AfterDawn logo

RIAA haastoi 750 P2P-käyttäjää

Jari Ketola Jari Ketola
6 kommenttia

Yhdysvaltain levyteollisuuden poliisivoimat, joka myös RIAA:na tunnetaan, on haastanut jälleen P2P-käyttäjiä oikeuteen. Tällä kertaa haaste toimitettiin peräti 750 henkilölle. Haasteiden kokonaismäärä nousi jo 6191:een.

Torstaina oikeuteen haastettiin mm. kolmentoista eri yliopiston opiskelijoita. Vaikuttaa siltä, että RIAA vastasi haasteilla viimeaikaisiin uutisiin, joiden mukaan oikeusjuttukampanja ei ole vaikuttanut P2P-liikenteeseen ainakaan vähentävästi.

"Taataksemme laillisten palveluiden kasvunmahdollisuudet emme voi sallia ihmisten levittää ja vastaanottaa musiikkia laittomasti," RIAA:n johtaja Cary Sherman totesi. "Lain rikkomisen täytyy johtaa seuraamuksiin. Muussa tapauksessa musiikkiteollisuuden mahdollisuudet selviytyä nykytilanteesta ja panostaa tulevaisuuteen vaikeutuvat huomattavasti."

RIAA:n jatkuva vihamielinen suhtautuminen P2P-verkkoihin on motivoinut mm. ANts P2P ja Mute -projektien kehittämistä. Molemmat ovat tarjoavat perinteisiä P2P-verkkoja paremman anonymiteettisuojan. Sen sijaan että käyttäjien välille muodostettaisi suora yhteys reititetään liikenne verkossa tarkistussummien perusteella useiden käyttäjien kautta. Lisäksi liikenne salataan.


Lähde: News.com

6 KOMMENTTIA

jmpk1/6

.........................*

*eikö ne ikinä kyllästy

joppis2/6

Niittien pitää vann aina välillä haistatella muutamia satoja oikeuteen että waretuksen pelko ei loppuisi(jos kazaata voi waretus ohjelmaksi kutsua).

smukki3/6

niinpä tietysti...
RIAA käyttää enemmän rahaa warettajien kiinni saamiseen kuin warettajien aiheuttama taloudellinen menetys on...
dorkat!!!

temex874/6

Mutta millon te älyätte sen että kun biisejä imutetaan niin kohta niiden tekeminen loppuu. Ei kukaan ilmaiseksi työtä halua tehdä

revenb5/6

Quote:
Mutta millon te älyätte sen että kun biisejä imutetaan niin kohta niiden tekeminen loppuu
Just joo rahan takia vääntäjät erikseen..luovuudenhan voi sammuttaa?

jake876/6

Aina näitä RIAA:n juttuja :(, kumpa tulisi virus tai krakkeri joka kaataisi RIAA:n webbisivun tai muokkaisi sitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT