AfterDawn logo

Blu-ray-asemien hinnat pysyttelevät korkealla

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
9 kommenttia

Digitimes ennustaa taiwanilaisilta laitevalmistajilta saamiensa tietojen perusteella, että Blu-ray-asemien hinnat eivät laske tulevaisuudessa odotetulla nopeudella. Aiemmin lukevien Blu-ray-asemien hintojen on ennustettu putoavan 7-10 prosenttia joka vuosineljänneksellä. Tämä tarkoittaisi noin 30 prosentin pudotusta vielä tänä vuonna.

Tällä hetkellä tietokonevalmistajat maksavat pöytätietokoneissa käytettävistä BD-ROM-asemista noin 95-100 dollaria (60-64 euroa) kappaleelta. Taiwanilaiset laitevalmistajat ovat kuitenkin tyrmänneet puheet asemien hintojen alentamisesta.

Koska Blu-ray-asemissa käytettävien komponenttien hinnat ovat jopa nousseet viime aikoina, eivät alennukset ole taiwanilaisvalmistajien mukaan vielä mahdollisia. Vaikka asemien kysyntä Blu-ray-formaatin voiton seurauksena on kasvanut, on muun muassa asemissa käytettävistä lukupäistä vieläkin huutava pula. Tämän kerrotaan heikentävän entisestään mahdollisuuksia laskea laitteiden hintoja.


9 KOMMENTTIA

Aunustico1/9

No, ei sitten osteta Blu-Rayta. Antaa sen jäädä väliinputojaksi ennen seuraavaa formaattia.

opelman2/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:

No, ei sitten osteta Blu-Rayta. Antaa sen jäädä väliinputojaksi ennen seuraavaa formaattia.


Jäi jo. Itte katon dvd och vhs. Ei paljon blue ray kiinnosta. On vaan turhan kallis. No onnex isot pojat menee rajusti mehtään aina. Ennen sijoittaa vaikka wincapitaan kun bluerayhin ;)

mjk3/9

Joo siinä sitä kilpailua nyt on...luin tästä jostain english saitilta ja siellä oli juuri tästä: kun hd-leiri kuoli liian aikaisin jotta ko asemat/soittimet olisivat todellakin hintaa saaneet alaspäin, nyt ei koska kilpailijaa ei ole----hinnat korkealla. Joten nextgen odotellessa dvd/kiintis kova sana.

zipzap4/9

poistettu

lolli25/9

Waretusta ja pc kiinni töllöön, katellaan sitte noita ostoleffoja kun soittimet ja kuvien hinnat tipahtavat järkevään hintaluokkaan.

directx6/9

ostaa yhen bd leffan ja hyvällä omallatunnolla imuttelee 5 leffaa per ostettu BD :D

jehu807/9

Pakosti hd-dvd:n aikainen pois meno vaikuttaa hintakilpailuun, ei sille oikein mitään mahda. Ei nuo asemat nyt enää niin kauheita maksa, mutta leffat kyllä maksaa; ainakaan mua ei kiinnosta leffasta juuri 10€ enemmän maksaa. Onneksi dvd elänee vielä kauan.

minahanse8/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:

Vaan epäilenpä, että tekevät niin, etteivät julkaise enää uusia elokuvia DVD:lle, jolloin kuluttajan ostettava bluray tai oltava ilman uudempia elokuvia. Näin sitä on ennenkin toimittu.


Jos tällainen 'kova kovaa vastaan' asetelma syntyy, niin luulempa että waretuskäyrä ottaa uudet huippulukemat :O

Draga9/9

Huoh taas noita noin 95-100 dollaria (60-64 euroa) kappaleelta -arvioita. Ei kurssilla ole mitään väliä kun tavaralla 100$=150-200€ ;)
Ja varmasti hidastavat vielä BD:n hinnan pudotusta kun ei ole enää kilpailua :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT