AfterDawn logo

Weinsteinin ensimmäinen Blu-ray-elokuva ulos elokuussa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Vaikka HD DVD -formaatin kokemasta tappiosta on kulunut jo yli neljä kuukautta, ei HD DVD -elokuvien valmistus ole vielä loppunut. Blu-ray-formaatin hidas nousukiito HD DVD -formaatin poistumisen jälkeen on näkynyt mm. joidenkin elokuvastudioiden toimissa, sillä uusia Blu-ray-julkaisuja on jouduttu tiettyjen studioiden kohdalla odottamaan useita kuukausia.

Viimeinen tunnettu Blu-ray-junaan nousija on Weinstein Company, jonka ensimmäinen Blu-ray-elokuva nähdään elokuussa, jolloin The Mist (Usva) saapuu myyntiin ainakin Yhdysvalloissa. Elokuva julkaistaan kahden Blu-ray-levyn versiona, joka sisältää huomattavasti ylimääräistä materiaalia, kuten poistettuja kohtauksia, kommenttiraitoja ja Making of -dokumentteja. Ensimmäisellä levyllä on elokuvan teatteriversio ja toisella levyllä nähdään mustavalkoinen versio elokuvasta. Äänien osalta Weinstein luottaa Dolby TrueHD -formaattiin.


The Mistin suositushinta Blu-ray-muodossa on 39,98 dollaria, joten elokuva ei sijoitu edullisimpien Blu-ray-julkaisujen joukkoon.

Weinsteinin toinen Blu-ray-julkaisu on Lonesome Dove (Vaarojen maa) mini-sarja. Myös Lonesome Dove on varustettu runsailla lisämateriaaleilla, lähes 40 dollarin suositushinnalla ja senkin julkaisun pitäisi tapahtua Yhdysvalloissa elokuussa.

Studio ei ole kuitenkaan paljastanut vielä muita tulevia Blu-ray-julkaisuja, jonka lisäksi studio ei ole kertonut, että aikooko se tukea tulevaisuudessa interaktiivisia BD-Live-ominaisuuksia.

2 KOMMENTTIA

jehu801/2

Aivan hirveitä hintoja, varsinkin kun ajattelee, että Suomessa nuo kääntyvät varmaan suoraan euroiksi. Onneksi on DVD, minä en mielellään yli 20€ laita yhteen leffaan ja siihen menee vielä aikaa kun hinnat on siinä.

temexi2/2

Lonesome Dove FTW.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT