AfterDawn logo

Vanhoilla töllöillä heitetään vesilintua

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
10 kommenttia

Maaliskuun alussa Suomessa siirryttiin täysin digitaaliseen televisiojakeluun, kun analogiset televisiolähetykset loppuivat myös kaapeliverkossa. Antenniverkossa analogikuvasta ei ole päässyt nauttimaan enää lähes vuoteen. Digitaaliseen aikakauteen siirtyminen ja taulutelevisioiden nopea yleistyminen kasvattaa myös elektroniikkajätteen määrää. YTV:n pääkaupunkiseudulla keväällä kiertäneet jäteautot keräsivätkin ennätysmäärän vanhoja kuvaputkitelevisioita, kertoo It-viikko.

Keräysjaksolla, joka ajoittui huhti-toukokuuhun, pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat lastasivat autoihin sähkö- ja elektroniikkaromua huimat 288 tonnia. Luku on 33,7 prosenttia edellisvuotta suurempi. Ongelmajätteitä kierrätykseen jätettiin 75 tonnia ja metalliromua 139 tonnia.

"Digi-tv-siirtymä luultavasti sai aikaan [kasvun]", totesi It-viikolle YTV:n ongelmajätevastaava Leif Bergström.


"[Analogitelevisioita] tuli huomattavat määrät", Bergström päivittelee.

SER-nimikkeen alle (sähkö- ja elektroniikkaromu) kuuluvat esimerkiksi televisiot, tietokoneet, jääkaapit, pesukoneet ja kahvinkeittimet.

Bergströmin mukaan tänä vuonna kierrätettävää tavaraa kerättiin yhteensä noin sata tonnia viime vuotta enemmän. Mikäli keräyskampanja jäi välistä, voi muun muassa vanhan television kuskata maksutta ympäri vuoden vaikkapa YTV Jätehuollon Sortti-asemille.

10 KOMMENTTIA

Xaboom1/10

Voi linturaukkoja. Ylen pitäisi kustantaa vartijat, jotka suojelelisivat näitä viattomia vesilintuja (esim. lupatarkastajat voisi siirtää tähän tehtävään).

muranziel2/10

Mut Plasma Ja LDC TV:llä ei voi pelata Duck Hunttia niin siksi niitä heitetään Vanhoilla töllöillä.

recoil3/10

niin ja nämä telkut toimivat kuin junan vessa!!!ei uusia firmware-päivityksiä sun muuta! RIP my love..

T/D/F4/10

Hyvä Suomi. Jälleen kerran nähdään se, että digitv'stä ei ole juurikaan hyötyä. Kohta nykyisetkin digitelevisiot heitetään pois, kun tulee HD-aika. Television huono puoli on sen vaikea jälleenmyytävyys. Tietotekniikkaa myydään ja ostetaan käytettynä, toki paljon halvemmalla kuin uutena, mutta pointti ei ole se raha, vaan se, että vanhat laitteet pääsevät uuteen kotiin, ja hyötykäyttöön. Ei tarvitse kuormittaa kierrätyskeskuksia "turhalla" atk-raudalla. Kyllä itse ainakin antaisin vanhat atk-vermeet vaikka ilmaiseksi eteenpäin, jos niille on oikeasti jotain käyttöä.

taku5/10

iteltä löytyy 28" ihan perus pönikkä ja sen verran oon eläin rakas että saa olla sorsat, sotkat ja muut vesilinnut ihan rauhassa toistaseksi.. kun vielä ei tarvetta lcd/plasmalle kun ei tota nykystäkään tule katottua kun iltasin jonku dvd:n kuvan ulosantina..

al17146/10

Ei ole 100 Hz kuvaputkella kaapelissa valittamista ollut muutenkaan;)

pateboe7/10

Sielt vois hakee pari telkkuu itelleen :P

oxygenol8/10

Mistäs saa mukamas ilmasii töllöi??
Ittel ei oo telsuu ollu kahteen vuoteen kohta :D (vanha pamahti ja uutta ei sit tullu ostettua, oli sen verran kalliita nuo uudet telsut)

teme5659/10

Itsellä on tuollainen vanha 21 (tai 22) -tuumainen Salora 80-luvun lopulta ja kyllä ajattelin sen katsoa loppuun ennen kuin uuden töllön ostan.

DuskLord10/10

Ei tähänkään taloon tulee litteää näyttöä tahi telkkua vielä vuosikausiin. Juuri tarkoituksena bongata 28" tai 32" putki, pitäisi irrota halvalla verrattuna samankokoiseen litteään. En tarvitse mitään HD:itä jne vielä ainakaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT