AfterDawn logo

ABC ja ESPN jakelevat ohjelmia jatkossa Veoh-videosivuston kautta

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä

TV-sarjojen katselu videopalveluiden kautta onnistuu vaihtelevalla menestyksellä, sillä aivan kaikkia suosikkisarjoja ei vielä jaella luvallisesti internetin eri videopalveluiden kautta. Disneyn omistama TV-jätti ABC aloitti omat videokokeilunsa vuoden 2006 aikana, mutta ABC:n TV-sarjoja jaettiin pitkään ainoastaan ABC:n oman videosivuston kautta. Viime syyskuussa ABC aloitti videoiden jakelun AOL Video -palvelun kautta ja nyt mukaan on liittynyt myös Veoh-videosivusto.

ABC:n suosituista sarjoista ainakin Lost, Desperate Housewives (Täydelliset naiset) ja Ugly Betty (Ruma Betty) ovat jatkossa katsottavissa Veoh.com-sivuston kautta. Suomalaisten harmiksi ohjelmien seuraaminen ei onnistu Suomesta ilman välityspalvelimen apua. ABC:n ohella videoita Veohin kautta tarjoaa jatkossa urheiluohjelmia tuottava ESPN. ESPN:n ohjelmat näkyvät onneksi myös Suomesta käsin, joten Yhdysvalloissa pyöriviä jääkiekko-, baseball- ja koripallosarjoja seuraavat henkilöt löytänevät ESPN:n tarjonnasta kiintoisaa katseltavaa mm. ottelukommenttien muodossa.

Molempien tahojen ohjelmia rahoitetaan ohjelmien yhteydessä näkyvillä mainoksilla. Veoh on tämän vuoksi kehittämässä parempaa mainoksien kohdentamista tukevaa mainosjärjestelmää, jossa mainostajat voivat kohdentaa mainoksiaan niihin käyttäjiin, jotka ovat jo katsoneet tietyn videoklipin. Mainostajan mainos näytetään siis kohderyhmään kuuluvalle käyttäjälle seuraavan kerran, kun hän katsoo videoita Veohin kautta.


Veohin perustajana tunnettu Dmitry Shapiro kertoi New York Times -lehdelle, että lähes kaikki TV-ohjelmia tuottavat tahot haluavat sarjojaan useammille videosivustoille kaikkien katsottavaksi, koska TV-yhtiöiden omat videosivustot eivät voi kilpailla suosiossa suosituimpien videopalveluiden kanssa. Odotettavissa on siis muitakin vastaavia sopimuksia TV-jättien ja videosivustojen kesken.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT