa yhtä sarjaa ja saa 18kk linnaa... Aika mieletön rangaistus kuitenkin.

edit. jahas olin hiiidas..

Pallero206/10

tästä tulisi vallan mukava artikkeli piraattipuolueelle.

lisä: jaappanin lippu näyttää tyhmältä valkosta vasten =D

jehu807/10

Aika rankalla kädellä rankaisivat kun vankeutta tulee noin mitättömästä rikoksesta. Vielä ohjelmiston kehittäjääkin on rangaistu. On ne japsit hurjia.

Bluekkis8/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:

lisä: jaappanin lippu näyttää tyhmältä valkosta vasten =D

Samaa mieltä, ei olisi varmaan ollut iso vaiva lisätä kuvaan ääriviivat edes.. =P

Fidelaar9/10

"Ainoa asia mikä mietityttää on minkä takia tälläisiä vähäpätöisiä uutisia edes julkaistaan??.Yksi ihminen miljoonista ei ole uutisen arvoinen ja vielä koska rikos on aivan naurettava vähäpätöinen niin vielä vähemmän."

Propskantaa... Media tekee neulasta heinäsuovassa keihään.

coocie9810/10

Perfect Dark näistä Japanilaisista P2P-ohjelmista uusin ja sen turvallisuutta ei olla vielä murrettu Sharen tavoin. 18 kuukautta on kyllä erittäin suuri tuomio pelkistä teoreettisista tappioista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT