AfterDawn logo

Sonylta uusi liiketunnistusta hyödyntävä ohjain PS3:lle?

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Kerroimme huhtikuussa huhuista, joiden mukaan Microsoft olisi työstämässä liiketunnistusta hyödyntävää peliohjainta Xbox 360 -pelikonsolille. Viimeisimpien huhujen mukaan myös Sony olisi työstämässä uutta liiketunnistusta hyödyntävää peliohjainta PlayStation 3 -pelikonsolille.

Sonylle liiketunnistus ei ole täysin uusi asia, sillä PlayStation 3 -konsolin nykyiset Sixaxis- ja DualShock 3 -peliohjaimet tukevat kyllä liiketunnistusta, mutta ohjaimien muotoilun takia ominaisuutta ei voi hyödyntää aivan samalla tavalla kuin suositussa Wii-konsolissa käytettävän Wiimote-ohjaimen kanssa. GamesIndustry.biz-verkkojulkaistun saamien tietojen mukaan kyseessä olisi yksi ohjain, jonka voisi tarvittaessa jakaa kahdeksi erilliseksi ohjaimeksi. Molemmat ohjaimen osat sisältävät omat kiihtyvyysanturinsa, joten osia voi tarvittaessa heilutella erillään toisista. Huhujen mukaan ensimmäisiä ohjaimia olisi jo toimitettu tietyille pelitaloille, jotta nämä voisivat aloittaa uutta ohjainta hyödyntävien pelien suunnittelun.


Sekä Microsoftin että Sonyn uudet pelikonsolit ovat jääneet myyntiluvuissa selvästi Nintendon jalkoihin. Monien analyytikkojen mukaan tavallisille pelaajille tarkoitetut pelit, konsolin edullinen hinta ja uusi ohjaustapa ovat olleet syynä Nintendon menestykselle, jonka vuoksi monet uskovat sekä Microsoftin että Sonyn yrittävän tavoitella samaa kohdeyleisöä uusilla ohjaimillaan ja niille tarkoitetuilla peleillä. Kumpikaan yritys ei ole tosin myöntänyt vielä julkisesti, että uusia ohjaimia olisi kehityksen alla, mutta tämän hetkisten spekulaatioiden mukaan molemmat firmat esittelevät uusia ohjaimiaan ensi kuussa järjestettävillä E3-messuilla.

4 KOMMENTTIA

Pallero201/4

Voiko tuon törkeämpää matkimista enää olla

Abexi2/4

Ei se ole matkimista, kunhan ohjain ei nyt samanlainen ole ulkonäöltään kuin Wiissä. Tuo on vain uuden tekniikan hyödyntämistä, jos se jollain on todettu hyväksi. Kyllä jonkun on aina oltava ensimmäinen. Miksi siis antaa toisen pitää markkinoita hallussa ilman taistelua.

Luulen että kun näitä pelejä alkaa markkinoille tulemaan, tulemme kuulemaan myös sitä, että kuinka tämä on jo nähty wii:llä, ihan sama millainen peli on, aina sanotaan että keksisivät jotain uutta. Liikkeentunnistus vain ei voi olla kovin monimutkaista muuta kuin että täytyy käsiä heilutella, siitä on paha lähteä parantamaan.

Offtopic varoitus!
Tässä pätee taas sama asia kuin iphone ja kosketusnäyttö. Jos joku muu valmistaja kuin apple käyttää kosketusnäyttöjä puhelimessa, leimataan se välittömästi iphone kopioksi, mutta miksi ei jos sitä kansa haluaa. Kai kaikilla on oikeus yrittää, kunhan ei patentteja lähdetä rikkomaan.

hentriz3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:

Tässä pätee taas sama asia kuin iphone ja kosketusnäyttö. Jos joku muu valmistaja kuin apple käyttää kosketusnäyttöjä puhelimessa, leimataan se välittömästi iphone kopioksi, mutta miksi ei jos sitä kansa haluaa. Kai kaikilla on oikeus yrittää, kunhan ei patentteja lähdetä rikkomaan.


Et ole ainut, ketä on tässä samaa mieltä. Sen kummemmin Apple kuin Nintendokaan ei omista kosketusnäytön tai liikuanturin patenttia... He ovat vain tuoneet sen hyvin näkyville, siis heidän tuotteillaan on tehty sen tekniikan läpimurto. Ilmeisesti maalaisjuntit luulevat, että Apple ja Nintendo omistavat kyseiset patentin. Toivottavasti kukaan ei ottanut itseensä.
EDIT: Ja ettei olisi kokonaan offtoppic, niin ihan mielenkiintoiseltahan tuo kuullosti. Kunhan saisivat sen muotoilunkin kohdalleen (Siis sen "katkaisemisen" takia), niin olisi aika mahtavaa!

Raattis4/4

Vähän luulen, että tästä tulee (jos tulee) yhtä suuri "hitti" kuin EyeToysta. Pelkkä typerä gimmikki. Ei pelintekijöillä ole pokkaa laittaa suuria rahoja kokeiluun, jollei joku toinen ensin tee ison budjetin hittipeliä, jolla tuo saadaan tarpeeksi moneen olohuoneeseen. Mikä puolestaan tarkoittaa, että Sonyn olisi tehtävä/kustannettava se hitti peli jonka kanssa tämä tungetaan kuluttajien kurkusta alas, eikä Sonylta ole viime aikoina juuri tullut hittipelejä.

Jos pelintekijällä on idea, joka käyttää kahta erillistä liiketunnistinta, miksei hän toteuttaisi sitä Wiillä - isompi kohdeyleisö, alemmat standardit grafiikan suhteen ja varmasti helpompi kehitysympäristö.

Wiimoten kopioimisesta en tiedä, mutta idea on aivan selvästi lainattu. Huono juttu Sonylle, että markkinoiden kalleinta konetta tuskin kukaan hankkii voidakseen käyttää sillä (erikseen ostettavaa) ohjainta, joka on markkinoiden halvimmalla vakiovarusteena.

EDIT: Itsehän omistan Wiin, PS2:n ja EyeToyn... PS3 joskus tulevaisuudessa, kun siihen on varaa tai sille on joku hyvä peli.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT